Elektryka i elektronika » Potrzebne zasilanie przez chwile po zgaszeniu auta
Odpowiedz do tematu

Nie moge znalezc zadnej masy po załączeniu alarmu. Pomoze ktos?

Postaw piwo autorowi tego posta

uszek napisał/a:
Nie moge znalezc zadnej masy po załączeniu alarmu. Pomoze ktos?

Oryginał czy dokładany?

Orginał, wszystko w orginale. Z tego co wyczytałem w schematach to najlepiej gdzies z pompki centralnego wziać jakis sygnał, ale nie moge nic znaleźć w schematach. Z alarmu zauwazyłem ze daje mase jedynie na diody w drzwiach, ale podejrzeam ze to sygnał przerywany.

[ Dodano: Nie 13 Mar, 2016 20:11 ]
Jeszcze tak siedze i mysle można by z Pompki V94 wziąć zasilanie podczas przytrzymania domykania szyb i szyberdachu na pilocie. Wtedy lusterka by sie zlożyły a rozkładanie po zapłonie. Zasilanie z domykania podałoby plusa oraz mase na sterownik od lusterek, a po przekreceniu zapłonu lusterka by sie zlozyły bo nie mialby by masy z domykania. Musze tylko zobaczyc ktory sygnal jest z domykania. I czy to bedzie działać jak wszystko bedzie zamkniete.

Można tak zrobić, ale to już nie będzie funkcja automatyczna.

No musze pomierzyć co z tego alarmu wychodzi, bo tak ze schematów to nie mogę nic znaleźć co może być wzięte na potrzebę tego. ALe to na spokojnie za miesiąc bo rodzę za tydzień.

[ Dodano: Sob 19 Mar, 2016 09:23 ]
A jaki numer ma przekaznik, ktory opoznia działanie (orginalny) np opoznia wylaczenie oswietlenia albo coś podobnego

Nie pamiętam teraz na którym pinie, ale na 123% w 16to pinowym złączu pompki wychodzi sygnał out oraz in do modułu alarmu. Tam powinno być jakieś napięcie po uruchomieniu pompki.

Nie wiem czy jest sens kombinować. Zrobie to po prostu po zapłonie z możliwością odłączenia składania na zimę poprzez przełacznik.

[ Dodano: Sro 19 Kwi, 2017 09:37 ]
Znalazłem. W wtyczce T10o pin9 odpowiada za podswietlanie klamek. Swieci on przez chwile po wylaczeniu zapłonu. Muszę sprawdzić czy też podswietla się w czasie jazdy i po otwarciu auta.

Odpowiedz do tematu