Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
[a3 98'] Problem z orginalna koscia ISO
Autor Wiadomość
mrosinski1 


Model: a3
Dołączył: 25 Maj 2011
Wszystkie posty: 6



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Białystok
  Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 16:01   [a3 98'] Problem z orginalna koscia ISO
     



Witam

Problem polega na tym ze ktoś fachowo poucinał oryginalne kości ISO z audi a3 i podłączył wszystko na skrętkę pod radio JVC . Potrzebuje schematu lub zdjęcia żeby przywrócić oryginalne kości ponieważ głośniki z tylu nie graja i jest dosyć dużo wolnych kabli nie podłączonych do niczego .Mam w swojej trójeczce seryjne nagłośnienie 6 głośników plus subwoofer w boczku w bagażniku system bose
Z góry bardzo dziękuje za pomoc Marcin.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Pasiak 
NACZELNIK



Model: A6 quattro
Silnik: ASN
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Zaproszone osoby: 36
Pomógł: 86 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 4
Wszystkie posty: 6713



Piwa: 271/156
Skąd: Crewe/SC
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 17:11   Re: Problem z orginalna koscia ISO
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi A6 C5 (Typ 4B)  Audi  A6 C5 (Typ 4B) Quattro   2000  



mrosinski1 napisał/a:
Witam

Problem polega na tym ze ktoś fachowo poucinał oryginalne kości ISO z audi a3 i podłączył wszystko na skrętkę pod radio JVC . Potrzebuje schematu lub zdjęcia żeby przywrócić oryginalne kości ponieważ głośniki z tylu nie graja i jest dosyć dużo wolnych kabli nie podłączonych do niczego .Mam w swojej trójeczce seryjne nagłośnienie 6 głośników plus subwoofer w boczku w bagażniku system bose
Z góry bardzo dziękuje za pomoc Marcin.
wiec tak , na poczatek fajnie by było gdybyś się przywitał w odpowiednim dziale.... co do Twojego problemu to masz BOSE w całym autku, no i trzecia sprawa, z którego roku jest Twoja niunia?
_________________
Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku
.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 17:20   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Zgadzam się z moim przedmówcą. Nikt tutaj nie wróży z fusów ani z kart. Aby udzielić konkretnej odpowiedzi potrzebne są konkretne dane. To, że masz subwoofer w bagażniku nie oznacza, że będzie to Bose. Przy Bose cały system jest aktywny i jeżeli gra tylko przód, to w 95% Bose nie ma, a standardowy system.
Napisz jaki to rocznik A3, jakie kolory przewodów są obcięte, co jest podłączone itd.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Magik170
mrosinski1 


Model: a3
Dołączył: 25 Maj 2011
Wszystkie posty: 6



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Białystok
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 18:43   
     



Wiec sprawa wygląda następująco audiczka A3 98 rok .
A z kablami to jest tak ze nie ma żądnej kości oryginalnej, tylko wszystko jest na krotko. Jest standardowa kość ISO(nie oryginalna ) i do niej ktoś na skrętkę podłączył przewody od malej kości pod głośniki (chyba z dwa przewody nie są podłączane wogóle ).Szukałem wszędzie i nic nie znalazłem jak kos dawał zdjęcia to kości od wzmaczniacza noki , ale nie jestem pewien czy takie podłączenie będzie dobre . Moja prośba jest taka żeby ktoś zrobił zdjęcia oryginalnych kości (chyba są 3) tak żebym mniej więcej mógł dojść kolorami który kolor w jaki pin podłączyć .(nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłem)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 19:54   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



mrosinski1 napisał/a:
Wiec sprawa wygląda następująco audiczka A3 98 rok .
A z kablami to jest tak ze nie ma żądnej kości oryginalnej, tylko wszystko jest na krotko. Jest standardowa kość ISO(nie oryginalna ) i do niej ktoś na skrętkę podłączył przewody od malej kości pod głośniki (chyba z dwa przewody nie są podłączane wogóle ).Szukałem wszędzie i nic nie znalazłem jak kos dawał zdjęcia to kości od wzmaczniacza noki , ale nie jestem pewien czy takie podłączenie będzie dobre . Moja prośba jest taka żeby ktoś zrobił zdjęcia oryginalnych kości (chyba są 3) tak żebym mniej więcej mógł dojść kolorami który kolor w jaki pin podłączyć .(nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłem)

Opisz kolorami wszystkie przewody - napiszę co do czego.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
mrosinski1 


Model: a3
Dołączył: 25 Maj 2011
Wszystkie posty: 6



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Białystok
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 11:26   
     



Witam

Wiec okablowanie wygląda następująco :
szaro-biały
szaro-fioletowy
brązowy
czerwono-biały
szaro-niebieski
zielono-biały
żółto-czerwony
biało-czarny
brązowo-biały
niebiesko-biały
czerwony
brązowo-czerwony
czerwono-zielony
niebiesko-zielony
2xbrazowo-czerwony

Proszę o rozpisanie gdzie jaki kabel i w jaka kość i w jaki pin.
(Przesyłam zdjęcia aktualnego podłączenia )
Z góry dziękuje za pomoc .
Marcin



Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
kapsel 



Model: V8 3.6
Silnik: ARE
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 16 Lis 2010
Wszystkie posty: 198



Postawił 4 piw(a)
Skąd: Nowy Dwór Gdański
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 14:22   
     



Lol brak lutownicy i powstaje coś takiego i później już nic się nie zmieści pod deskę. Jak juz kupisz kość ISO to wszystko łatwo powinno pójść po kolorach .Pozdro

I może troszkę dokładniejsze zdjęcie bo mało co widać.
_________________
pozdrawiam kapsel

Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
Allroad A6 C5 2.7 BT 2003
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 18:04   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



szaro-biały--------złącze A pin 3------ diagnoza linia K 0,5mm
szaro-fioletowy-----złącze D pin 9-----podświetlenie 0,35mm
brązowy-------------złącze A pin 8------masa 2,5mm
czerwono-biały------złącze A pin 7------główne zasilanie 12V klema 30 (pamięć) 1,5mm
szaro-niebieski-------złącze A pin 6-----podświetlenie 0,5mm
zielono-biały----------złącze A pin 1-----GALA sygnał prędkościomierza 0,35mm
żółto-czerwony--------złącze A pin 4-----stacyjka 12V 1mm
biało-czarny------------złącze C pin 6----- sterowanie załączeniem wzmacniacza 0,5mm
brązowo-biały----------złącze B pin 6------głośnik przedni Lewy - 1mm
niebiesko-biały---------złącze B pin 5------głośnik przedni lewy + 1mm
czerwony----------------złącze B pin 3------głośnik przedni prawy + 1mm
brązowo-czerwony------złącze B pin 4------głośnik przedni prawy - 1mm
czerwono-zielony-------złącze C pin 2------ sygnał kanału tył prawy + 0,5mm
niebiesko-zielony-------złącze C pin 1-------sygnał kanału tył lewy + 0,5mm
2xbrazowo-czerwony---złącze C pin 3-------masy tylnych kanałów lewy i prawy. 2x0,5mm


Tak więc z mojego opisu wychodzi, że nie posiadasz Bose tylko standardowe nagłośnienie.
Dodam, że subwoofer zacznie grać jak podłączysz sygnały tylnych głośników i sterowanie załączeniem. Nie wiem jakie radio będziesz montował - opis jest dla fabrycznego Concerta. Jeżeli montujesz zwykłe na panel, to 3 ostatnie przewody z listy proponowałbym podłaczyć przez gniazda RCA (cinch), a przewód biały z czarnym paskiem podłączyć pod niebieski przewód z radia lub jeżeli radio posiada złącze ISO (jak fabryczne) to podłącz ten przewód pod złącze A pin 5. Większość odbiorników głównie japończyki posiadają odwróconą kolejność zasilań - stacyjka jest na pamięci, a pamięć na stacyjce w tym przypadku wystarczy zamienić miejscami w złączu A piny 4 i 7.
pzdr
P.S.
Brak mi teraz chęci na odpowiedni komentarz tej roboty którą ktoś wykonał. :-/
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
kapsel 



Model: V8 3.6
Silnik: ARE
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 16 Lis 2010
Wszystkie posty: 198



Postawił 4 piw(a)
Skąd: Nowy Dwór Gdański
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 19:20   
     



Adi202 napisał/a:

Brak mi teraz chęci na odpowiedni komentarz tej roboty którą ktoś wykonał. :-/


Ale wiesz co Adi mi bardzo podobnie zrobił wyspecjalizowany zakład w Elblągu aż krew zalewa. Ja już zakończyłem swoje wojaże z montażem wiązki + 8 głośników i teraz to jakoś wygląda ,kable lutowane i w koszulkach termokurczliwych. Już mogę montować Bose od podstaw ;) pozdro
_________________
pozdrawiam kapsel

Moja stajnia:
100 C3 2.3 CD 1987
V8 3.6 1990
Allroad A6 C5 2.7 BT 2003
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 20:06   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Powiedzmy, że te połączenia były robione na polu namiotowym. Do łączeń przewodów jest albo wsuwka i zaciskarka, albo ostatecznie lutownica, cyna i rurka termokurczliwa.
Tego typu połączenia są dobre, ale na ścianie, a nie w samochodzie.
W takich momentach najbardziej mi pasuje powiedzenie "Polak potrafi"...... nazywać się fachowcem. :-/
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
mrosinski1
mrosinski1 


Model: a3
Dołączył: 25 Maj 2011
Wszystkie posty: 6



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Białystok
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 21:42   
     



Dziękuje za opis . Jutro się za to zabiorę . Mówisz ze nie mam bose wiec po co napis na wzmacniaczu ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 21:49   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



mrosinski1 napisał/a:
wiec po co napis na wzmacniaczu ?
Nie mam pojęcia.
Z kolorów kabli wychodzi, że przednie głośniki masz pasywne, a takie rozwiązanie jest tylko przy standardowym systemie. Jeżeli masz miernik, to zmierz oporność między przewodami w złączu B piny 3 i 4 oraz 5 i 6. Jeżeli wyjdzie 4Ohm, to będziesz mieć pewność, że przód jest pasywny.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
mrosinski1 


Model: a3
Dołączył: 25 Maj 2011
Wszystkie posty: 6



Postawił 1 piw(a)
Skąd: Białystok
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011 11:40   
     



Kupinem kości i przejściówkę podłączyłem tak jak było oryginalnie.Wszystko działa jak należny dziękuje bardzo .
Pozdrawiam
Marcin
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011 23:10   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



Cieszy mnie to bardzo. Gratulacje. :ok:
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
Michas28 


Model: A4 B5
Silnik: AFN
Zasilanie: ON
Nadwozie: Avant
Dołączył: 13 Lis 2011
Wszystkie posty: 19



Skąd: Białystok
Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 18:40   
     



podepnę się pod temat mam podobny problem w A4 B5 tylko z mojej instalacji kable maja inne kolory, ma opis kabli w kostce od zasilania
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Car Audio

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Brak kostki mini iso
tooomek Car Audio 3 Sob 10 Lis, 2012 17:51
Adi202
Brak nowych postów [80 B4]Prośba o schemat instalacji do...
Astaroth Car Audio 34 Pon 09 Cze, 2014 20:45
Adi202
Brak nowych postów [A6 C5] Problem z szarpaniem
skrzynia 01J
fr4n Skrzynie automatyczne 0 Sro 06 Sie, 2014 12:43
fr4n
Brak nowych postów [ B3]problem z zegarami
KrisPrG Elektryka i elektronika 19 Czw 06 Sie, 2009 21:48
pawcio
Brak nowych postów [A4 B6] Problem z zapalniczką
air40 Elektryka i elektronika 20 Pon 11 Mar, 2013 08:20
Adi202



[ Twoje IP to: 3.227.233.6, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - recenzje mang - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności