Wysłany: Sro 09 Maj, 2012 19:47 [Audi A3] Czy warto?
Witam,
Zastanawiam się nad zakupem Audi A3. Szukam autka taniego w eksploatacji i godnie znoszącego 25 tys. km rocznie. Myślałem nad Golfem IV, ale trochę smutne to autko. Teraz oglądam A3'ki. Jutro wybieram się do Gniezna - zagłębia komisowego na łowy. Znalazłem takie ogłoszenie:
Zastanawiam się nad zakupem Audi A3. Szukam autka taniego w eksploatacji i godnie znoszącego 25 tys. km rocznie. Myślałem nad Golfem IV, ale trochę smutne to autko. Teraz oglądam A3'ki. Jutro wybieram się do Gniezna - zagłębia komisowego na łowy. Znalazłem takie ogłoszenie:
nawet nie ma co się łudzić,że to realny przbieg, ale ważne jest to jak o auto było dbane, widać,że odpicowane do sprzedaży po samej komorze silnika, która po 13-tu latach raczej by tak nie swieciła może to wina kiepskich zdjęć, ale cos było z przodu majstrowane podobnie wygląda tylne nadkole
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
Myślę, że obejrzę go jutro. Powiedz mi, co dokładnie widzisz tam z przodu i przy nadkolu, bo ja nic nie widzę Na żywo może uda mi się to potwierdzić albo wykluczyć.
Powiedz mi, co dokładnie widzisz tam z przodu i przy nadkolu
tylne nadkole wyglada na "robione" oraz łaczenie zderzaka z błotnikiem, ale to może być kwestia kiepskich zdjęc. patrzę na te przebiegi i normalnie nie moge wyjśc z podziwu jak Ci Niemcy mało jeżdżą dam C porównanie ja mam 2,8 benzyne z 2000 roku i mam najechane ponad 180 tyś..... MIL nie mówię,że każdy jeździ tyle samo ale jak dla mnie 190 tyś jak na 12-to letniego diesla to "troszkę" za mało tym bardziej ,że diesla kupuje sie jak się duuuuzo jeździ, jeszcze bardziej dziwi mnie to,że ludzie sami lubia sie oszukiwac i wierza w takie bajki... popatrz sam wszystkie te trzy trójki były garazowane a 2 z nich sa od pierwszego właściciela. Poszukaj lepiej auta ze szwajcarii
_________________ Gość Witamy na forum ATT http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM POMAGAM TYLKO NA FORUM Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Kupując samochód nie warto zwracać szczególnej uwagi na to co wskazuje licznik przebiegu. Kilka lat temu przy okazji kupowania innego autka w komisie (też w Gnieźnie) znalazłem pod maską naklejkę od wymiany rozrządu czy oleju z której wynikało, że wymiana nastąpiła w przyszłości. Mina sprzedawcy, kiedy mu to pokazałem - bezcenna Trzeba przyjąć, że wszystkie samochody w komisach mają kręcone liczniki.
Tak czy inaczej robię jutro wycieczkę do Gniezna i będę namierzał coś, mam nadzieję, że nie podejmę pochopnej decyzji.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
OK, byłem, zobaczyłem. Tą czerwoną oglądałem tylko z wierzchu, bo dalej nie było warto. Słabo zamalowana rdza na krawędziach maski i drzwi kierowcy, nierówne listwy dolne na drzwiach - stwierdziłem, że szkoda czasu.
Nie jest odpicowane na sprzedaż - powiedziałbym, że nawet nie super czyste. Chyba trochę już stoi. Na karoserii sporo rysek - na masce, drzwiach kierowcy, tylnych. Silnik trochę kręcił zanim zapalił (powiedzmy z 8 sekund) - sprzedawca twierdził, że długo nie był odpalany, powiedzmy, że w to mu wierzę.
Mój niepokój budzi za to coś innego. Na początku po odpaleniu z rury wydobywał się biało-niebieski dym. Ten sam argument sprzedawcy - długo nie był odpalany. Po rozgrzaniu dym się pojawiał tylko przy mocnym wkręceniu na obroty - ale za to czarny, a na ziemi została mokra plama (też czarna). Czy to może być coś poważnego?
Poza tym jechałem nim po dziurawej gruntówce - niezbyt szybko - ale zawieszenie niesłyszalne, bardzo kulturalnie przetaczał się przez wszystkie dziury. W środku żaden plastik nie zatrzeszczał.
Kwestia przebiegu - sprzedawca pokazywał mi jakieś książki serwisowe, prowadzone do 2010 - z których wynika, że przebieg może być autentyczny - pod warunkiem, że książki są autentyczne.
Inna sprawa - przy zamkniętych drzwiach pasażera ciężko jest otworzyć schowek, ociera on o tapicerkę drzwi - to chyba może oznaczać skrzywienie konstrukcji?
Na początku po odpaleniu z rury wydobywał się biało-niebieski dym. Ten sam argument sprzedawcy - długo nie był odpalany. Po rozgrzaniu dym się pojawiał tylko przy mocnym wkręceniu na obroty - ale za to czarny, a na ziemi została mokra plama (też czarna). Czy to może być coś poważnego?
jeśli kopci na biało tylko zaraz po odpaleniu to nic strasznego, bo oznacza to,że w układzie wydechowym zbiera się woda, gorzej jeśli kopci tak cały czas.... co do czarnej sadzy to może byc kilka przyczyn, branie oleju, wtryskiwacze.... na oko ciężko stwierdzić
futrzak napisał/a:
sprzedawca pokazywał mi jakieś książki serwisowe, prowadzone do 2010 - z których wynika, że przebieg może być autentyczny - pod warunkiem, że książki są autentyczne.
żaden problem wystarczy podjechać do serwisu Audi i będziesz wiedział czy są autentyczne
futrzak napisał/a:
Inna sprawa - przy zamkniętych drzwiach pasażera ciężko jest otworzyć schowek, ociera on o tapicerkę drzwi - to chyba może oznaczać skrzywienie konstrukcji?
oznacza to kiepskie poskładanie konsoli boczka drzwi lub samo uszkodzenie schowka
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Czy coś widać na pierwszy rzut oka? Czy to nie za mały silnik do tak dużego auta? Nie zależy mi na jeździe sportowej, ale chciałbym w miarę sprawnie wyprzedzać w trasie.
Czy to nie za mały silnik do tak dużego auta? Nie zależy mi na jeździe sportowej, ale chciałbym w miarę sprawnie wyprzedzać w trasie
najbardziej udany silnik w całej grupie VAG, oczywiście jesli chodzi o diesla po pierwsze jest nie do zajechania a po drugie oszczędny,spokojnie podciagniesz sobie moc do 130 rumakow, choć i przy 110 nie jest tak najgorzej
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Ok, a czy nie jest dziwne to, że ma ksenony, a nie ma spryskiwaczy w zderzaku?
z tego co widzę to sa soczewki....
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A2 1,4 MPI
Audi A2 1.4 TDI
Audi A4 B5 1.8
obecnie:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum