Zacznę od początku, kupiłem już auto z dokładanym RNSE, bo w tym roczniku nie było, od początku wszystko śmigało ok, po za tym że TMC było skreślone oraz nic nie wyświetlało na RDS, a że miałem wylany FIS czekałem z naprawą tego wyświetlania do czasu aż naprawię licznik. Teraz około miesiąca do tyłu pojawił się kolejny problem, pewnego razu wracając z pracy zauważyłem że zniknęło podświetlanie klawiszy w nawigacji, poczytałem trochę, szukałem informacji i do tego doszło nie wyłączanie/włączanie się nawi po kluczyku ( wcześniej było ok ), wyłączanie się co około 30minut, brak godziny z licznika.
Bawiłem się z kodowaniem licznika w kanale 62, z kodowaniem samego licznika i nawigacji, niestety bez skutecznie, informacje które dostawałem na innych forach których pytałem ogłupiły mnie jeszcze bardziej.
W każdym razie postanowiłem sprawdzić w miare możliwości co się kryje za radiem i byłem w szoku jak zobaczyłem ten mętlik kabli.
Info z VCDS:
4b0 035 192 P
RNS-E HIGH EU H44 0750
0502317 - Kodowanie
WSC : 61930
5 błędów :
00532
00446
00858
00879
01305
( błędy te były jeszcze przed zniknięciem podświetlania )
oraz licznika :
4b0 920 932 P
C5 - vdo d09
01083 - kodowanie
wsc 00000
2 błędy :
01300
01304
Wszystkie kasowane błędy wracają. ( przepraszam za brak opisu kodów błędów )
Zdjęcia z tego co znalazłem za nawi :
To wyżej to kostki nigdzie nie podłączone - na tej jedno pinowej brązowej jest stałe +12.
Gdyby ktoś mnie mógł nakierować i powiedzieć co zrobić żeby to wszystko zaczęło działać jak powinno będę mega wdzięczny.
Pozdrawiam, Kamil