Odpowiedz do tematu
Dokładnie tak.
Odpowiedz do tematu
Każda centrala tego typu posiada tą funkcję.
Witam
Zestaw który mi poleciłeś kolego właśnie rozpakowałem.
I teraz jest problem schemat jest ogólny a ja potrzebuję to podpiąć do swojego audi.
Kable w zestawie mają następujące kolory:
2 kable zielone
kabel czerwony
kabel brązowy
kabel biały
kabel niebieski
kabel czarny
kabel szary
I teraz które gdzie wpiąć w instalacji w samochodzie ??
Zestaw który mi poleciłeś kolego właśnie rozpakowałem.
I teraz jest problem schemat jest ogólny a ja potrzebuję to podpiąć do swojego audi.
Kable w zestawie mają następujące kolory:
2 kable zielone
kabel czerwony
kabel brązowy
kabel biały
kabel niebieski
kabel czarny
kabel szary
I teraz które gdzie wpiąć w instalacji w samochodzie ??
2 kable zielone kierunkowskazy - jeżeli nie masz ich w wiązce pompki, to podłącz bezpośrednio do tylnych lamp
kabel czerwony 12V podłącz do czerwonego z niebieskim paskiem (środkowe złącze) (pin nr8)
kabel brązowy impuls zamykania podłącz do czerwonego z brązowym paskiem (pin nr10)
kabel biały impuls otwierania podłacz do szarego z białym paskiem (pin nr 9)
kabel niebieski sterowanie syreną (nie musisz podłączać)
kabel czarny masa podłacz do brązowego (środkowe złącze) (pin nr5)
kabel szary krańcówka podłącz do brązowego z żółtym paskiem (pin nr6)
kabel czerwony 12V podłącz do czerwonego z niebieskim paskiem (środkowe złącze) (pin nr8)
kabel brązowy impuls zamykania podłącz do czerwonego z brązowym paskiem (pin nr10)
kabel biały impuls otwierania podłacz do szarego z białym paskiem (pin nr 9)
kabel niebieski sterowanie syreną (nie musisz podłączać)
kabel czarny masa podłacz do brązowego (środkowe złącze) (pin nr5)
kabel szary krańcówka podłącz do brązowego z żółtym paskiem (pin nr6)
Aha więc wszystko powinno być jasne i proste podłączenia jak rozumiem opisałeś przy pompce.
| Daro1003 napisał/a: |
| jak rozumiem opisałeś przy pompce. |
Dokładnie tak.
Co z 3 guzikiem na którym jest narysowane otwieranie bagażnika czy to będzie działać ?? Do czego dokładnie on służy i jak działa otwiera i zamyka klapę bagażnika ??
3 przycisk nie jest w tym przypadku aktywny.
A czy wogle da się go jakoś aktywować ? Co nie pozwala na to żeby działał zakupiona centrala czy instalacja w moim audi ??
centralka. 3 klawisz działa tylko z alarmem wyposażonym w dodatkowy kanał.
Witam
Chciałbym odświeżyć temat.
Zabrałem się dziś za podłączenie centralki.
Podłączyłem według tego co pisałeś i tak. Zamyka mi samochód samo. Piloty wogle nie reagują nic żaden guzik. Gdy otworzę kluczykiem po jakichś 20 sekundach znów auto zamyka się samo.
Co może być nie tak ?? Podłączyłem według Twoich kolorów.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 10:03 ]
Prześledziłem kolory się zgadzają.
Natomiast nie wiem czy wszystkie przewody od centrali mają być podłączone do przewodów środkowego złącza bo kabel brązowy impuls zamykania podłączyłem do jak piszesz czerwonego z brązowym paskiem który szedł do czarnego złącza na boku a masę podłączyłem do brązowego grubego kabla który idzie do złącza po przeciwnej stronie. Kierunki bezpośrednio do lamp.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 10:21 ]
Zauważyłem jeszcze dziwne zachowanie co jakieś 20 sekund pompka sie załancza tak jak by chciała zamknąć piloty wogle nie reagują.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 11:22 ]
I doszedłem zle podłączyłem zasilanie już wszystko gra.
Tylko dlaczego jest tak że gdy otworzę samochód i gdy nie otworzę drzwi kierowcy to po czasie zamyka sie ?? Próbowałem wszystkie drzwi i tylko drzwi kierowcy dają możliwość ażeby auto sie nie zamknęło. Jak zrobić ażeby po otwarciu którychkolwiek drzwi obcja samoczynnego zamykania się wyłączała tak jak sie wyławiacza po otwarciu drzwi kierowcy. Albo jak ją całkowicie usunąć ?
Chciałbym odświeżyć temat.
Zabrałem się dziś za podłączenie centralki.
Podłączyłem według tego co pisałeś i tak. Zamyka mi samochód samo. Piloty wogle nie reagują nic żaden guzik. Gdy otworzę kluczykiem po jakichś 20 sekundach znów auto zamyka się samo.
Co może być nie tak ?? Podłączyłem według Twoich kolorów.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 10:03 ]
Prześledziłem kolory się zgadzają.
Natomiast nie wiem czy wszystkie przewody od centrali mają być podłączone do przewodów środkowego złącza bo kabel brązowy impuls zamykania podłączyłem do jak piszesz czerwonego z brązowym paskiem który szedł do czarnego złącza na boku a masę podłączyłem do brązowego grubego kabla który idzie do złącza po przeciwnej stronie. Kierunki bezpośrednio do lamp.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 10:21 ]
Zauważyłem jeszcze dziwne zachowanie co jakieś 20 sekund pompka sie załancza tak jak by chciała zamknąć piloty wogle nie reagują.
[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 11:22 ]
I doszedłem zle podłączyłem zasilanie już wszystko gra.
Tylko dlaczego jest tak że gdy otworzę samochód i gdy nie otworzę drzwi kierowcy to po czasie zamyka sie ?? Próbowałem wszystkie drzwi i tylko drzwi kierowcy dają możliwość ażeby auto sie nie zamknęło. Jak zrobić ażeby po otwarciu którychkolwiek drzwi obcja samoczynnego zamykania się wyłączała tak jak sie wyławiacza po otwarciu drzwi kierowcy. Albo jak ją całkowicie usunąć ?
Na schemacie połączeń masz opis jak podłaczyć dodatkowe krańcówki. Pozostałe drzwi (jeżeli nie masz FISa) połaczone są razem. Podłącz diodą (element półprzewodnikowy) krańcówki i bedą działać razem.
A który przewód jest od tych krańcówek wszystkich ? Lub gdzie go zlokalizować ??
Tak samo jak krańcówka drzwi kierowcy podłączone są do pompki centralnego zamka. Jezeli centralka jest w pobliżu pompki, to podłacz sie pod pomkę, jeżeli jest gdzieś z przodu auta, to pociągnij przewód do drzwi pasażera (prawy słupek A)
Tz ja podłączyłem centralkę przy pompce według kolorów które mi napisałeś i przewód "szary krańcówka podłącz do brązowego z żółtym paskiem (pin nr6) " Podłączyłem dokładnie jak pisze wpiąłem sie w przewody dochodzące do pompki. I teraz nie wiem które to są przewody od innych drzwi. Najlepiej by było gdyby tą funkcję dało sie całkowicie wyłączyć.
Bo ciężko będzie znaleźć przewody od pozostałych drzwi.
Bo ciężko będzie znaleźć przewody od pozostałych drzwi.
Masz 2 wyjścia podłączyć się przez diody pod przewód brązowy z białym paskiem (pin 7), albo wyłączyć funkcję dozbrajania - opis jest w instrukcji montażu.
Odpowiedz do tematu