|
|
Podłączenie zmieniarki do RNS-E. |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2017 16:35 Podłączenie zmieniarki do RNS-E.
|
|
|
Witam, podłączyłem zmieniarkę wg. schematu:
wtyczka kabla 12pin zmieniarki --> 12pin rns-e
pin1(róż) --> pin11
pin2(czarny) --> pin12
pin3(brąz) nie podłączyłem go nigdzie idzie na ENA (tam gdzie jest komunikacja analogowa) <pewnie można dać na mase>
pin4(pomarańcz) --> pin6
pin5 PUSTY
pin6(niebieski) -->pin4
pin7(czerwony) -->pin9
pin8(żółty) -->pin10
pin9(brąz/czarny -->pin7
pin10(biały) -->pin8
pin11 PUSTY
pin12 PUSTY
I pojawia się problem. Przestają grać przednie głośniki. Po odłączeniu zasilania od radia wszystko wraca do normy, jednak jeżeli ponownie podłącze zmieniarkę znów głośniki pezstają grać. Może ten schemat jest zły ? Będzie miał ktoś z was jak to podłączyć ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 07 Wrz, 2017 08:24
|
|
|
NIe wiem skąd ten schemat masz, ale z pewnością nie ma nic wspólnego z RNS-E i CD.
|
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
jorgu

Model: C3
Silnik: ABK
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Pon 23 Paź, 2017 18:16
|
|
|
Właśnie, skąd masz ten schemat? Ktoś Ci ten schemat podrzucił? Jestem mocno zdziwiony (myślę, że podobne odczucia ma osoba, która wypowiedziała się przede mną). |
_________________ Mam taki nawyk. Zawsze zapominam powiedzieć ważne rzecz |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Paź, 2017 08:02
|
|
|
Print Screen z winelsy. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018 09:42
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | NIe wiem skąd ten schemat masz, ale z pewnością nie ma nic wspólnego z RNS-E i CD.
 |
Schemat jest wzięty z forum a4klub. Więc jeśli uważasz, że jest zły. To napisz jak powinien wyglądać ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Lip, 2018 08:44
|
|
|
Tu masz pełny schemat zmieniarki RNS-E |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2018 16:50
|
|
|
Wszystko ogarnięte. Był źle podłączony jeden przewód. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Car Audio |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.86, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |