|
|
Radio delta cc , prosze o pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 06:36 Re: Radio delta cc , prosze o pomoc
|
|
|
| Arek11 napisał/a: | Witam kolegów:) i ponownie prosze o porade :P otóż odłączyłem akumulator w swojej audi i po ponownym jego włączeniu chciałem odpalić radio czyli włączyłem je pokazał sie napis SAFE wcisnołem przycisk fm1/2 łącznie z DX wpisałem kod dostepu po czym ponownie nacisnołem te 2 przyciski pokazał sie napis bose i po chwili radio samo się rozkodowało pokazał się znów napis SAFE i takie 2 małe kreski w prawym dolnym rogu. Nie raz tak robiłem i wszytko było okey, a teraz coś sie wysrało...... Wiecie może oco kaman ?? | wygląda to tak jak byś źle wpisał kod, a te kreski oznaczają ilość prób wpisania kodu. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
obecnie:
Audi A6 2.8 quattro
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 18:17
|
|
|
A jakaś propozycja co mam teraz zrobić ? bo radia teraz kompletnie nie da sie odblokować , ponownie daje fm1/2 i dx i nic sie na wyswietlaczu nie pojawia do wpisania kodu..... |
|
|
|
|
|
 |
elmek13
Wariat jakich mało

Model: A6 C4
Silnik: 2.6 V6 ABC
Zasilanie: Benzyna + Gaz
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2009 Wszystkie posty: 699

Piwa: 30/13 Skąd: z Elemelkowa
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 18:50
|
|
|
Arek11, propozycja taka. Udaj się do jakiegoś elektronika który usunie ci ten kod. Lub poda właściwy. W ten sposób odblokowałem swoje radio. Jeśli byłbyś w Łodzi podałbym ci namiary na niego. |
_________________ Logistyk, oraz główny maruda w Burbo Team
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 18:59
|
|
|
Wyciągnij radio i sprawdź czy nie ma zapisanego kodu na obudowie radia. Jeżeli go znajdziesz, to będziesz mógł go wpisać po godzinie od załączenia radia.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
elmek13
Wariat jakich mało

|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 20:36
|
|
|
Arek11, Pamiętaj, że zapłon musi być włączony o ile dobrze pamiętam.
Adi popraw mnie jeśli się mylę. |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 21:33
|
|
|
| elmek13 napisał/a: | Arek11, Pamiętaj, że zapłon musi być włączony o ile dobrze pamiętam.
Adi popraw mnie jeśli się mylę. |
Wystarczy włożyć kluczyk, tak aby się radio załączyło. Nie ma potrzeby trzymać do na załączonym zapłonie.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
elmek13
Wariat jakich mało

|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 22:42
|
|
|
Arek11, podamy ci numer kont. W podzięce na przesłanie nagród. Od 1 tyś. w górę.
(Żartuję)
Adi202, no ale jeśli bym jechał autem po trasie to radio i tak się załączy. Więc na to samo wychodzi. |
 |
| Ostatnio zmieniony przez elmek13 Pon 15 Lut, 2010 22:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 22:49
|
|
|
| elmek13 napisał/a: |
Adi202, no ale jeśli bym jechał autem po trasie to radio i tak się załączy. Więc na to samo wychodzi. |
Oczywiście. Przecież w trakcie jazdy masz włożony kluczyk do stacyjki. W momencie kiedy wyciągasz klucz ze stacji zaskakuje blokada kierki i wyłącza się radio. W przełączniku stacyjki jest extra kontakt dla radia który jest niezależny od zapłonu. Tak więc nie ma sensu męczyć przez godzinę akumulatora załączonym zapłonem, wystarczy włożyć kluczyk, lekko nim przekręcić w kierunku załączenia zapłonu i wrócić na zerowe położenie.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

Model: V8 3.6 , 100C3 2.3CD
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan x 2

Postawił 1 piw(a) Skąd: Nowy Dwór Gdański
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 20:23
|
|
|
Podepnę się pod stary temat , mam Deltę 2 podłączyłem je w C3 i teraz jest problem bo nie wiem dokładnie które przyciski i w jakiej sekwencji wcisnąć żeby można było wbijać kod. Nie wiem który lub które to przyciski Fm 1/2 ,próbowałem ale nic mi z tego nie wychodzi .Proszę o podpowiedz.Pozdrawiam kapsel |
_________________ pozdrawiam kapsel
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 21:29
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Podepnę się pod stary temat , mam Deltę 2 podłączyłem je w C3 i teraz jest problem bo nie wiem dokładnie które przyciski i w jakiej sekwencji wcisnąć żeby można było wbijać kod. Nie wiem który lub które to przyciski Fm 1/2 ,próbowałem ale nic mi z tego nie wychodzi .Proszę o podpowiedz.Pozdrawiam kapsel |
Musisz jednocześnie nacisnąć i przytrzymać klawisze FM i DX.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 22:31
|
|
|
Właśnie ale który to przycisk FM bo DX mam ale tego drugiego niestety chyba że to któryś ze strzałek . |
_________________ pozdrawiam kapsel
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 22:47
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Właśnie ale który to przycisk FM bo DX mam ale tego drugiego niestety chyba że to któryś ze strzałek . |
Skoro masz model Delta z szerokim panelem, to jest tylko 1 klawisz FM. Masz na tym klawiszu dodatkowo oznaczenie 1 i 2 czyli FM1 i FM2. Klawisz znajduje się obok klawisza AM i pod klawiszem Scan |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.209, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |