|
|
Wskaźnik paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
grze-mar
audi-maniak

Model: A4 B6
Silnik: 2.0 ALT
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: sedan
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Maj 2011 Wszystkie posty: 158

Piwa: 3/2 Skąd: Holandia, Ter Aar
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 05:55 Wskaźnik paliwa
|
|
|
Witam. Dopadła mnie wczoraj dziwna awaria. Wszystko było ok, paliwa miałem przed rezerwą czyli wskazówka między 1/4 a czerwonym polem i nic się nie świeciło. Zgasiłem auto i poszedłem do domu. Odpaliłem auto na drugi dzień a tu niespodzianka, wskazówka na dole i świeci się rezerwa. Zatankowałem jakieś 12 litrów i po przekręceniu kluczyka wskazówka na sekundę podniosła się prawie do 1/2 zbiornika opadła do początku rezerwy i zaświeciła się kontrolka. Miał ktoś taki przypadek? Czy jest możliwe żeby się tak rozregulował bez wcześniejszych sygnałów i tak nagle? Pzdr Grzesiek |
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..." |
|
|
|
|
|
 |
Moraś

Model: A6 C5
Silnik: 2,4 V6

|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 07:22
|
|
|
Po zakupie mojego auta miałem podobnie , raz połowa zbiornika a za chwile rezerwa po czym po chwili full bak . Wymieniłem napęd od wskaźnika poziomu paliwa i jest ok . |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1436

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 07:56
|
|
|
naped czyli silniczek tak. |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 09:23
|
|
|
Sądzę, że będzie to czujnik poziomu paliwa. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Moraś

Model: A6 C5
Silnik: 2,4 V6

|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 19:35
|
|
|
| Łukasz83 zlw napisał/a: | naped czyli silniczek tak. |
Tak . |
|
|
|
|
|
 |
grze-mar
audi-maniak

Model: A4 B6
Silnik: 2.0 ALT
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Maj 2011 Wszystkie posty: 158

Piwa: 3/2 Skąd: Holandia, Ter Aar
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 21:17
|
|
|
Hej. Sam nie wiem o co kaman. Wyjąłem pompę bo myślałem że się może pływak utopił albo jakieś inne dziwne cudo znajdę. Niestety wszystko OK. Ale wpadłem na pomysł żeby na jakiś czas odłączyć aku - taki stary "sposób" na skasowanie błędów/pamięci i poskutkowało. Wszystko wróciło do normy. Kolejny wpis do archiwum X w dziale "niewyjaśnione". Będę dalej obserwował. Pozdro i dzięki za podpowiedzi, Grzesiek |
_________________ "...nie ma takiego gó***a, z którego nie dało by się wyjść..." |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 23:20
|
|
|
Jak by problem wrócił to by trzeba było się dowiedzieć jaką rezystancję ma mieć czujnik w zależności od poziomu paliwa i wtedy można dość szybko ustalić co jest problemem. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.168, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |