|
Przesunięty przez: Pasiak Sro 27 Cze, 2012 16:54 |
Zakup A3 1.8T 150kM |
Autor |
Wiadomość |
Kadzik

Model: A3
Silnik: 1.9
Zasilanie: Disel
Nadwozie: Hatchnack

Postawił 1 piw(a) Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012 13:27 Zakup A3 1.8T 150kM
|
|
|
Witam.
Ostatnio planuje zakup A3. Samochód będzie przeznaczony do jazdy po mieście, czyli krótkie odcinki, max 10km. Miesięcznie 1000km. Przesiadka nastąpi z VW Golf`a III 1.4 60kM 93r. z LPG.
1) Czy do 20tys. można kupić coś fajnego, tzn.żeby nie był to jakiś szrot.
2) Chcę założyć w nim LPG i czy ktoś z was ma założone LPG?
* jaka jest to instalacja?
* Jak się sprawuje (spalanie, usterki)?
* Po ilu, tak mniej więcej, przełącza się na gaz, patrząc na te mrozy.
3) Jak się sprawuje silnik 1.8 150kM
* Jakie są najczęściej spotykane usterki?
* Na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu.
4) Znalazłem takie auto, blisko mojej miejscowości, co o nim sądzicie? Wart swojej ceny?
http://moto.allegro.pl/au...2101692695.html
5) Dodam jeszcze, że rozważam zakup Accord`a 2.0 147kM i Lexusa IS200 150kM. Jednak bardziej ciągnie mnie do a3
* Jeśli ktoś jeździł tymi autami to prosiłbym żeby powiedział jaka jest między nimi różnica w jeździe, itd. Co wybrać?
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 01:37 Re: Zakup A3 1.8T 150kM
|
|
|
Zdjęcia g.... warte bo retuszowane. Jedno co mogę powiedzieć, że na podany stan licznika nie ma możliwości tak wygnieść oparcia fotela kierowcy.
Co do LPG, to przy tym silniku daje radę. Oczywiście coś z wyższej półki nie najtańsze rozwiązanie.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Kadzik

|
Wysłany: Pią 17 Lut, 2012 14:49
|
|
|
A na co dodatkowo zwrócić uwagę przy zakupie quattro, w porównaniu do normalnego napędu?
Czy przy użytkowaniu 4x4 jestem narażony na dodatkowe koszta, niż w normalnym aucie? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 17 Lut, 2012 17:46
|
|
|
Kadzik napisał/a: | A na co dodatkowo zwrócić uwagę przy zakupie quattro, w porównaniu do normalnego napędu?
Czy przy użytkowaniu 4x4 jestem narażony na dodatkowe koszta, niż w normalnym aucie? |
Na pewno tak. Nie jest to aż tak duża różnica, ale warto inwestować każde pieniądze dla posiadanie samego Quattro. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 17 Lut, 2012 22:39
|
|
|
Kadzik napisał/a: | A na co dodatkowo zwrócić uwagę przy zakupie quattro, w porównaniu do normalnego napędu? | wjaim stanie ogólnym jest tylny naped,aby nie kupic egzemplarza, który robił za traktor. Ponadto sam koszt uzytkowania nie jest specjalnie wiekszy od ośki natomiast różnica w jeździe ogromna. |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
obecnie:
Audi A3 Cabrio Stronic
 |
|
|
|
|
 |
Kadzik

|
Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 17:39
|
|
|
Słyszałem, że w A3 jest stosowany system Haldex. Czytałem o tym trochę, i nie wiem czy warto płacić za coś, co będzie używane tylko w danych przypadkach (poślizgu, ugrzęźnięciu czy ruszaniu na lodzie). No chyba, że coś źle zrozumiałem odnośnie systemu quattro w A3.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Haldex
http://www.magazyn-motoryzacyjny.pl/4wd.html
I jeszcze jedno pytanko: jak szybko się nagrzewa silnik w zimę. Ma to znaczenie przy instalacji LPG, im szybciej tym szybciej się załączy gaz. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Audi A3/S3 |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |