Klimatyzacja » [audi 90 b3] problem z nadmuchem klimatronic
Odpowiedz do tematu
 [audi 90 b3] problem z nadmuchem klimatronic
Witam
mam problem z nadmuchem klimatronica tzn. nie dzialają poszczegolne biegi dmuchawy... Kupiłem już nowy climatronic i rezystor (nie wiem czy kupiłem napewno dobry rezystor bo to wersja US). Jeżeli ktoś wie jak sobie z tym poradzic to prosze o pomoc.
pzdr :-)

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: problem z nadmuchem klimatronic audi 90 B3
ak1 napisał/a:
Witam
mam problem z nadmuchem klimatronica tzn. nie dzialają poszczegolne biegi dmuchawy... Kupiłem już nowy climatronic i rezystor (nie wiem czy kupiłem napewno dobry rezystor bo to wersja US). Jeżeli ktoś wie jak sobie z tym poradzic to prosze o pomoc.
pzdr :-)
o ile mnie pamięć nie myli to Ty nie masz klimatronica , tylko w najlepszy wypadku ECC s akoro nie działaja Ci biegi dmuchawy podejrzewam,że nawet to nie jest ECC, tylko zwykła klima... mozesz zapodac zdjecie?

to jest ten stary klimatron taki jak tu: http://www.fotosik.pl/pok...79d2439865.html
ewentualnie fote rezystora mogę zrobić najszybciej jutro gdybyś potrzebował ;)

A z czym dokładnie jest problem? Brakuje nadmuchu świeżego powietrza, jest tylko jedna prędkość największa, najmniejsza?
W tym link jest fotka klimatyzacji sterowanej elektronicznie czyli jak kolega Pasiak napisał ECC.
P.S.
Na forum ATT mamy specjalny dział dla nowych userów i tam mówimy sobie dzień dobry. :-|

Przepraszam, że się nie przedstawiłem na samym początku, zaraz to nadrobię ;-)
Problem jest następujący:
Auto kupiłem bez działającego nadmuchu sterowanego z ECC i z dorobionym pokrętłem do dmuchawy. Po zdjęciu deski i schowka okazało się, że w ogóle nie ma rezystora, jest obcięta kostka,a kable są połączone "na sztuke": czarno-biały, czarno-czerw, czarno-nieb i brązowy. Kupiłem już nowy panel ECC i rezystor, ale dalej nie działa :/ . Czy mam szukać jakiegoś konkretnego rezystora???

ak1 napisał/a:
Przepraszam, że się nie przedstawiłem na samym początku, zaraz to nadrobię ;-)
Problem jest następujący:
Auto kupiłem bez działającego nadmuchu sterowanego z ECC i z dorobionym pokrętłem do dmuchawy. Po zdjęciu deski i schowka okazało się, że w ogóle nie ma rezystora, jest obcięta kostka,a kable są połączone "na sztuke": czarno-biały, czarno-czerw, czarno-nieb i brązowy. Kupiłem już nowy panel ECC i rezystor, ale dalej nie działa :/ . Czy mam szukać jakiegoś konkretnego rezystora???

Zacznijmy może od tego, że elektroniczna klimatyzacja nie posiada czegoś takiego jak rezystor. Potrzebujesz moduł sterujący wentylatorem.

Zacznijmy może od tego, że elektroniczna klimatyzacja nie posiada czegoś takiego jak rezystor. Potrzebujesz moduł sterujący wentylatorem.[/quote]

ok, ja się na tym kompletnie nie znam, dlatego szukam pomocy na forum :)
Dzięki za pomoc, zaczynam szukać modułu... chyba powinienem znaleźć coś takiego na allegro, albo jakimś szrocie? ;>

Na allegro powinieneś znaleźć coś takiego. Ta sama część montowana była w Audi 100 i 200 C3 oraz w modelu V8 do 91r.

Problem już parę dni temu rozwiązany. Zamontowaliśmy moduł sterujący z klimatronika i zagadało! Dzięki Adi za podpowiedź :zdrowko:
W razie jakby ktoś miał kiedyś taki problem, to moduł ma nr: 892 820 523 B
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu