|
|
Radio delta cc , prosze o pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
kapsel

Model: V8 3.6 , 100C3 2.3CD
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan x 2

Postawił 1 piw(a) Skąd: Nowy Dwór Gdański
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 20:42
|
|
|
Zamówiłem zestaw z A8 czyli 8 głośników + okablowanie + radio Concert w dobrej cenie ,zobaczę co przyjdzie ale wszystko co kupowałem u tego gościa było tak jak mówił . Jak przyjdzie trzeba będzie wymienić okablowanie ,trochę zajęcia będzie. |
_________________ pozdrawiam kapsel
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 23:14
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Zamówiłem zestaw z A8 czyli 8 głośników + okablowanie + radio Concert w dobrej cenie ,zobaczę co przyjdzie ale wszystko co kupowałem u tego gościa było tak jak mówił . Jak przyjdzie trzeba będzie wymienić okablowanie ,trochę zajęcia będzie. |
No trochę będzie..... adaptacja wooferów na tylnej półce, piłowanie konsoli (amputacja zapalniczki) położenie i podłączenie wiązki itd itd. Przednie proponowałbym zostawić w oryginale lecz jako pasywne podłaczyć do wzmacniacza - tak mam w mojej C3 i dają radę.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 21:46
|
|
|
Ok dostałem dzisiaj paczkę i 2 woofery na tylnej półce zamontowane , nie było dużych problemów akurat miałem w domu spienione PCV więc poszło dość szybciutko.Ale podłączyłem radio pod instalację która przyszła a pod kable głośniki i wzmacniacz i zonk.A mianowicie radio po podłączeniu pod prostownik nie zagrało;/ Jutro zadzwonię do kolegi i zapytam co jest nie tak chyba że może ktoś z was wie?? Może nie może być pod prostownik lecz tylko akumulator ale ja nie wiem tylko gdybam.Pozdro |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 21:57
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Ok dostałem dzisiaj paczkę i 2 woofery na tylnej półce zamontowane , nie było dużych problemów akurat miałem w domu spienione PCV więc poszło dość szybciutko.Ale podłączyłem radio pod instalację która przyszła a pod kable głośniki i wzmacniacz i zonk.A mianowicie radio po podłączeniu pod prostownik nie zagrało;/ Jutro zadzwonię do kolegi i zapytam co jest nie tak chyba że może ktoś z was wie?? Może nie może być pod prostownik lecz tylko akumulator ale ja nie wiem tylko gdybam.Pozdro |
Pod prostownikiem bym nie ryzykował. Napięcie z prostownika może uszkodzić radio, a w najlepszym wypadku tylko końcówkę mocy. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
Autoelektronika Adi naprawa i kodowanie elektroniki samochodowej specjalizacja grupa VAG tel 791541808
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 22:40
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | kapsel napisał/a: | | Ok dostałem dzisiaj paczkę i 2 woofery na tylnej półce zamontowane , nie było dużych problemów akurat miałem w domu spienione PCV więc poszło dość szybciutko.Ale podłączyłem radio pod instalację która przyszła a pod kable głośniki i wzmacniacz i zonk.A mianowicie radio po podłączeniu pod prostownik nie zagrało;/ Jutro zadzwonię do kolegi i zapytam co jest nie tak chyba że może ktoś z was wie?? Może nie może być pod prostownik lecz tylko akumulator ale ja nie wiem tylko gdybam.Pozdro |
Pod prostownikiem bym nie ryzykował. Napięcie z prostownika może uszkodzić radio, a w najlepszym wypadku tylko końcówkę mocy. |
pod tym prostownikiem chodzi w garażu stare radio Philipsa więc wszystko powinno być ok ale nie jest |
To, że chodzi stare nie oznacza, że Concert również musiał. Proponowałbym sprawdzić je pod akumulatorem - podłączyć 2 plusy na swoje miejsce, a minus na obudowę, wcisnąć i wycisnąć gałkę głośności. Prostowniki do ładowania akumulatorów nie posiadają stabilizowanego napięcia które przy takim kształcie może uszkodzić elektronikę. Wszystko zależy od budowy tego prostownika. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 22:48
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Proponowałbym sprawdzić je pod akumulatorem - podłączyć 2 plusy na swoje miejsce, a minus na obudowę |
Hmmm jest jeden plus i jeden minus , plus z bezpiecznikiem i dodatkowo jakiś cienki brązowy kabelek bodajże masowy z końcówką oczkiem. |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 23:36
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Proponowałbym sprawdzić je pod akumulatorem - podłączyć 2 plusy na swoje miejsce, a minus na obudowę |
Hmmm jest jeden plus i jeden minus , plus z bezpiecznikiem i dodatkowo jakiś cienki brązowy kabelek bodajże masowy z końcówką oczkiem. |
Radio potrzebuje 2 plusy i jeden minus. Na forum był już umieszczany schemat podłączenia. |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Czw 19 Maj, 2011 23:52
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | kapsel napisał/a: | | Adi202 napisał/a: | | Proponowałbym sprawdzić je pod akumulatorem - podłączyć 2 plusy na swoje miejsce, a minus na obudowę |
Radio potrzebuje 2 plusy i jeden minus. Na forum był już umieszczany schemat podłączenia. |
Instalacja ma tylko żółtą kostkę 6-pin i te kabelki które podałem. Rano się bardziej zorientuję. |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 20 Maj, 2011 08:29
|
|
|
| kapsel napisał/a: |
Instalacja ma tylko żółtą kostkę 6-pin i te kabelki które podałem. Rano się bardziej zorientuję. |
Żółta kostka, to wyjścia audio. Wiązka powinna jeszcze mieć czarną kostkę którą jest zasilane radio. Przewody czerwone to 12V masa kolor brązowy.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
Wysłany: Pią 20 Maj, 2011 14:15
|
|
|
Ok wszystko jest na miejscu radio gra , własnie rozkładam kable ale mam pytanko skąd wyprowadzić i podpiąć dodatkową tubę i wzmacniacz?? .Z której kostki i jakich kabli ?? |
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 20 Maj, 2011 21:47
|
|
|
| kapsel napisał/a: | | Ok wszystko jest na miejscu radio gra , własnie rozkładam kable ale mam pytanko skąd wyprowadzić i podpiąć dodatkową tubę i wzmacniacz?? .Z której kostki i jakich kabli ?? |
Tubę możesz podpiąć pod tylne kanały - żółta kostka pin nr 1,2 i 3. Sterowanie załaczeniem jest w tej samej kostce na pinie 6.
pzdr |
Moja Stajnia
Audi S6 4,2 Avant
Audi V8 4,2
Audi V8 4,2
Audi A2 1,4 MPI
 |
|
|
|
|
|
 |
kapsel

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
[ Twoje IP to: 38.107.179.208, używasz: CCBot/1.0 (+http://www.commoncrawl.org/bot.html) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |