Pozostałe tematy » [100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
Odpowiedz do tematu
 [100 2.5 tdi c4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
Witam

zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.

Co to może być? Proszę o pomoc

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Postaw piwo autorowi tego posta
 Re: [PROBLEM] [C4] problem z klimą i oświetleniem konsoli
mariusz008 napisał/a:
Witam

zakupiłem niedawno audi 100 2.5 tdi c4 i mam problem z panelem od klimatyzacji. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki powinna mi się wyłączyć ale nie wyłącza mi się nawet po zamknięciu auta( panel konsoli cały czas świeci ). A drugim problemem jaki mam to nie działa mi podświetlenie zegarów. przy zapłonie podświetlenie działa tylko i wyłącznie od klimatyzacji i przebiegu auta, cała reszta nie świeci, a po włączeniu świateł gaśnie również podświetlenie przebiegu i klimatyzacji.

Co to może być? Proszę o pomoc

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Na początku wypada się przywitać w odpowiednim dziale. Co do usterek, to czytam i nie moge zrozumieć o co kaman. Klimatronik świeci się w sensie podświetlenia czy jest ciągle załączony? Problem podświetlenia może wiązać się z potencjometrem jaskrawości który znajduje się przy obrotomierzu.

P.S.
5ci drzwiowy Audi zwie się Avant. :-P

w takim sęsie że klimatyzacja wogóle sie nie wyłącza, działa przez cały czas

Pierwsze co bym sprawdził, to kostka stacyjki.

no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne

mariusz008 napisał/a:
no ok sprawde bo też o tym myślałem tylko nie znam sie zabardzo na tym a czy kostka stacyjki może też byc przyczyna braku podświetlenia zegarów deski rozdzielczej?? bo bezpieczniki są sprawne

Stacja będzie tylko problemem przy klimatyzacji. Podświetlenie jest odrębnym tematem. Problem był już poruszany na ATT.

Odpowiedz do tematu