A6 1999 2,5 TDI 150KM
Temat na prośbę kolegi ( mam nadzieje ,że niedługo dołączy do nas ) . Chco , bowiem On , swą A6 z"chip"ować . I otóż dylematy , które gnębią jego serce :
- koszt , tu w Łodzi zawołali Mu 1000
- 1999 r. ma stracha o wałek , które to w tych rocznikach nie należą do "cudów techniki" , biorąc pod uwagę wzrost mocy .............
- spalanie i wpływ na silnik
- skrzynia
To chyba tyle . Co do skrzyni , ponieważ już pisaliśmy o tym , przekazałem ,że nie powinno być problemów .
Co do spalania , także powiedziałem , że nie będzie stratny .
Czyli zostają kwestie cena i ta głowica nieszczęsna ( wałek ) ......... co sądzidzie , może jeszcze jakieś za i przeciw .
Dodam ,że Gość prowadzi sklep z alkoholami , więc , może warto mu pomóc ( jakiś zlocik)
| roger110 napisał/a: |
| Dodam ,że Gość prowadzi sklep z alkoholami , więc , może warto mu pomóc ( jakiś zlocik) |
hehehehh pomagamy każdemu bez względu na późniejsze profity
co do samego chipowania to nie napisałeś jaki ma motor i o ile chce podnieść moc
Piotruś oznaczenia nie znam , wiem , że 2,5 TDI ten 150 KM. ............. ale sie dowiem spoksik . Co do mocy ........ w/g mnie przesadza , bo chce podnieść o ok. 1/3 czyli maks.co można chipem ( ponoć tak Mu powiedzieli właśnie tu w Łodzi ) , nie wiem jak to jest , ale moim zdaniem 1/3 nie wytrzyma ani skrzynia , ani to autko
Gdzie w Avancie 1999 rok powinna być naklejka z wyposarzeniem ?
| Gdzie w Avancie 1999 rok powinna być naklejka z wyposarzeniem ? |
powinna być w wannie na koło zapasowe, co do samego chipowania, to panowie u których wykonuje usługę powinni najpierw sprawdzić w jakiej kondycji jest motor zanim zaczna robić cokolwiek. Jeśli tego nie zrobią oznacza to ,że w gdzieś maja klienta, a późniejsze reklamacje nie będą uwzgledniane
| Pasiak napisał/a: |
| powinna być w wannie na koło zapasowe |
No ......... tam szukałem....... i du** , czyli , albo tył był robiony , albo ?!................
Gdzie można wyczaić symbol motoru ?!
| panowie u których wykonuje usługę powinni najpierw sprawdzić w jakiej kondycji jest motor zanim zaczna robić cokolwiek. |
Dowcip polega na tym ,że w/g nich jest baja , rozumiesz, nówka salonowa .
Pasiak, Mnie biega o Wasze opinie i uwagi co do chipa` w tym autku .
Ps. To Go właśnie zastanowiło ,że silnik brzytwa ( 60 000 ) 99` rok............. śmierdzi kupą na odległość . Kupując zdawał sobie sprawę co do przebiegu , w motorze też nie luxusy , ale nie zajechany jakoś strasznie (odczucia) ............ ale brzytwa , chyba z grafitem w cylindrach
| Gdzie można wyczaić symbol motoru ?! |
musi być na bloku, ewentualnie naklejki można także szukać na klapie... heheheh przebieg wspaniały, rozumiem,że autko było 4 w rodzinie i więcej stało niż jeździło
Piotrus , na bloku ........ gdzieś w okolicy numerów ?? i gdzie w 2,5 sa numery .
A na klapie gdzie , pod trójkątem ?? Czy w innym miejscu
Ostatnio zmieniony przez roger110 Czw 22 Kwi, 2010 17:28, w całości zmieniany 1 raz
| A na klapie gdzie , pod trójkątem ?? Czy w innym miejscu |
tego dokładnie nie wiem, ale popatrzył bym jeszcze za schowkami na blasze czy nie ma gdzieś przyklejonej tzn. w bagażniku osobiście
| ale popatrzył bym jeszcze za schowkami na blasze czy nie ma gdzieś przyklejonej tzn. w bagażniku osobiście |
Grzebałem , nie ma , nawet mu zmieniarkę i suba wykręciłem .........
Rafał kod jest we wnęce ma koło zapasowe /musisz wyciągnąć zapas/
jest również w papierach jak auto przyjechało z zagranicy / 'zaświadczenie o przeprowadzeniu badania technicznego'
ponadto jest w karcie pojazdu
Na 80% ma silnik o oznaczeniu AFB /były montowane do 2001/
natomiast od rocznika modelowego 2000 montowali tylko AKN.
Pzdr.
rafi a4,

Dzięki Rafciu , obadamy jutro
Moje zdanie jest takie, że nie jest teraz istotne jaki to typ silnika, ale jak chce chipować ECU, to powinien najpierw doprowadzić silnik do ładu i składu.
pzdr
Czekałem , aż się zjawisz , silnik jest oki , tylko właśnie , czy nie trafi szlag wałka po takim numerku ?? Na ile to wpłynie na jego żywotność .
No i koszty ile by to U Ciebie kosztowało na priv poproszę.
Ps . robił, jakieś pomiary parametrów , i Vagował , nic.. zero czego kolwiek , może faktycznie "od księdza"
A skrzynka jest 6-tka w manualu i jest to Q