Jeżeli masz kompresor ze sprzęgłem elektromagnetycznym, to na to wygląda. Poszukaj odpowiedni kompresor i go zamontuj, napełnij układ i po kłopocie.
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Możesz mi powiedzieć jakie przewody idą do sterowania zaworu N280. Chciałbym się upewnić że nie mam bałaganu w instalacji. Oraz jeśli wiesz jakie powinien mieć oznaczenie kompresor.
_________________ wiele serc, jedno bicie - tylko AUDI ponad życie
Witam cię Gość
Kompresor Denso 4B0260805M. Kolory przewodów czarny z czerwonym indexem oraz brązowy z niebieskim indexem. Te dwa przewody łączą się w eboxie (na podszybiu) 10cio pinową czarną wtyczką z instalacją wewnątrz auta. Czarny z czerwonym to zasilanie bezpiecznik S5 10A, brązowy z niebieskim zmienia się na brązowy z zielonym indexem i podłączony jest do pinu D8 klimatronika.
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT. Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
Patrzyłem w podszybiu i tylko znalazłem sterownik, ale 10-pinowej wtyczki nie znalazłem, Możesz bliżej określić gdzie się znajduje????
Oraz pytanie czy zawór N280 jest sterowany 12V??
Pzdr
Witam cię Gość
Patrzyłem w podszybiu i tylko znalazłem sterownik, ale 10-pinowej wtyczki nie znalazłem, Możesz bliżej określić gdzie się znajduje????
Oraz pytanie czy zawór N280 jest sterowany 12V??
Pzdr
Wtyczki znajdują się za sterownikiem (patrząc od przodu auta)
Zawór N280 nie jest zasilany tak jak sprzęgło. Napięcie zasilające zawór jest modulowane i to od modulacji zależy efektywność chłodzenia. Nie zmienia to faktu, że zawór jest na 12V.
do podstawki przekaźnika dochodzą przewody czerwony z białym indexem, czerwony z niebieskim, oraz cienkie brązowy z zielonym oraz czarny z żółtym.
Moje C5 to przekładka z 2.5 BDG multitronic
Sprawdziłem też czarną 10 pinową wtyczkę:
1 niebieski
2 zielony z niebieskim
3 biały z szarym
4 pusty
5 brązowy z żółtym
6 pusty
7 niebieski z żółtym
8 czerwony z niebieskim
9 niebieski z brązowym
10 brązowy z czerwonym
Na których pinach powinno byc sterowanie zaworem w kompresorze??
Witam cię Gość
do podstawki przekaźnika dochodzą przewody czerwony z białym indexem, czerwony z niebieskim, oraz cienkie brązowy z zielonym oraz czarny z żółtym.
Moje C5 to przekładka z 2.5 BDG multitronic
To jest przekaźnik wentylatora 1 biegu
pawcio napisał/a:
Sprawdziłem też czarną 10 pinową wtyczkę:
1 niebieski
2 zielony z niebieskim
3 biały z szarym
4 pusty
5 brązowy z żółtym
6 pusty
7 niebieski z żółtym
8 czerwony z niebieskim
9 niebieski z brązowym
10 brązowy z czerwonym
Na których pinach powinno byc sterowanie zaworem w kompresorze??
Na pinie nr6 sterowanie na pinie nr 8 brązowej wtyczki zasilanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum