|
|
Audi 100 C4 91r V6 2.8 AAH - Problem z wymianą głowicy |
| Autor |
Wiadomość |
Palacz

Model: Audi 100 C4
Silnik: V6 2,8
Zasilanie: benz-lpg
Nadwozie: sedan

|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2015 17:08
|
|
|
Z literką F montowana była w A80 i są to te same części ale... upewnij się że jest to prawa strona. Ostatnia cyfra w nr ETKA mówi na jaką stronę samochodu montowana jest część. Prawa strona ma numery parzyste, lewa nieparzyste. Wszystkie elementy takie jak np tapicerka, układ wydechowy czy części silników V montowane po stronie kierownicy są oznaczane jako lewa strona. Głowica cylindrów 1 do 3 strona prawa i 4 do 6 strona lewa. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Palacz

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2015 19:12
|
|
|
uff...dzięki to mi znacznie ułatwia sprawę ale z tymi numerami w zależności od strony to chyba jednak na odwrót bo mam 101% pewności że to są numery prawej strony silnika czyli tej z wlewem oleju
tak jeszcze z ciekawości, zauważyłem że głowica do silnika 2.6 ma ten sam numer, czyli można je zamiennie używać ? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2015 08:10
|
|
|
Według katalogu AAH i ABC miały te same głowice. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
Palacz

|
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2015 21:11
|
|
|
To jeszcze jedno pytanie literka "S" na końcu za który model odpowiada bo też takich kilka na aukcjach widziałem...na szczęście znalazłem jedną w moim mieście tylko nie znam jej numeru i dopiero będę jechał sprawdzać. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2015 08:57
|
|
|
Czym wyższa litera w alfabecie, tym młodsza głowica. Prawdopodobnie A6 i A4. |
|
|
|
|
|
 |
Palacz

|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2015 19:01
|
|
|
Ok mam już nową głowicę, niestety z literką S ale zaryzykowałem bo można zwrócić jak by co...dopiero we wtorek będzie w warsztacie by sprawdzić czy pasuje na 100%...póki co jedyna różnica jaką widzę to faktura w kratkę z jednej strony głowicy a w starszych jak i u mnie jest gładko. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 12 Maj, 2015 16:06
|
|
|
i jak, pasuje bo kolega też będzie wymieniał i szuka ? |
|
|
|
|
|
 |
Palacz

|
Wysłany: Sro 13 Maj, 2015 21:46
|
|
|
nie wiem czy pasuje bo cały silnik do wymiany...okazało się że dodatkowo poszły panewki na wale i nie opłaca się naprawiać...MA KTOŚ NA SPRZEDAŻ SILNIK AAH ? poszukuję sprawdzonego źródła
[ Dodano: Czw 14 Maj, 2015 17:14 ]
ok, silnik znaleziony...chyba...jak przyjedzie to się okaże czy sprawny i czy wszystko bangla |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 18.97.14.87, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |