Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Problem z odczytem prędkości na którymś z kół. Sprawdź lub ewentualnie wyczyść wianki na półośkach.
a jaką masz ustawioną minimalna temperature gazu?
min temp gazu to -10 stopni
temperatura przełączania 32 stopnie
Dobre mam te temperatury?
temperatura przełączania 32 stopnie
Dobre mam te temperatury?
to jest kosmetyka.
Przełącza się na biegu jałowym czy przeważnie podczas jazdy? dodawaniu gazu?
Teraz widać że temp. reduktora jest stała, samo się naprawiło?
po odhaczaj wszystkie parametry o zaznacz tylko - MAP - ciśnienie LPG - 1cyl BP - 1 cyl LPG - TEMP reduktora i RPM
przejedź się i zrób screena bo tu nie widać by coś się działo niepokojącego.
Przełącza się na biegu jałowym czy przeważnie podczas jazdy? dodawaniu gazu?
Teraz widać że temp. reduktora jest stała, samo się naprawiło?
po odhaczaj wszystkie parametry o zaznacz tylko - MAP - ciśnienie LPG - 1cyl BP - 1 cyl LPG - TEMP reduktora i RPM
przejedź się i zrób screena bo tu nie widać by coś się działo niepokojącego.
Ja zrobiłem tylko autokalibrację, poza tym pierwsze pomiary były na zimnym silniku a drugie na rozgrzanym no i też tak się zachowuje ze wariuje tylko na niedogrzanym silniku, no i jak chwile postoi i temp spadnie do 70 stopni to tez chwile trwa zanim przełączy na gaz
Zmienia się podczas jazdy z tego co zauważyłem, nie na biegu jałowym..
Zmienia się podczas jazdy z tego co zauważyłem, nie na biegu jałowym..
aby zakończyć proces auto-kalibracji sterownik będzie przełaczał auto z benzyny na gaz aby dopasowac swoje ustawienia. Czytałeś instrukcje ,która jest w programie?
Zrobiłem jazdę tą samą trasę najpierw na benzynie potem na gazie i mam pliki osc:
http://wyslijto.pl/download/3ox785ju96
Tutaj screeny z jazdy na benzynie i gazie dla tych co nie posiadają programu do odtworzenia OSC:
http://wyslijto.pl/download/606tmz50bj
Jak możecie to napiszcie czy wszystko ok czy coś nie tak?
http://wyslijto.pl/download/3ox785ju96
Tutaj screeny z jazdy na benzynie i gazie dla tych co nie posiadają programu do odtworzenia OSC:
http://wyslijto.pl/download/606tmz50bj
Jak możecie to napiszcie czy wszystko ok czy coś nie tak?
Reduktor do regeneracji.
I dlatego wariuje mi jak jest zimny i się przełącza z gazu na benzyne? Rozumiem że sam tego nie zrobię tylko trzeba gdzieś wysłać tak?
jeżeli masz choć o drobinę techniki w paluszkach to jesteś w stanie to ogarnąć. Zapodaj typ parownika.
Hej Panowie
Mam problem z ABSem, a mianowicie jak kupiłem autko 2 lata temu to wyskakiwał mi błąd na Vagu że czujnik ABS lewy tylni, wymieniłem i już przestał mi wyskakiwać błąd na Vagu i na fisie ale jak np dojeżdżam do świateł i delikatnie hamuje np +-20km/h do 0 do załącza mi się ABS, nie jest to zawsze, raz na jakiś czas się tak dzieje, zaznaczam że na VAGu żadnych błędów ABS, czego może być wina?
Dzięki za pomoc
Mam problem z ABSem, a mianowicie jak kupiłem autko 2 lata temu to wyskakiwał mi błąd na Vagu że czujnik ABS lewy tylni, wymieniłem i już przestał mi wyskakiwać błąd na Vagu i na fisie ale jak np dojeżdżam do świateł i delikatnie hamuje np +-20km/h do 0 do załącza mi się ABS, nie jest to zawsze, raz na jakiś czas się tak dzieje, zaznaczam że na VAGu żadnych błędów ABS, czego może być wina?
Dzięki za pomoc
| bonczek87 napisał/a: |
| czego może być wina? |
Problem z odczytem prędkości na którymś z kół. Sprawdź lub ewentualnie wyczyść wianki na półośkach.
Mam jeszcze jeden problem a mianowicie tydzień temu zapaliła mi siękontrolka zółta poziomu oleju, sprawdziłem ręcznie i była połowa miarki ale dolałem z 0,5l jednak kontrolka nadal się pali, czujnik poziomu oleju do wymiany czy coś innego?
rółta kontrolka jest od poziomu oleju i jego jakosci moze juz masz go do wymiany
A co ile powinno się olej wymieniać? Bo olej wymieniałem nie cały rok temu, gdzieś 10tys km zrobiłem na nim nie więcej..
Normalnie co 15 tys ale ty masz 1.8 T wiec w tych silnikach nie zaszkodzi wymieniac co 10/12 tys km