|
|
Potrzebne zasilanie przez chwile po zgaszeniu auta |
| Autor |
Wiadomość |
uszek

Model: D2
Silnik: 4.2 AQF
Zasilanie: B+LPG
Nadwozie: Sedan

Piwa: 3/4 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 10 Mar, 2016 11:36
|
|
|
Nie moge znalezc zadnej masy po załączeniu alarmu. Pomoze ktos? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 11 Mar, 2016 17:15
|
|
|
| uszek napisał/a: | | Nie moge znalezc zadnej masy po załączeniu alarmu. Pomoze ktos? |
Oryginał czy dokładany? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
uszek

|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2016 20:19
|
|
|
Orginał, wszystko w orginale. Z tego co wyczytałem w schematach to najlepiej gdzies z pompki centralnego wziać jakis sygnał, ale nie moge nic znaleźć w schematach. Z alarmu zauwazyłem ze daje mase jedynie na diody w drzwiach, ale podejrzeam ze to sygnał przerywany.
[ Dodano: Nie 13 Mar, 2016 20:11 ]
Jeszcze tak siedze i mysle można by z Pompki V94 wziąć zasilanie podczas przytrzymania domykania szyb i szyberdachu na pilocie. Wtedy lusterka by sie zlożyły a rozkładanie po zapłonie. Zasilanie z domykania podałoby plusa oraz mase na sterownik od lusterek, a po przekreceniu zapłonu lusterka by sie zlozyły bo nie mialby by masy z domykania. Musze tylko zobaczyc ktory sygnal jest z domykania. I czy to bedzie działać jak wszystko bedzie zamkniete. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 16 Mar, 2016 11:05
|
|
|
Można tak zrobić, ale to już nie będzie funkcja automatyczna. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
uszek

|
Wysłany: Pią 18 Mar, 2016 18:28
|
|
|
No musze pomierzyć co z tego alarmu wychodzi, bo tak ze schematów to nie mogę nic znaleźć co może być wzięte na potrzebę tego. ALe to na spokojnie za miesiąc bo rodzę za tydzień.
[ Dodano: Sob 19 Mar, 2016 09:23 ]
A jaki numer ma przekaznik, ktory opoznia działanie (orginalny) np opoznia wylaczenie oswietlenia albo coś podobnego |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 24 Mar, 2016 12:09
|
|
|
Nie pamiętam teraz na którym pinie, ale na 123% w 16to pinowym złączu pompki wychodzi sygnał out oraz in do modułu alarmu. Tam powinno być jakieś napięcie po uruchomieniu pompki. |
|
|
|
|
|
 |
uszek

|
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2016 17:53
|
|
|
Nie wiem czy jest sens kombinować. Zrobie to po prostu po zapłonie z możliwością odłączenia składania na zimę poprzez przełacznik.
[ Dodano: Sro 19 Kwi, 2017 09:37 ]
Znalazłem. W wtyczce T10o pin9 odpowiada za podswietlanie klamek. Swieci on przez chwile po wylaczeniu zapłonu. Muszę sprawdzić czy też podswietla się w czasie jazdy i po otwarciu auta. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |