|
Zamknięty przez: jimv8 Nie 12 Sie, 2012 16:18 |
[A6 c4 2.8] odgłosy na zimnym - pompa powietrza |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 18:05 [A6 c4 2.8] odgłosy na zimnym - pompa powietrza
|
|
|
hejka,
słyszeliście o czymś takim jak pompa powietrza? cos co pompuje powietrze do kolektora wydechowego przy zimnym siniku żeby szybciej dogrzać katalizatory?
Czemu pytam, gdy odpalę silnik na zimnym to słychać dziwny odgłos po prawej stronie silnika i obroty są podniesione do 1100-1200. gdy tylko stukanie ustąpi to obroty również opadają do normalnych wartości 790-850
powiem ze ten odgłos brzmi jak padnięta szklanka zaworowa. Strasznie irytujące
dodam że Katalizatorów już nie ma,,,może da się wyłączyć to COŚ ?? |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 21:28
|
|
|
No o czymś takim słyszałem i nawet naprawiałem, ale nie przy silniku AAH i nie przy układzie wydechowym. Pompa powietrzna stosowana jest przy silnikach m.in. 2.0L i pracuje na układzie ssącym. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 21:36
|
|
|
Adi202 napisał/a: | No o czymś takim słyszałem i nawet naprawiałem, ale nie przy silniku AAH i nie przy układzie wydechowym. Pompa powietrzna stosowana jest przy silnikach m.in. 2.0L i pracuje na układzie ssącym. |
Cosik o tym czytałem i nie było opisane przy jakim silniku. Gdy zobaczyłem zdjęcie tego urządzenia to uświadomiłem sobie że czegoś takiego u mnie nie ma.
no to kicha, czyli szukam dalej.
coś czuję że mnie niezła niespodzianka czeka z tym silnikem. Nagram ten odgłos.
edit- 12-08-2012
Problem rozwiązany. Na zimnym silniku tak stukało ponieważ uchodziło ciśnienie oleju ze szklanki poprzez słabo dokręconą śrubkę na boku silnika. dopiero zlokalizowanie wycieku oleju i naprawa pomogło.
również dziwne zachowanie przy opuszczanie gazu rozwiązane. Problemem był lewe powietrze przy dyszach od LPG.
pełen sukces |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
Ustawienie przepływomierza. Jak ? • Audi A4 B5 LPG BRC falujące obroty • Podpięcie podgrzewaczy audi v8 • Wymiana rozrządu - pytania • Program do Autogazu • Auto na wodę, czyli instalacja HHO. • Szarpie na lpg przy niskich obrotach • Wskaźnik paliwa • wtrysk k jetronic • temperatura i chłodnica oleju C4 2,8 • Jaki zestaw do 2,0 TFSI ? • remont silnika lub zakup używanego • Kontrolka EPC. Tryb awaryjny -- wyciek oleju • przepustnica do wymiany? • AUDI S6 4.2 V8 290KM BRAK MOCY, SZARPIE, GASNIE • Wysokie spalanie gazu • Znikajacy olej • 2.2 T problem z paliwkem • adaptacja LPG z silnika 3,6 na 4,2 • odłączenie pompy paliwa • szarpanie podczas jazdy audi a6 2.4 v6 • Co może być nie tak Audi A4 B6 2.0 benzyna-LPG silnik ALT? • A V8 hamowanie silnikiem automat • Szarpie-trzęsie na postoju • rozżarzony katalizator, spala jednocześnie LPG i pb, BRC • zaplon audi V8 90 • a4 b5 nalot w układzie chłodzenia POMOCY • uszczelka termostatu problem ze szczelnością • Audi 90, silnik PS, KE- Jetronic • problem-błąd 17748 |
[ Twoje IP to: 18.97.14.85, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |