|
[A4B6 3.0 ASN] Zbyt wysokie wolne obroty |
Autor |
Wiadomość |
Decybell
Pan Inżynier

Model: A4 B6
Silnik: 3.0 ASN
Zasilanie: podtlenek propan-butanu
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Nie 08 Mar, 2020 15:38 [A4B6 3.0 ASN] Zbyt wysokie wolne obroty
|
|
|
Spotkaliście się może już z takim problemem - silnik utrzymuje zbyt wysokie wolne obroty (lekko ponad 1000), natomiast przy wciśniętym hamulcu spadają one i utrzymują się na prawidłowym poziomie... Czym to może być spowodowane? Problem występuje bez względu na temperaturę silnika... Co kilkaset przejechanych kilometrów wyrzuca błąd coś w guście "Engine Idle Speed Higher Than Expected", niestety nie mam go teraz, ale jak wyskoczy to przepiszę dokładnie...
Co może to powodować...Coś w podciśnieniu? Jak sądzicie? |
_________________ Użył -eś/aś wyszukiwarki?
Upewnił -eś/aś się, że nikt wcześniej nie pytał o to samo?
Ok then, jak mogę Ci pomóc? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2020 18:59
|
|
|
Po opisie usterki wygląda mi na podciśnienie. Masz automat czy manual?
P.S. jak długo nie odpowiem to pisz na P.W. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
Decybell
Pan Inżynier

Model: A4 B6
Silnik: 3.0 ASN
Zasilanie: podtlenek propan-butanu
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2020 02:30
|
|
|
Mam multi. Od razu powiem, że jest to samo bez względu na wybrany bieg (drive czy neutral - wszystko jedno) |
_________________ Użył -eś/aś wyszukiwarki?
Upewnił -eś/aś się, że nikt wcześniej nie pytał o to samo?
Ok then, jak mogę Ci pomóc? |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2020 08:43
|
|
|
Heble przy automatycznej skrzyni biegów wspomagane są dodatkowo pompą elektryczną. W układzie jest czujnik ciśnienia (podciśnienia) który podpięty jest do sterownika silnika.
W wartościach mierzonych jest blok do podglądu aktualnego ciśnienia na serwie hebli. Tu może leżeć problem. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.173, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |