Zrobiłem zapłon czyli świece oraz cewki zapłonowe oraz wymieniłem turbinę regeneracyjną, auto idzie aż miło:)
Jednak pokazały mi się błędy dodatkowe:
17956 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1548 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
17544 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1136 - 35-00 - Please Register/Activate
Możliwe że podczas wymiany, póki co skasowałem te błędy i będę obserwował czy pojawią się znowu, tylko pytanie czego one dotyczą?
Z góry dzięki za dotychczasową pomoc
17956 - P1548 - 35-10 (błąd sporadyczny) - Zawór elektromagnetyczny N75 ograniczenia ciśnienia doładowania, przerwa w ciągłości przewodu.
17544 - P1136 - 35-00 - Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1 - mieszanka uboga bieg jałowy.
Wykasowałem te dwa błędy w niedzielę i niestety od wczoraj autko zaczęło wariować:/ podłączyłem Vaga i ponownie wyskoczył błąd:
17544 - Fuel Trim: Bank 1 (Add): System too Lean
Do tego falują obroty na biegu jałowym na gazie mniej na benzynie bardzo mocno..
Jak się doda gazu powyżej 2500obr/min to słychać dziwny dźwięk..
Proszę o pomoc
Sprawdź szczelność dolotu od przepływomierza aż do kolektora ssącego oraz sam przepływomierz.
A jak sprawdzić przepływomierz na Vagu logami? Tylko nie wiem w co wejść żeby to sprawdzić..
Aha zapomniałem dodać że podczas wymiany turbo które było w stanie bardzo złym zauważyłem pęknięcie na kolektorze wydechowym czy to może mieć coś wspólnego z tym?
Sprawdzisz to w wartościach mierzonych w grupie 002
Ok a odnośnie tego kolektora wydechowego to czy może być wina tego?
Oczywiście zamierzam to wymienić jak najwcześniej tylko szukam w dobrym stanie takiego kolektora póki co
Raczej nie. Błąd tyczy się mieszanki paliwowej, ale w elektronice wszystko jest możliwe.
Znalazłem przyczynę falujących obrotów i zgrzytów.. urwał się wąż przy turbinie, ten:
http://allegro.pl/waz-prz...3159550598.html
Dokładnie urwało się ta gruba rura co wchodzi w turbo z przodu i moje pytanie czy można dostać nowy taki wąż czy tylko używki? Jeżeli używki to jakieś namiary jak ktoś ma dostęp do takich części..
Dzięki
te cześci są ciągle dostępne w ASO. 058133356L cena około 200zł
Nr katalogowy się zgadza tylko na moim wężu jest na końcu J a nie L to jakaś różnica?
Z literką J ma zastosowanie przy silnikach AEB AJL. Jakaś różnica jest na pewno.
Niby wszystko było dobrze i autko chodzi dobrze jednak na vagu znowu wyskoczyły mi błędy, jeden się powtórzył a drugi nowy:
2 Faults Found:
16806 - Main Catalyst: Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0422 - 35-10 - - - Intermittent
P1136 - 35-00 - -
Proszę o jakieś rady..
Z góry dziękuję
| bonczek87 napisał/a: |
2 Faults Found:
P0422 - 35-10 - - - Intermittent |
tu masz dwie opcje, sonda lub katalizator.
| bonczek87 napisał/a: |
P1136 - 35-00 - - |
sprawdzałeś układ paliwowy? tzn. pompę,regulator ciśnienia itp? Jesli tam jest wszystko ok to przyglądnij sie dokładnie układowi wydechowemu, czy jest na 123% szczelny. Jeśli tu bedzie wszystko ok to będziemy szukać dalej.
Dzisiaj sprawdziłem Vagiem swoje Audi i niestety nadal pojawiają się błędy:(
4 Faults Found:
P0422 - 35-10 - - - Intermittent
17956 - Boost Pressure Regulation Valve (N75): Open Circuit
P1548 - 35-00 - -
16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
P0411 - 35-00 - -
P1136 - 35-10 - - - Intermittent
proszę o jakieś info..