witam
mam problem z skrzynia wyświetlala mi bład 293 i opis wyłącznik połozenia zwarcie do plusa
dzis wszedłem pod samochód i w wiązce kabli zaraz za wtyczka na jednym przewodzie była widoczna przerwa (zasniedziane przewód)a dwa stykniete z soba
te dwa zaizolowałem a ten przerwany zlutowałem
i dalej mi wyswietla bład na komputerdze
a dalej mi szkubie przy zmianie z "D" na "R" i odwrotnie i z "D"i"R" na "p"
pytanie moje czy musze wykasowac bład ?????
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
problem z skrzynia tiptronic
no własnie po właczeniu zapłonu na jakies 30 sekund było wszystko ok a puzniej znowu ten czerwony wykrzyknik
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 18:43 ]
a jak by był zepsuty wyłącznik połozenia to idzie go poczyscic jak by był zabrudzony czy tylko wymiana?
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 19:00 ]
a jak mi wyswietkiło na vag-u ze mam zepsuty przycisk od hamulca pedału to tez świeci wykrzyknik na komputerze w aucie????
Teoretycznie po wyłączeniu i załączeniu zapłonu sterownik powinien zacząć normalnie funkcjonować. Spróbuj skasować błędy i zobacz czy nie wyszło coś nowego.
| Adi202 napisał/a: |
| Teoretycznie po wyłączeniu i załączeniu zapłonu sterownik powinien zacząć normalnie funkcjonować. Spróbuj skasować błędy i zobacz czy nie wyszło coś nowego. |
no własnie po właczeniu zapłonu na jakies 30 sekund było wszystko ok a puzniej znowu ten czerwony wykrzyknik
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 18:43 ]
a jak by był zepsuty wyłącznik połozenia to idzie go poczyscic jak by był zabrudzony czy tylko wymiana?
| Cytat: |
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 19:00 ]
a jak mi wyswietkiło na vag-u ze mam zepsuty przycisk od hamulca pedału to tez świeci wykrzyknik na komputerze w aucie????
Włącznik Stopu nie powinien robić trybu awaryjnego. Sądzę, że masz jeszcze coś uszkodzone. Sprawdź pamięć sterownika czy są zapisane jakieś błędy.
Odpowiedz do tematu