|
|
Sensor Oil |
| Autor |
Wiadomość |
bog76

Model: A4
Silnik: 1.9 tdi
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant

|
Wysłany: Pon 20 Lip, 2015 14:30 Sensor Oil
|
|
|
Witam,zwracam sie z prosba kto przerabial juz ten temat,w czasie jazdy zapalila mi sie na pomaranczowo kontrola sensor oil od tego czasu zrobilem okolo 200 km i nie zgasla
Kiedys zapalila sie na chwile przejechalem okolo 20 km i zgasla
Olej dzis wymienilem z filtrem i dalej swieci,poziom oleju prawidlowy czyzby czujnik przy misce olejowej padl ? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Pon 20 Lip, 2015 14:54
|
|
|
moze byc i czujnik ale najpierw jedz autem na kompa wtedy bedzie wiadomo |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
bog76

Model: A4
Silnik: 1.9 tdi
Zasilanie: diesel
Nadwozie: avant

|
Wysłany: Pon 20 Lip, 2015 14:59
|
|
|
A da rade bo gdzies czytalem wyciagnac bezpiecznik zeby sie nie swiecilo tymczasowo bo nie wyswietla temperatury na zewnatrz jest to bezpiecznik nr 5 10 A ale nie mam numeracji na skrzynce
Nie obawiam sie bo aauto w zasadzie nie bierze oleju od wymiany do wymiany max 0.5 litra |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 20 Lip, 2015 22:34
|
|
|
Jeżeli uszkodzony jest czujnik, to w zegarach będzie zapisany błąd tegoż czujnika. Odpięcie bezpiecznika zasilającego czujnik da tyle co nic - kontrolka dalej się będzie świecić. Najpierw sprawdź czy jest w zegarach błąd. Jeżeli będzie, to zanim go wymienisz sprawdź przewody do czujnika - często są przetarte od spodu. Jeżeli nie będzie błędu, to będzie inny (błahy) powód świecenia kontrolki. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |