Car Audio » Audi z USA i problem z RDS'em (?)
Odpowiedz do tematu
 Audi z USA i problem z RDS'em (?)
Witam serdecznie. ;-)
Mój problem polega na tym że radio nie przestraja się automatycznie pod nową częstotliwość danej stacji radiowej. Czasem zdarza się nawet że samoczynnie gubi sygnał danej stacji (szum) i dopiero ponowne jej włączenie naprawia problem.

Obecnie posiadam europejską jednostkę RNS-E w miejsce oryginalnego Symphony z USA.
Problem również tam się zdarzał, lecz tamto radio nie gubiło przynajmniej samoczynnie sygnału.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Odpowiedzi bardzo mile widziane.. ;audi;

Pozdrawiam

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: Audi z USA i problem z RDS'em (?)
PiotrekDGT napisał/a:
Witam serdecznie. ;-)
Mój problem polega na tym że radio nie przestraja się automatycznie pod nową częstotliwość danej stacji radiowej. Czasem zdarza się nawet że samoczynnie gubi sygnał danej stacji (szum) i dopiero ponowne jej włączenie naprawia problem.

Obecnie posiadam europejską jednostkę RNS-E w miejsce oryginalnego Symphony z USA.
Problem również tam się zdarzał, lecz tamto radio nie gubiło przynajmniej samoczynnie sygnału.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Odpowiedzi bardzo mile widziane.. ;audi;

Pozdrawiam
radia ze stanów nie maja funkcji RDS więc gubienie sygnału podczas dalszego przemieszczania sie to nic dziwnego

Więc nic się nie da zrobić (jakiś zewnętrzny moduł dokupić, programowanie VAG'iem czy coś)?
Czemu teraz nawet jadąc przez miasto gubię daną stację, a wcześniej tego nie było?
Dodam tylko że w Symphony był przycisk RDS, stąd moje przypuszczenie że programowanie może pomóc.

PiotrekDGT napisał/a:
Więc nic się nie da zrobić (jakiś zewnętrzny moduł dokupić, programowanie VAG'iem czy coś)?
Czemu teraz nawet jadąc przez miasto gubię daną stację, a wcześniej tego nie było?
Dodam tylko że w Symphony był przycisk RDS, stąd moje przypuszczenie że programowanie może pomóc.
nie wydaje mi sie ,żeby kodowanie mogło cos zmienić, podobnie było w starych Gammach, gdzie w ogóle nie było tej funkcji.

Odpowiedz do tematu