nie działające przednie głośniki (misz masz na kostkach) |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Nie 01 Wrz, 2013 17:57 nie działające przednie głośniki (misz masz na kostkach)
|
|
|
Witam mam problem z przednimi głośnikami niby są podpięte ale najwidoczniej źle na elektronice nie znam się wcale więc nie chcę nic spalić;/ wcześniejszy właściciel wyją zmieniarkę i zostawił kilka kabli bez izolacji proszę o pomoc co z czym połączyć. radio gamma woofer i tylne głośniki ładnie grają. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 01 Wrz, 2013 23:00
|
|
|
Na zdjęciu widać dodatkowe przewody podpięte do brązowej kostki. Co to takiego? Zestaw głośnomówiący? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 17:47
|
|
|
musisz sprawdzić gdzie one idą. Oraz sprawdź czy w ogóle masz głośniki. Przewody od przedniego lewego są na swoim miejscu i przynajmniej ten jeden powinien grać. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:38
|
|
|
wlazsnie sprawdzalem te przewody i znikaja za schowkiem w desce rozdzielczej a niestety dzisiaj nie mam za wielu kluczy wiec jutro bede je namierzal , glosniki sprawdzalem podpinajac do kostek z tylnych drzwi i graja zarowno sykacze jak i glowne glosniki jutro podam wiecej info dzieki:) |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 19:51
|
|
|
Mowa o przodzie. Chodziło mi o przedni głośnik. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 20:49
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Mowa o przodzie. Chodziło mi o przedni głośnik. |
a gdzie on sie znajduje ? nie chodzi o glosniki w drzwiach przednich ? bo jak tak to te w przednich drzwiach dzialaja po podlaczeniu pod kostki z tylnych drzwi a jak chodzi o jakis inny przedni glosnik to nie wiem gdzie sie znajduje |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 21:17
|
|
|
Sądziłem, że przód nie gra. W czym problem? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 22:00
|
|
|
Adi202 napisał/a: | Sądziłem, że przód nie gra. W czym problem? |
no wlasnie troche sie pomieszalo bo przed nie gra jak jest na swoim miejscu ale jak zdjalem boczek drzwi przednich i podpialem go do kostki drzwi tylnych to gralo ale razem przod z tylem nie gra. gra tylko tyl i woofer mimo ze przod (glosniki) sa sprawne i jeden jest podpiety w dobrym miejscu dzis probowalem zpolaczyc tak jak bylo kiedys kiedys na oryginalnych kablach tzn zamienilem podpialem kolorami drugi przedni glosnik ale dalej lipa jutro sprawdze gdzie ida kable zielony i fioletowy jak dzis zauwazylem jest to cala wiazka kabli i jest tam czarny ,bialy z szarym paskiem, czerwony , zolty ,fioletowy, zielony , brazowy , wszystkie ida razem za deske rozdzielcza jutro sprecyzuje dokladniej bo to szukanie igly w stogu siana |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013 22:44
|
|
|
Przednie głośniki podłaczone są do brązowej wtyki, tył+ sub do żółtej. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 16:39
|
|
|
Zostają ci dwa rozwiązania. Pierwsze uruchomić zestaw, drugie zdemontować go i połaczyć ze sobą przewody głośnika. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 17:03
|
|
|
najlepiej żeby wszystko działało razem, potrzebuje czegoś do odbierania rozmów czy przez radio da się sterować ? i jeszcze mam pytanko czy jak będzie podpięty zestaw to czy przednie głośniki będą grały z całą resztą sprzętu ? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 07 Wrz, 2013 17:24
|
|
|
Potrzeujesz telefonu. Na końcu przewodu (czarna wtyczka) znajduje się adapter do konkretnego typu telefonu GSM. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|