|
|
Szyberdach problem |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:37 Szyberdach problem
|
|
|
mam nadzieję że ktoś obeznany pomoże, przy okazji nudnych dni zabrałem się za detale w samochodzie, i pomyślałem że przy okazji zobaczę co jest nie tak z szyberdachem bo podobno był spalony silniczek, rozkręcam lampkę a tu się okazuje że instalacje w samochodzie mam na kostce 6 pinów i 4 kable a w lampce od sterownika mam 4 piny i 4 kable może powie mi ktoś czy da się go jakoś podłączyć czy nową lampkę musze kupić na 6 pinów czy jakie mam możliwości ruchu?? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 22:31
|
|
|
Chodzi o regulację szyberdachu? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Wrz, 2013 01:18
|
|
|
tak tylko że od regulacji mam kostke 4 piny i 3 kabelki a w instalacji samochodu mam kostke 6 pinów i 4 kabelki i nie wiem jak to podłaczyć;/ |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Wrz, 2013 17:54
|
|
|
Jak się dobrze przyglądniesz, to znajdziesz w silniku miejsce na 6 pinową wtyczkę. Regulacja podpięta jest osobno do silnika. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2013 01:35
|
|
|
tylko ze instalacje w samochodzie mam na kostce 6 pinowej a w lampce gdzie mam pokretło mam 4 piny, wiec w silniku nie musze szukac 6 tylko raczej 4 pinowej, a nawet nie wiem w ktorym miescu bym mógł zacząć poszukiwania, i czy nie lepiej bedzie przerobić albo podłączyć w jakiś sposób obie kostki?? w sensie np jesli pierwszy pin zasilanie, to kolejne musi byc otwieranie zamykanie i rozsuwanie tylko który podłączyć do czego;/ |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013 23:05
|
|
|
A w silniku powinieneś mieć miejsca na 2 wtyczki 6cio i 4ro pinową. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013 23:23
|
|
|
to poszukam tej wtyczki gdzieś na te 4 piny, chociaż myślałem żeby jakoś przejściówkę zrobić z jednego gniazda na drugie żeby nie ciągnąc nowej instalacji;/ bo w poprzednim samochodzie tak zrobiłem tylko że miałem schemat który pin od czego był |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 10:39
|
|
|
A po co ta przejściówka? Podłaczyć potencjometr do 12V? Npiszę jeszcze raz - 6cio pinową wtyczką podawane jest zasilanie, a 4ro pinową sterowanie. Obie musisz podłaczyć do silnika. Jeżeli ktoś rozłączył zasilanie, to prawdopodobnie uszkodzony jest silnik. Zrób fotę tych wtyczek i silnika. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Wrz, 2013 15:26
|
|
|
| sebero napisał/a: | | czy tak powinno być że mam dwie takie kostki i czegoś miedzy nimi mi brakuje?? czy coś było kombinowane/? |
Brakuje silnika szyberdachu. Podłącz te dwie wtyczki do silnika i po problemie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Wrz, 2013 15:29
|
|
|
czekaj czekaj bo ja już jestem ciemny, ja myślałem ze silniczek jest w tej części co sterowanie szyberdachu, bo tak kiedyś miałem w samochodzie, i dlatego kombinowałem a skoro mówisz że nie mam silniczka to zobaczymy co wyjdzie jak go zakupię;0 wiec temat uważam chyba za zamknięty, dziękuje za pomoc a teraz robie sobie chwile przerwy bo przez dwa dni zieleniałem co tam jest nie tak w tym wszystkim;/ |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Wrz, 2013 15:33
|
|
|
Dowiedz się tylko czy ilość pinów się zgadza, bo sa 2 rodzaje. Musisz mieć gniazda 4ro i 6cio pinowe a nie 4ro i 5cio. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 09 Wrz, 2013 17:57
|
|
|
okey wezmę to pod uwagę w takim razie, może jutro się gdzieś na szroty w okolicy powybieram może ktoś będzie miał, ale dobrze że mi powiedziałeś bo tak to przy zamówieniu z alledrogo to na pewno będę pytał |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |