|
|
Co to za część? |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Sro 22 Sie, 2012 17:25 Co to za część?
|
|
|
Witam, mam pytanie co widnieje na zdjęciu? Bo miałem to poluzowane.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 22 Sie, 2012 23:15
|
|
|
Wygląda na filtr paliwa który montowany był w autach z silnikiem gaźnikowym. Po miejscu zamontowania (przed prawym nadkolem) sądzę, że ktoś podłączył to instalacji filtra z węglem aktywnym. Masz w pobliżu jakąś luźną wtyczkę? Wydaje mi się, że powinieneś mieć w tym miejscu zawór N80. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2012 09:07
|
|
|
To coś jest na pewno częścią oryginalna bo ma wytłoczone logo i numer 8Z0 201 801 (po tym numerze nic nie znalazłem) jak będę miał samochód u siebie (teraz jest u mechanika) to zrobię dokładniejsze zdjęcia i zobaczę gdzie idą wężyki. Zastanawiałem się czy o nie dodatkowy filtr od klimy ale klimatyzacja chyba cała powinna być szczelnie od ciśnieniem. Patrząc od przodu samochodu po zdjęciu maski znajduje się to to nad lewym kołem. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2012 09:15
|
|
|
Ten element to tłumik i jest faktycznie część układu odpowietrzającego zbiornik. Powinien być jednak po prawej stronie samochodu, ponieważ z prawej znajduje się zbiornik z filtrem aktywnym.
pzdr |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2012 12:54
|
|
|
Według znajomego z kolei to filtr paliwa (że niby są dwa) mówi że podobny jak w motocyklach ... dziwne |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2012 17:33
|
|
|
Gdyby tak było, to ten filtr pękł by jak krówka pod wpływem ciśnienia paliwa. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |