|
|
audi a4 b6 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2014 13:57 audi a4 b6
|
|
|
Witam
Panowie mam pytanko mianowicie chodzi o to że
Oddałem samochód do lakiernika, wyjął bądź odłączył lampy( orginał xenon) i teraz zapala mi się na desce rozdzielczej kontrolka od poziomowania ,i faktycznie nie ustawiają się po zapaleniu świateł.!!! czy trzeba po każdym wymontowaniu odłączeniu podłączyć komputer w celu skasowania błędu ,czy jak ,czy może coś źle podłączyli ,albo spieprz...i.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
WOJTAS

Model: A6 C6 QUATTRO
Silnik: BMK
Zasilanie: 3.0 TDI V6
Nadwozie: sedan
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2009 Wszystkie posty: 468

Piwa: 17/31 Skąd: okolice Mińska Mazowieckiego
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2014 18:12
|
|
|
Nie trzeba po każdym odłączeniu kasować błędów. Ale skoro już wywala je to najlepiej podłączyć kompa i sprawdzić jaki dokładnie sterownik zapisał błąd. Bez odczytu błędów możemy długo błądzić.
- jak odłączali lampy to mogli uszkodzić wiązkę, gdzieś przy wtyczce lampy,
- mogli uszkodzić sam silniczek w lampie,
- itd. |
_________________ Gość pozdrawiam Cię
 |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2014 18:46
|
|
|
Nie wiem jak się zachowa sterownik jak odłączy się wtyczki jak wszystko jest "pod prądem". Ja zawsze mam wyłączone światła i zapłon jak coś grzebię. Być może faktycznie jest jakiś błąd i wystarczy go skasować i wszystko wróci do normy. Zrób diagnozę i daj znać.
Ja swoje lampy ustawiałem w VAGu. Ustawiałem tam pozycję wyjściową i wtedy manualnie przy lampach i działa pięknie. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2014 10:01
|
|
|
Zacznijmy od tego, że każdy szanujący się lakiernik oddaje samochód sprawny. Błąd mógł powstać w momencie odłączenia jednej z lamp i włączenia zapłonu, ale powodem moze być też usterka np czujnika lub nastawnika soczewki.
Tak jak pisał Wojtas powinieneś nawiązać sesję diagnostyczną i sprawdzić listę błędów. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2014 17:02 i po klopcie chyba
|
|
|
Witam byłem na kompie i był błąd xenonow,teraz juz błędu nie ma ale nie widzę zęby lampy za każdym razem się poziomowały. może się myle.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2014 21:50
|
|
|
Zrób sobie mały najazd przed ścianą i będziesz wszystko wiedział |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.84, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |