Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
V8 problem z licznikiem/ prędkościomierzem
Re: V8 problem z licznikiem/ prędkościomierzem
Sprawdź wiązkę między licznikiem a czujnikiem prędkości.
łokiej
Lewy słupek A, czyli pomiędzy przednią szybą a drzwiami z lewej strony, nie szukaj w komorze silnika, tylko we środku po lewej stronie, pewnie będziesz musiał odkręcić elementy pod kierownicą, by się tam dostać...
skrzynie masz automata czy manuala??
Adi popraw mnie ale czy czujnik prędkości nie jest jednym z głównych sygnałów dla skrzyni która przes to może wariować??
podłączałeś kompa i robiłeś odczyt błędów? u mnie pamiętam właśnie diagnostyka wykazała walnięty czujnik.
czy ja wiem czy szczęsliwym
jeździłem V-ka w manualu, i jesli lubisz sie scigac to spoko, bo na drugim biegu 120 jest w moment, ale na dłuzsza mete jest to niewygodne wierz mi. Co do Twojej skrzyni to jesli tylko włozysz w nia serce to bedziesz z niej zadowolony tak jak ja ze swojej. pozdr
wiem o co chodzi, sam w swoja V-ke włozyłem móstwo pracy i pieniedzy a została zniszczona przez pseudo-fachowca bandyte.... teraz jeźdze 6-tką i też wymaga pracy a ile jest młodsza
wiesz wychodzę z załozenia,że największą wadą uzywanego auta jest poprzedni właściciel
Witam panowie. Szukam pomocy już wszedzie gdzie tylko się da i nadal nie moge nic zrobic. Chodzi o to ze prędkościomierz szwankuje to znaczy ze podczas jazdy podskakuje troche. Im szybciej jadę tym wiecej pokazuje (logiczne) ale np przy pedkości +- 200/h pokazuje 60/h. Liczniki podmieniałem juz trzy razy i nadal jest tak samo. Czujnik w skrzyni zmieniony bo stary jest troche wytarty. Komputer nic nie wykazuje. Prosze o jaką kolwiek wskazówkę czego i gdzie szukać. Pzdr
| kopkoi napisał/a: |
| Witam panowie. Szukam pomocy już wszedzie gdzie tylko się da i nadal nie moge nic zrobic. Chodzi o to ze prędkościomierz szwankuje to znaczy ze podczas jazdy podskakuje troche. Im szybciej jadę tym wiecej pokazuje (logiczne) ale np przy pedkości +- 200/h pokazuje 60/h. Liczniki podmieniałem juz trzy razy i nadal jest tak samo. Czujnik w skrzyni zmieniony bo stary jest troche wytarty. Komputer nic nie wykazuje. Prosze o jaką kolwiek wskazówkę czego i gdzie szukać. Pzdr |
Sprawdź wiązkę między licznikiem a czujnikiem prędkości.
Sprawdź wiązkę między licznikiem a czujnikiem prędkości.[/quote]
No właśnie sie zastanawiałem czy wiązka z czujnika idzie bezpośrednio pod zegary czy wchodzi gdzies do sterownika jakiegoś no ale teraz juz wiem
dzieki
No właśnie sie zastanawiałem czy wiązka z czujnika idzie bezpośrednio pod zegary czy wchodzi gdzies do sterownika jakiegoś no ale teraz juz wiem
dziekiNa lewym słupku A masz łączenia wiązek. Zlokalizuj kostki 12 i 14 które dokładnie sprawdzisz. Tymi kostkami przechodzi 12V i sygnał prędkościomierza do "szafy"/ Sprawdź równiez masę na skrzyni biegów.
Ok jutro zaglądne i dam znac czy cos sie udało.
| Ok jutro zaglądne i dam znac czy cos sie udało. |
łokiej
Lewy słupek czyli lewa głowica ? dobrze rozumiem tak? A dokładniej mozesz opisac w ktorym miejscu szukac bo po zaglądnieciu z góry nic nie znalazłem.
| Lewy słupek czyli lewa głowica ? dobrze rozumiem tak? A dokładniej mozesz opisac w ktorym miejscu szukac bo po zaglądnieciu z góry nic nie znalazłem. |
Lewy słupek A, czyli pomiędzy przednią szybą a drzwiami z lewej strony, nie szukaj w komorze silnika, tylko we środku po lewej stronie, pewnie będziesz musiał odkręcić elementy pod kierownicą, by się tam dostać...
bym dwa dni szukał hehe
. Dobra jutro bede rozbierał i szukał.
. Dobra jutro bede rozbierał i szukał.| kopkoi napisał/a: |
bym dwa dni szukał hehe . Dobra jutro bede rozbierał i szukał. |
skrzynie masz automata czy manuala??
niestety nie jestem szczesliwym posiadaczem manuala
automat ktory troche szwankuje ...
automat ktory troche szwankuje ...| kopkoi napisał/a: |
niestety nie jestem szczesliwym posiadaczem manuala automat ktory troche szwankuje ... |
Adi popraw mnie ale czy czujnik prędkości nie jest jednym z głównych sygnałów dla skrzyni która przes to może wariować??
podłączałeś kompa i robiłeś odczyt błędów? u mnie pamiętam właśnie diagnostyka wykazała walnięty czujnik.
| niestety nie jestem szczesliwym posiadaczem manuala |
Wiem ze nie wygodne bo mam jeszcze 100 C3 2.0 z niewiarygodnie twardym sprzęgłem. Czasami trzeba lewej nodze pomóc
no własnie serce wkładam tylko portfel nie chce tego zrobic
. Ale wszystko po woli i sie zrobi. Konkretnie potrzebuje kasety bo dwa zawory sie rozsypały... podczas wymiany oleju w ASB znalazłem sprężynkę w misce
no i szarpie bestia i wpada w tryb awaryjny jak skręcam w prawo z duza szybkoscią nie pytajcie czemu bo nie mam pojęcia. Pozycjoner zmieniony, sterownik skrzyni też.
no własnie serce wkładam tylko portfel nie chce tego zrobic
. Ale wszystko po woli i sie zrobi. Konkretnie potrzebuje kasety bo dwa zawory sie rozsypały... podczas wymiany oleju w ASB znalazłem sprężynkę w misce | kopkoi napisał/a: |
| własnie serce wkładam tylko portfel nie chce tego zrobic |
wiesz wychodzę z załozenia,że największą wadą uzywanego auta jest poprzedni właściciel Odpowiedz do tematu