witam wymienilem wzmacniacz bang olufsena poniewaz byl zalany i wszystko gra z tym ze nie chodzi mi cala prawa strona nie ma dzwieku... przejscie jest i sygnal tez tylko nic nie slychac koledzy co moze byc????
[ Dodano: Wto 04 Mar, 2014 18:54 ]
auto to audi a5 2008 r
Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
POMOCY BANG OLUFSEN
NA naklejce masz napis BAO (Bang And Olufsen) BO do swoich systemów stosuje komponenty innych firm, a ASK nie jest wcale takie złe.
Moze koncowka mocy przy zalaniu sie spalila,akurat prawa strona mogla pasc.
Nie posiadam w swoim aucie takiego zestawu,ale kiedys mialem wzmaka poprzednim aucie i spalila sie koncowka mocy i nie grala lewa strona.
Nie posiadam w swoim aucie takiego zestawu,ale kiedys mialem wzmaka poprzednim aucie i spalila sie koncowka mocy i nie grala lewa strona.
koncowka odpada bo na starym wzmachu strzelanie w glosnikach bylo czyli przejscie jest.. aa zastanawia mnie jeszcze czy moze przyczyna moze byc ze nie jest przepisany ???
Sprawdź błędy wzmacniacza. Przy ochronie komponentu teoretycznie w ogóle nie powinien wydobywać dźwięku. Możliwa jest również usterka tego wzmacniacza.
z wzmach jest wszystko ok w innym aucie gra bez zarzutow juz to sprawdzalem na poczatku..
Więc trzeba go będzie dopisać do auta.
no to podejmuje probe;
)
)
Hej, takie pytanie: czy w A8 D3 w systemie Bang & Olufsen fabrycznie siedziały głośniki marki ASK? Bo wybebeszyłem takie z przednich drzwi te niskotonow, i się zdziwiłem, ani logo B&O, ani audi nawet... Są tylko cyferki na naklejce na magnesie i dopisek by ASK, i na plastiku frontowym napis ASK. Spodziewałem się jednak czego innego
Znalazłem w sumie taki obrazek:
To chyba ta firma http://www.askgroup.it/int/index.php , tak mi się wydaje. Myślałem, że może ktoś podmienił kiedyś głośniki, ale wygląda że OK
To chyba ta firma http://www.askgroup.it/int/index.php , tak mi się wydaje. Myślałem, że może ktoś podmienił kiedyś głośniki, ale wygląda że OK
| Dworek napisał/a: |
Hej, takie pytanie: czy w A8 D3 w systemie Bang & Olufsen fabrycznie siedziały głośniki marki ASK? Bo wybebeszyłem takie z przednich drzwi te niskotonow, i się zdziwiłem, ani logo B&O, ani audi nawet... Są tylko cyferki na naklejce na magnesie i dopisek by ASK, i na plastiku frontowym napis ASK. Spodziewałem się jednak czego innego
To chyba ta firma http://www.askgroup.it/int/index.php , tak mi się wydaje. Myślałem, że może ktoś podmienił kiedyś głośniki, ale wygląda że OK |
NA naklejce masz napis BAO (Bang And Olufsen) BO do swoich systemów stosuje komponenty innych firm, a ASK nie jest wcale takie złe.
Tylko zdjęcie znalazłem w necie, u mnie jest tylko ASK. Ale skoro na naklejce od B&O jest ASK, to jestem spokojniejszy.
Przy okazji - w obu głośnikach odkleiły mi się dolne resory - butapren przez strzykawkę z gruba igłą to dobry sposób, żeby je przykleić?
[ Dodano: Sob 27 Wrz, 2014 13:02 ]
Poszło nieźle, mam nadzieję, że się będzie trzymać
[ Dodano: Sob 04 Paź, 2014 08:35 ]
Głośniki zamontowane, grają aż miło
Myślę, że sposób na reperacje godny polecenia - nabieramy butaprenu w strzykawkę z gruba igłą (najlepiej nalać go od góry, bo szybciej). Jedna osoba trzyma głośnik podnosząc resor, żeby można było wejść strzykawką, a druga igiełka nanosi klej. Pyk myk i gotowe, odstawiamy do schnięcia
Przy okazji - w obu głośnikach odkleiły mi się dolne resory - butapren przez strzykawkę z gruba igłą to dobry sposób, żeby je przykleić?
[ Dodano: Sob 27 Wrz, 2014 13:02 ]
Poszło nieźle, mam nadzieję, że się będzie trzymać
[ Dodano: Sob 04 Paź, 2014 08:35 ]
Głośniki zamontowane, grają aż miło
Odpowiedz do tematu