Forum AUDI TECH TEAM  strona głównaForum AUDI TECH TEAM  RSSForum AUDI TECH TEAM  na Facebooku
 Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
   

forum audiforum audiforum audi
forum audi
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pasiak
Sro 27 Cze, 2012 16:58
[A3 '06] 2.0 TFSI opinie
Autor Wiadomość
guma0107 


Model: a3
Silnik: 2,0 tfsi
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback
Dołączył: 31 Gru 2011
Wszystkie posty: 2



Skąd: Świdnica
Wysłany: Sob 31 Gru, 2011 17:49   [A3 '06] 2.0 TFSI opinie
     



Witam mam zamiar kupić a3 2006 rok 2,0 tfsi z ameryki sprowadzona 2 lata temu do kraju. samochód ma przebieg troche ponad 80tys. Mianowicie mam pytanie co sądzicie o tych silnikach wiem, że ma bezpośredni wtrysk i jest na łańcuchu. Jakie jest wasze zdanie na ten temat jaka jest żywotność na co zwrócić uwagę przy kupnie proszę o opinie i odp. Z góry dzieki
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 04:29   Re: 2.0tfsi opinie
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



guma0107 napisał/a:
co sądzicie o tych silnikach wiem, że ma bezpośredni wtrysk i jest na łańcuchu. Jakie jest wasze zdanie na ten temat jaka jest żywotność na co zwrócić uwagę przy kupnie proszę o opinie i odp. Z góry dzieki

Silnik jest niesamowity - chodzi mi o osiągi i znakomicie daje sobie radę w tym modelu Audi. Lepiej gdyby było to Quattro niż ośka. Zwróć uwagę przede wszystkim na to czy było coś naprawiane przy elektryce. Całe wiązki jak i niektóre sterowniki różnią się od wersji europejskich. Jeżeli jest wszystko sprawne możesz go brać. Jeżeli jednak ma wadę to niech Bóg ma w opiece tą osobę która to będzie naprawiać.
Wiem co piszę kolego. :-/
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
guma0107 


Model: a3
Silnik: 2,0 tfsi
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: hatchback
Dołączył: 31 Gru 2011
Wszystkie posty: 2



Skąd: Świdnica
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 20:05   
     



Jednak tamtej nie kupilem bo była po dzwonie cały prawy bok był robiony i to jeszcze na sztukę:) a powiedzcie mi jaka jest róznica między 2.0tfsi a 2.0fsi po za tym że ma 50KM mniej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Adi202 



Model: S6
Silnik: 4,2 AEC
Zasilanie: Benzyna
Nadwozie: Avant
Zaproszone osoby: 22
Pomógł: 576 razy
Wiek: 46
Dołączył: 11 Maj 2009
Pochwał: 15
Wszystkie posty: 13284



Piwa: 659/65
Skąd: MWD
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 21:37   
  Stajnia Klubowa ATT:  Audi S6 A6/C4 Avant  Audi  S6 A6/C4 Quattro  Avant  1995  



guma0107 napisał/a:
Jednak tamtej nie kupilem bo była po dzwonie cały prawy bok był robiony i to jeszcze na sztukę:) a powiedzcie mi jaka jest róznica między 2.0tfsi a 2.0fsi po za tym że ma 50KM mniej

FSI jest wolnossącym silnikiem TFSI turbodoładowanym.
_________________
Gość Witamy serdecznie na forum ATT

Piszę poprawnie po polsku
. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
    
baniak77 


Model: a3
Silnik: 2.0
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
Dołączył: 28 Gru 2011
Wszystkie posty: 16



Skąd: radom
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 14:24   
     



tfsi faktycznie ma kopa niezłego ale naprawa jest bardzo kosztowna
_________________
nowe mieszkania http://kamienica-muranow.warszawa.pl/
Postaw piwo autorowi tego posta
 
    
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Losowe tematy » Audi A3/S3

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów A6 C6 2.0 TFSI
Ozet Audi A6/S6 3 Czw 12 Kwi, 2012 13:59
Pasiak
Brak nowych postów [A6 C6 2,0 TFSI] Parktronic
Ozet Pozostałe tematy 1 Wto 03 Kwi, 2012 20:40
Adi202
Brak nowych postów pasek do A6 c6 2,0 TFSI
Ozet Eksploatacja, felgi, opony, oleje, paski 0 Wto 02 Kwi, 2013 18:17
Ozet
Brak nowych postów Nowy silnik 3.0 TFSI
V6 z doładowaniem za pomocą kompresora
krzysiekg65 Rozwiązania techniczne Audi 0 Pon 25 Maj, 2009 16:25
krzysiekg65
Brak nowych postów 2.0 TFSI 250KM w Audi [R]S1
krzysiekg65 Z ostatniej chwili 0 Sob 17 Gru, 2011 15:52
krzysiekg65



[ Twoje IP to: 34.238.194.166, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ]
Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy.
forum audi
forum audiforum audiforum audi
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - opowiadania - Mapa Forum
AUDI TECH TEAM Individual Template | Designed by PCserwis ® | Mapa forum AUDI TECH TEAM | Polityka Prywatności