Wysłany: Pią 23 Cze, 2017 19:53 Dziwne zachowanie klap powietrza w A4b6
Witam ,znalazłem w końcu czas na moje autko bo nigdy go nie ma tylko klienci klienci. Szyby mi parują ,wymieniłem filtr odgrzybiłem klimę i nic cały czas to samo .Pod dywanami sucho zero wilgoci. Zwróciłem uwagę na dziwne zachowanie dwóch klap powietrza : 1(pierwsza) to świeżego powietrza pod filtrem na wejściu, 2(druga) to bezpośrednio za schowkiem klapa obiegu wewnętrznego. Gdy włączam klimę zamyka się klapa 2 a otwiera 1 prawidłowo . przy w pełni działąjącej klimie gdy wciskam switch obieg wewnętrzny to klapa 2 zamknięta a klapa 1 otwarta czyli brak reakcji . Gdy wciskam ECON klapa 1 zamknięta a klapa 2 otwarta. Gdy gaszę silnik i wyjmuję kluczyk ze stacji jest tak jak przy ECON . Żadnych błędów w kompie ,nastawy zrobione i nic dalej to samo.
Ten pierwszy silnik jest od klapy dławienia powietrza. Jej działanie zależne jest od zadanej temperatury lub, jakości powietrza jeżeli klimatyzacja jest wyposażona w czujnik jakości powietrza.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum