|
zegary czarne nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Tomal84
Tomal84

Model: A3
Silnik: Nie wiem
Zasilanie: Olej napedowy
Nadwozie: Sportback

|
Wysłany: Nie 16 Sty, 2022 23:20 zegary czarne nie odpala
|
|
|
Witam wszystkich,
Mam problem ze swiezo zakupionym audi a3 2011 2.0tdi 140konny. Mianowicie kupilem autko kilka dni temu jak pojechalem je ogladac batreia byla padnieta bo stal ponoc 2 miesiace. kablamiu odpalilem auto chodzi wszystsko ok. tak pojechal do domu. Podlaczylem aku pod prostownik rano wkaldam wsio ok jezdzi. wieczorem bateria padnieta. kupilem nowy aku jakies po 3 dniach wkladam aku a tu zegary czarne nic sie nie wyswietla. Pali sie tylko srodek radio chociaz pisze code error przyciski na kierownicy sie pala auto odpala i po sekundzie gasnie. Przyjechal gosc z VAG wyskoczylo okolo 1 bledow zwiazanych z pradem. Facet od VAGA mowi ze to moze byc imobilaiser bo nie moze go odczytac i ze tak sie robi. Prosze o pomoc czy zegary padly czy imobi czy to sie koduje czy kupic nowe? powiem tylko ze ktos juz cos grzebal tam bo jak wyjmowalem zegary to juz brakowalo 1 srubki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 17 Sty, 2022 13:12 Re: zegary czarne nie odpala
|
|
|
Tomal84 napisał/a: | Prosze o pomoc czy zegary padly czy imobi czy to sie koduje czy kupic nowe? |
Immobilizer mieści się w zegarach. Tak więc zegary do naprawy lub do wymiany. Wymiana zegarów wiąże się z adaptacją immo oraz kodowaniem ABS i radia. Sam tego na pewno nie ogarniesz więc musisz szukać w okolicy kogoś kto się tego podejmie.
Przed ewentualną wymianą zegarów odczytać i zapisać długie kodowanie ABS bo będzie później bardzo potrzebne. A na początek proponuje sprawdzić bezpieczniki. Te pod maską jak i te po lewej stronie konsoli.
Tak na przyszłość, przyłóż się do poprawnego pisania bo strasznie ciężko się to czyta i nie duplikuj postów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Tomal84
Tomal84

|
Wysłany: Pon 17 Sty, 2022 18:58
|
|
|
Sory za pisownie. Zestresowalem sie bo dopiero co kupilem auto i po 5 dniach taki bubel i i chyba za duzo chcialem powiedziec na raz i tak wyszlo. Po twojej wypowiedzi przeczytalem co sam napisalem i rzeczywiscie pogmatwane to.
Wracajac do tematu sprawdzilem wszystkie bezpieczniki, przekaznik wszystko ok, nowy akumulator i nic zegary czarne odpala na sekunde i gasnie. Nowych zegarow raczej nie chce bo tak jak mowisz immo z kluczykami trzeba bedzie kodowac a nie wiadomo czy te "nowe" zegary tez nie beda mialy tej wady. Znalazlem firme ktora naprawia takie zegary. Ponoc jest to standardowa przypadlosc w tych autach. i naprawa takich zegarow 220 funtow (mieszkam w UK)
No ale szukalem dalej po necie i na angielskim forum i youtube znalazlem kilka osob co pisaly ze woda im sie zbierala w tylnim swietle i robilo zwarcie z pradem i zegary sie wylanczaly. Myslisz ze cos w tym moze byc? czy tez raczej stawiasz na walniete zegary.
p.s
Niebawem wszystko powypelniam tak jak sie nalezy wszystkie rubryczki, tak jak mowilem chcialem szybko napisac co jest. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 18 Sty, 2022 09:36
|
|
|
Światła nie mają z tym nic wspólnego. Licznik oraz Immo to dwa adresy diagnostyczne które fizycznie mieszczą się w obudowie licznika czyli zegarów. Tak czy siak czeka cię batalia z uruchomieniem auta. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Tomal84
Tomal84

|
Wysłany: Sob 22 Sty, 2022 23:42
|
|
|
W momencie gdy auto nie odpalało. Wyjąłem zegary i zabrałem do domu. Odłączyłem akumulator i tak wszystko leżało około 3 dni. Przedwczoraj idę podłączyć zegary i akumulator ponieważ znalazłem filmik że tam gdzie bezpieczniki są pod maską, jak się je rozbierze jest kostka i ktoś miał zaśnieżane kable prąd był podawany do zegarów 5v zamiast 12v dlatego się nie zapalały.
No dobra mówię idę spr. Podpinam aku. Wkładam zegary i wszystko działa. Od 2 dni pali normalnie i zrobiłem z 160km i jest ok. Chociaż to nie rozwiązuje mojego problemu bo nie wiadomo kiedy staną znowu.
Teraz myślę że mogą to być zimne luty w zegarach. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |