|
|
Audi C4 S4 co z silnikiem |
| Autor |
Wiadomość |
Juzio 1986
Ciągle mało mocy

Model: C4 S4
Silnik: 4.2
Zasilanie: benzyna+gaz
Nadwozie: Sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Powiat Tomaszów Lub.
|
Wysłany: Pią 22 Maj, 2015 11:54 Audi C4 S4 co z silnikiem
|
|
|
Witam obeznany. Koledzy nabyłem długo poszukiwany egzemplarz audiczki 100 C4 S4 4.2 w z manualną 6 biegową skrzynią. Teraz stoi u lakiernik i elektryka gdyż wymagała kosmetyki lakieru cała na nowo będzie pomalowana w ori srebrnym kolorze i spłonęła mi w dziwnych okolicznościach instalacja cała wiązka mas przy słupku kierowcy i przekaźniki które się tam znajdują. Mam pytanie co do silnika jest to jednostka zaadoptowana z 200-setki i nie zbyt doskonała moja jednostka już nie ma takiej mocy i bierze zdecydowanie za dużo oleju czy jest sposób poprawienia fabryki i ożywienia tego motoru czy pozostaje mi tylko swap na młodszą jednostkę? |
_________________ było:
Opel Omega 2.0 92r
Omega 2.6 93r
Opel SENATOR 3.0 93r
Citroën XM 3.0 V6 94r
C4;2.6 V6 93r
C4;2.8 V6 94r
citroen xsantia 3.0 V6 98r
trzeba ciagle sie uczyc by byc naprawde dobrym |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 22 Maj, 2015 17:33
|
|
|
W 200ce nie montowali silników V8. Najmocniejszym silnikiem był 2,2T 3B 220KM. Co do jego reanimacji, to wszystko zależy od stanu technicznego. Remont kapitalny silnika mija się z celem, bo taniej wyjdzie silnik AEC 290KM z S6. Jeżeli jednak chodzi o same uszczelnienie silnika, to jest jeszcze możliwość kupna zestawu wszystkich uszczelnień za 1500zł, ale jak już pisałem istotny jest stan cylindrów i wału. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Juzio 1986
Ciągle mało mocy

Model: C4 S4
Silnik: 4.2
Zasilanie: benzyna+gaz
Nadwozie: Sedan

Postawił 1 piw(a) Skąd: Powiat Tomaszów Lub.
|
Wysłany: Sro 03 Cze, 2015 20:30
|
|
|
Uuuf gafa miałem na myśli model V8 a napisałem 200-ka coś mi po głowie chodziła dlatego pewnie 😆
A dalej w temacie a co z silnikiem ABZ Lub ARS jak takie coś sprawdziło by się w budzie S4 C4 i czy to nie była by już profanacja tak osławionego i doskonałego autka??? |
_________________ było:
Opel Omega 2.0 92r
Omega 2.6 93r
Opel SENATOR 3.0 93r
Citroën XM 3.0 V6 94r
C4;2.6 V6 93r
C4;2.8 V6 94r
citroen xsantia 3.0 V6 98r
trzeba ciagle sie uczyc by byc naprawde dobrym |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 05:41
|
|
|
Wiem że to nie temat dyskusji ale jako ciekawostkę powiem koledze że słowo "osławiony" to przeciwieństwo słowa "wsławiony" Czyli jeśli coś jest osławione to ma złą a nie dobrą opinię - tak w skrócie. Na przyszłość pewnie nie jednemu się przyda |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 09:16
|
|
|
Nowsze silniki nie posiadają aparatów zapłonowych, tylko 8 cewek. Jeżeli kompletny osprzęt silnika ABH będzie pasować 1:1 do ABZ, to powinno zagadać. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.89, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |