Klimatyzacja » klima 100 C4
Odpowiedz do tematu
 klima 100 C4
Chciałbym się dowiedzieć co jeszcze bym potrzebował żeby zamontować i uruchomić klimę w mojej setce, znalazłem na allergenie u Ostala trochę sprzętu, ale nie wszystko, i takie pytanie co jeszcze było by potrzebne, i ewentualne koszty, bo nie wiem czy będzie się opłacało montować. Mam na myśli manualną klimę.
http://moto.allegro.pl/it...0_c4_a6_s6.html

http://moto.allegro.pl/it..._c3_200_a6.html

http://moto.allegro.pl/it..._s6_c3_200.html

Postaw piwo autorowi tego posta

moim skromnym zdaniem"nie bęzie tak słodko i prosto"... :roll:

GORYL napisał/a:
moim skromnym zdaniem"nie bęzie tak słodko i prosto"... :roll:
nie powinno byc problemu jesli skompletujesz wszystko, my z Adim chcielismy zalozyc klime do mojej 90-tki ale tak sie jakos zlozylo ze zrezygnowalem

No brakuje Ci oczywiście przewodów aluminiowych, uchwytu do sprężark oraz osuszacza który powinien być kupiony raczej nowy. Poza tym schemat elektryczny, kabelki, przekaźniki i bardzo dużo dłubaniny.

jak już bym rozgryzł schemat, to nie było by problemu, jakoś bym sobie poradził.

Schemacik, mam nadzieje, że się przyda (klima manualna)

To co widać na tych aukcjach, to jedynie namiastka tego co potrzebujesz. W zależności od tego jaką klimę wybierzesz manualną czy klimatronik potrzebne będzie kompresor z uchwytem, przewody aluminiowe (rurki), chłodnicę, skraplacz, wymiennik razem z wentylatorem i obudową, oraz elektrykę jak garść przekaźników, sterownik i wiązkę.
Tu nie jestem pewny do końca, ale sądzę, że dodatkowo powinieneś wymienić jeszcze pasek rowkowy na dłuższy.
pzdr

Adi202 napisał/a:
garść przekaźników, sterownik i wiązkę.

i tego najbardziej się obawiam, może być problem

pawcio napisał/a:
Adi202 napisał/a:
garść przekaźników, sterownik i wiązkę.

i tego najbardziej się obawiam, może być problem
nie bedzie jesli kupisz oryginalna wiazke z Twojego modelu. Wszystko jest do zalatwienia ;-)

Dokładnie. Wystarczy poszukać Audi na części - byle nie Anglik. Dogadać się co do ceny i po problemie. Z drugiej strony klima jest ciekawym wyposażeniem, ale trzeba też mieć umiar. Moje gardło tego nie wytrzymało. :mrgreen:

Adi202 napisał/a:
Z drugiej strony klima jest ciekawym wyposażeniem, ale trzeba też mieć umiar. Moje gardło tego nie wytrzymało. :mrgreen:

też tak miałem, grypa w lato... obciach na całego :cry:

Co do montazu klimy manuala to jest to bardzo proste, w weekend skończyłem montaz klimy w A80 B3. Najwazniejsze miec wszystkie czesci mechaniczne, czyli mocowania,przewody, czujniki cisnienia itp oraz czesc instalacji elektrycznej, chodzi tutaj o sterownie wentylatorem wnetrza, oraz zeby była wtyczka do przełacznika AC. Zrobienie pozostałej czesci instalacji jest bardzo prosta i nie musi byc wszystko jak w oryginale, ja zrobiłem instalacje po swojemu ( oparta na 3 przekaźnikach) i wszystko działa jak nalezy.
http://www.audi-tech-team...niej-vt1452.htm

Odpowiedz do tematu