|
|
[a3 98'] Problem z orginalna koscia ISO |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 20:26
|
|
|
| Michas28 napisał/a: | | podepnę się pod temat mam podobny problem w A4 B5 tylko z mojej instalacji kable maja inne kolory, ma opis kabli w kostce od zasilania |
W takim razie prosimy o kolory przewodów.
pzdr |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 15:54
|
|
|
w zasadzie został tylko jeden do odgadniecia czarny z białym paskiem bo resztę rozpracowałem:
brązowy - masa
czerwony +
czerwony z niebieskim paskiem + po kluczyku
szary z niebieskim -podswietlenie tez +
został
czarny z białym paskiem- ??? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 22:40
|
|
|
Sprawdziłem w rocznikach 95, 96 i 97 i przewód czarny z białym paskiem nie występował. Odnośnie zasilania, to czerwony jest po stacyjce, a czerwony z niebieskim paskiem to zasilanie stałe.
pzdr |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 09:58
|
|
|
dzięki Adi202, dodam jeszcze tylko że ten kabelek w odróżnieniu od innych z tej wiazki nie jest miedziany tylko ma srebrny kolor (metal?) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 10:01
|
|
|
| Michas28 napisał/a: | | dzięki Adi202, dodam jeszcze tylko że ten kabelek w odróżnieniu od innych z tej wiazki nie jest miedziany tylko ma srebrny kolor (metal?) |
Gdybym wiedział jakie masz kolory przewodów, to mógłbym przynajmniej stwierdzić jaki masz typ instalacji. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 12:01
|
|
|
od glosników sa
niebieski/szary pasek
niebieski/brązowy pasek
a drugi kanał to:
czerwony/szary pasek
brązowy/szary pasek
reszta jak wyżej pisałem
brązowy -
czerwony +
czerwony/niebieski pasek + po kluczu
szary/niebieski pasek + podswietlenie
czarny/biały pasek ( mysle ze to GALA) jest na nim + okolom 0,2V na postoju |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 15:02
|
|
|
GALA w tym roczniku powinna być w kolorze biały z niebieskim paskiem. Nie mniej nie oznacza to, że w Twoim przypadku nie jest to GALA. Cały czas sugeruję się Twoim profilem Audi A4 1996r. Powinieneś mieć 2 przewody czerwone z niebieskim paskiem klema 30 czyli stałe zasilanie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 16:15
|
|
|
A4 96' początek roku
czerwony z niebieskim stały jak piszesz ale tylko jest jeden kabelek |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 16:46
|
|
|
| Michas28 napisał/a: | A4 96' początek roku
czerwony z niebieskim stały jak piszesz ale tylko jest jeden kabelek |
W takim razie A4 wyjechało z taśmy bez oryginalnego radia. Wszystkie radia w Audi w przedziale 94-98 potrzebowały w sumie 3 zasilań - 2 stałe i 1 sterowanie załączeniem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012 20:07
|
|
|
Nie widzę na tych fotkach wszystkich przewodów, ale sterujący powinien być koloru białego. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 10:35
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Nie widzę na tych fotkach wszystkich przewodów, ale sterujący powinien być koloru białego. |
spoko biały jest i rozumiem ze to jest zalaczneie wzmaka....
Teraz pytanie w radiu Concert wg rozpiski
http://img193.imageshack....adiaconcert.jpg
w kostce C2 pin 11 czyli dokladnie ten kabelek co siedzi w mojej kostce zielonej ktorej nie mam podpietej jest REM C czy REMOTE zamiene te nazwy ... to tez moze byc wyjscie na wzmacniacz ?
Po co ten kabel i ta kostka ... mnie nurtuje ;]
i czy te masy tylnych glosnikow mam podlaczac jak w kostce c1 czyli pin 4 i pin 5 czy zmostkowac i wbic te kable w pin pin3 a tamte piny zostawic ? |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 04 Kwi, 2012 17:53
|
|
|
| slaviozoa4 napisał/a: | | [ czy REMOTE zamiene te nazwy ... to tez moze byc wyjscie na wzmacniacz ? |
Ten przewód jest sterowaniem radia i on cię nie interesuje - tak ma być.
Podłączenie wzmacniacza odbywa się tylko przez żółte mini ISO.
pin 1 przewód niebieski z zielonym paskiem
pin 2 przewód niebieski z czerwonym paskiem
pin 3 przewody brązowe z czerwonym paskiem
pin 6 sterowanie załączeniem wzmacniaczy.
Pin 4 i 5 używany jest tylko przy Bose i są to kanały przednich głośników.
pzdr |
|
|
|
|
|
 |
Nazyr

Model: A4
Silnik: 1,9 TDI
Zasilanie: ON
Nadwozie: Sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Legnica
|
Wysłany: Pon 30 Kwi, 2012 15:36
|
|
|
Witam.
Ponieważ jest to mój pierwszy post, chciałbym się ze wszystkimi ładnie przywitać.
Ponieważ formalności stało się zadość przejdę teraz do meritum sprawy. Nie wiem jak wyglądał system nagłośnień w mojej audi wcześniej, lecz chciałbym przywrócić jej stan fabryczny, lub zbliżony do fabrycznego. Po zakupie auta miałem nieoryginalne radio i tylko jeden głośnik z tyłu (prawy). Obecnie udało mi się dostać oryginalne radio Concert na kasety oraz zmieniarkę (panasonic na 8 płyt). Przewód do zmieniarki mam oryginalny więc zmieniarka śmiga aż miło, ale problem mam z podłączeniem głośników tylnych. Wiem już ile przewodów wyprowadzić i jak je podłączyć z kostki radia, lecz problem mam z pociągnięciem instalacji do głośników. Według schematu powinienem pociągnąć 4 przewody i podpiąć do kostki C1 odpowiednio 1,2,3,6. Ale co dalej. Jak to podpiąć do tyłu do głośników. Wiem, że jeden głośnik ma inną kostkę i jest tam więcej pinów, a drugi głośnik ma standardowo 2 piny. Moje pytanie brzmi jak je połączyć. Domyślam się, że instalację ciągnę do głośnika ze wzmacniaczem, a później do tego drugiego głośnika. Tylko ja nie mam kostki u siebie do tego głośnika ze wzmacniaczem. Mam tylko instalację na głośniki 2 pinowe i nie wiem, czy ktoś sam coś kombinował, czy tak było w moim aucie w oryginale. W każdym razie proszę o pomoc jak podłączyć radio do tylnych głośników i jak je spiąć razem. Z góry wielkie dzięki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 30 Kwi, 2012 20:53
|
|
|
Bardzo dużo informacji i zarazem plątanina - ja z tego nic nie rozumiem. Zrób najlepiej fotki tej instalacji i będzie wiadomo. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |