| romario napisał/a: |
| Witam. Podepnę się trochę pod temat. Mianowice, zawitało u mnie RNS-D w moim przedlifcie A3. Nie ruszałem nic w żadnej kostce, po za podpięciem "Safe Pin". Teraz mój problem. Posiadam oryginalne nagłośnienie Audi + sub w bagażniku, też oryginał i niestety jest w głośnikach brak basu, płytki dźwięki, przy ustawieniu basu na max. W poprzednim radiu (Audi Concert) wszystko grało bardzo pięknie, bas był i czysty wyrazisty dźwięk, więc problem suba i głośników odpada. Drugi problem, trochę denerwujący problem to wyrzucane komunikatu, razem z piszczeniem przy każdym uruchomieniu. Coś tam TP-memo itp. Bardzo proszę o pomoc z moim problemem. Z góry dzięki. |
Odpowiedz do tematu
piszczy bo informuje Cię,że nie ma komunikacji z TMC, podeslij kodowanie tej navi
napisz mi jeszcze czy masz BOSE telefon, zmieniarkę itd
wpisz takie kodowanie 05012
aby wyłączyć komunikat o TMC musisz wejść w adaptacje i w kanale 6 zmienić wartość 1 na 0
To są te same tunery, tylko numer mają inny.
kodowanie jest dokładnie pod Twoje auto, tak więc powinno wszystko działać...
Odpowiedz do tematu
Kodowanie jakie mam to 00405
Witam, przerabiam 1din na 2 din. Obecnie posiadam radio chorus II, wkrotce mam odebrac przesyłkę z RNS-d razem z koszem i tunelem. Mam pare pytań:
1. Czy taki o to adapter wystarczy do podłaczenia tego bez przeróbek i ciagniecia kabelków z licznika?
http://allegro.pl/adapter...ta%C5%82e-67104
2. Czy jesli zakupie tunerbox audi to sygnały can L i can H mogę wziąć z kostki C2 obecnej instalacji, bo obecnie tam one sie znajduja dla radia chorus II
3. Czy dla radia rns-d do kostki c2 bede musiał też przełożyć piny tel- i tel + z kostki D obecnej instalacji
4. Co zrobić z kostką D i jej pinami tel mute, nav. con., NF- i NF+
[ Dodano: Sob 12 Wrz, 2015 16:58 ]
Jeszcze jedno pytanie, Czy ten o to tunerbox bedzie pasował do a4 b6 ?
http://allegro.pl/modul-s...5177479797.html
1. Czy taki o to adapter wystarczy do podłaczenia tego bez przeróbek i ciagniecia kabelków z licznika?
http://allegro.pl/adapter...ta%C5%82e-67104
2. Czy jesli zakupie tunerbox audi to sygnały can L i can H mogę wziąć z kostki C2 obecnej instalacji, bo obecnie tam one sie znajduja dla radia chorus II
3. Czy dla radia rns-d do kostki c2 bede musiał też przełożyć piny tel- i tel + z kostki D obecnej instalacji
4. Co zrobić z kostką D i jej pinami tel mute, nav. con., NF- i NF+
[ Dodano: Sob 12 Wrz, 2015 16:58 ]
Jeszcze jedno pytanie, Czy ten o to tunerbox bedzie pasował do a4 b6 ?
http://allegro.pl/modul-s...5177479797.html
| Kodowanie jakie mam to 00405 |
Co byś nie podłączał chodzi mi o adapter, to i tak musisz dorzucić do kostki zasilającej 3 przewody. Ten adapter z aukcji jest jak najbardziej OK, ale w obecnej wtyczce zasilającej brakuje przewodów podświetlenia, GALA oraz klemy 86 czyli stacyjki.
Tuner TMC potrzebny jest jak wiadomo głównie do komunikacji RNS z FISem. Tak więc kostka C2 posiada CAN Info który musisz podłączyć do Tunera TMC, a CAN Bosch z TMC podpiąć do 26cio pinowej kości w adapterze.
Przewody gniazda D będziesz musiał przełożyć odpowiednia od gniazda A i C.
Tuner TMC potrzebny jest jak wiadomo głównie do komunikacji RNS z FISem. Tak więc kostka C2 posiada CAN Info który musisz podłączyć do Tunera TMC, a CAN Bosch z TMC podpiąć do 26cio pinowej kości w adapterze.
Przewody gniazda D będziesz musiał przełożyć odpowiednia od gniazda A i C.
Nie mam Bose ani telefonu. Mam tylko zmieniarkę. Co zrobić, żeby ten komunikat nie wyskakiwał i nie denerwował? Po samym kodowaniu to zniknie czy trzeba jakieś kable prowadzić?
| Nie mam Bose ani telefonu. Mam tylko zmieniarkę. Co zrobić, żeby ten komunikat nie wyskakiwał i nie denerwował? Po samym kodowaniu to zniknie czy trzeba jakieś kable prowadzić? |
aby wyłączyć komunikat o TMC musisz wejść w adaptacje i w kanale 6 zmienić wartość 1 na 0
Zadziałało ale tylko w połowie. Mianowicie, wpisałem to kodowanie i od razu zauważyłem, że powrócił bas, jednak teraz mi głośniku z przodu nie grają. Co do tego komunikatu to zastosowałem się do twojej instrukcji i podziałało, dzięki. Jak macie jakieś pomysły co mogę jeszcze poprawić w tym kodowaniu to proszę o waszą pomoc.
Dzięki Adi za pomoc, jeszcze pytanie odnośnie tunerboxa: czy musi być on konkretnie od a4 czy od pasatta b5fl albo a6 c5 będzie też pasował?
| gayo_s napisał/a: |
| Dzięki Adi za pomoc, jeszcze pytanie odnośnie tunerboxa: czy musi być on konkretnie od a4 czy od pasatta b5fl albo a6 c5 będzie też pasował? |
To są te same tunery, tylko numer mają inny.
| Zadziałało ale tylko w połowie. Mianowicie, wpisałem to kodowanie i od razu zauważyłem, że powrócił bas, jednak teraz mi głośniku z przodu nie grają. Co do tego komunikatu to zastosowałem się do twojej instrukcji i podziałało, dzięki. Jak macie jakieś pomysły co mogę jeszcze poprawić w tym kodowaniu to proszę o waszą pomoc. |
Zakupiłem tuner box na allegro i przyszedł mi taki sprzet z takimi wyjsciami. Rózni sie od tego z wyjsciami na anteny(na aukcji zdjecie było inne niż w rzeczywistości, miałem dostać do tego wszystkie kostki z obcietymi kablami a tu d**a). Do czego służy ta niebieska kostka? ja mam tez jakos podłaczać?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/d6d09d411298c7a6
http://www.fotosik.pl/zdjecie/d6d09d411298c7a6
No to wielki NEGATYW dla tamtego pana. To jest interfejs do nawigacji Low nonDX. Cena złomu.
Witajcie, chciałbym podpiąć się do tematu ponieważ nie mogę wyciągnąć mojego RNS-D z kokpitu. Mimo użycia kluczy nie chce wyjść, tzn klucze nie zahaczają się mocno i wyskakują, a radio nawet nie myśli drgnąć? Czy to odosobniony przypadek, czy raczej normalny? Może macie namiary na dobre klucze do radia i pomysł jak je ruszyć ??
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Masz złe klucze, lub odkształcone zabezpieczenia w radiu. Klucze powinny się zatrzasnąć i rozchylając je delikatnie na zewnątrz zabezpieczenia powinny się schować w obudowie radia.
Odpowiedz do tematu