|
|
[1.8;ADR;1998] Błąd 17936 napinacz łańcucha i czujnika N205 |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Czw 26 Lut, 2015 19:15 [1.8;ADR;1998] Błąd 17936 napinacz łańcucha i czujnika N205
|
|
|
Witam! Błąd 17936-cramshaft timing adj. bank1(n205): open circuit p1528 - 35-00. wygląda na to że obwód otwarty czujnika n205, ten czujnik znajduje się w napinaczu hydraulicznym łańcucha i ma za zadanie sterować napinaczem dla zmiennych faz, ale mogę się mylić ponieważ mój silnik nie ma właśnie tego napinacza ze sterowaniem zewnętrznym, ma napinacz tylko hydrauliczny. Z kąt ten błąd w takim razie. Nawet gdyby to był jakiś zamiennik to pozostała by jakaś wtyczka, a takowej nigdzie nie widać. Silnik pracuje równo, przyśpiesza chyba całkiem normalnie, nie mam porównania. Stronka ross-techa w drugiej kolejności przy tym błędzie wskazuje g40 czyli czujnik halla. Auto sprawuje się normalnie nie ma jakiś dziwnych objawów. Zmieniłem czujnik G40 i nic to nie dało, błąd jak był tak jest nadal. O co w takim razie może chodzić?
Pozdrawiam Marek |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 10:02 Re: [1.8;ADR;1998] Błąd 17936 napinacz łańcucha i czujnika N
|
|
|
| marek04 napisał/a: | O co w takim razie może chodzić?
|
O ewentualnej przeróbce. Spotkałem się z takim problemem w Pasacie z tym, że wcześniej ktoś wymienił cały silnik i nie było w nim napinacza sterowanego elektrycznie - wisiała wolna wtyczka. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 12:40
|
|
|
| Adi202 napisał/a: | | Spotkałem się z takim problemem w Pasacie |
Czy w takim razie błąd był identyczny, a nie błąd mówiący o zupełnym braku urządzenia np.:(515) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 2015 17:06
|
|
|
Jeżeli brakuje zaworu lub nie jest podłączony, to na jedno wychodzi - obwód jest otwarty. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |