moduł powinien znajdować się w pompce, jednak poradził bym zasięgnąć porady u usera: "Adi202"
On dużo mi tu pomógł w tym temacie i posiada dużą wiedzę, miejmy nadzieję, że też inni się dołączą.
Skoro wszystko było odłączone, a problem dalej się pojawiał to dobrze by było podpiąć autko pod kompa by sprawdzić jakie błędy są. może tu coś więcej będzie widać na "gołe oko":)
Ewentualnie może to być wina elektryki, czyli masz jakieś zwarcie, właśnie na tym podświetleniu.
Do wszystkich:
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak podłączyć diodę by po zamknięciu (zaryglowaniu) samochodu pilotem migała dioda?
[ Dodano: Pią 03 Sty, 2014 22:45 ]
Konkretniej to pod jakie piny w centralce?
Odpowiedz do tematu
Dzięki kolego.Doszedłem do tego dzisiaj ,faktycznie spadł wężyk na łączeniu. Po osuszeniu kostek i kabli usterka całkowicie ustąpiła.Zastanawia mnie tylko co za geniusz wymyślił żeby łączenie spryskiwaczy umieścić w środku zwojów przewodów i kostek.
Czy Twoja pompka obsługuje pilota.
Odpowiedz do tematu
Dziś nastąpił ciąg dalszy rozbierania,usterka co prawda nie ustała ale po uniesieniu dywanika pod siedzeniem kierowcy okazało się że stoi tam kałuża z płynu do spryskiwaczy.Rozebrałem podszybie pod maską i okazało się że odprowadzenia wody pod aku i servem były totalnie zapchane.Udrożniłem je i zaczynam osuszać .
Kolego JACYNA 1976 ten płyn od spryskiwaczy pod dywanem kierowcy jest wynikiem innej awarii...sprawdź czy działa Ci spryskiwacz tylnej szyby;) Sprawdź też połączenie przewodów płynu spryskiwaczy znajdujące się pod osłoną słupka przedniego przy rączce od otwierania maski. Tam w gąszczu przewodów od elektryki jest połaczenie wężyków od płynu i lubi się rozłączyć gdy nie działa tylny spryskiwacz .
Co do wody na podszybiu to też stary numer, ja wywaliłem tą gumkę pod serwem i otwór od spływu wody już się nie zapycha.
Co do modułu komfortu to nie ma go pod dywanem, a jest zintegrowany z pompką od centralnego w bagażniku. A chcą sprawdzić co jest przyczyną tego podświetlenia, które nie wygasa zamknij wszystkie drzwi, a od kierowcy zostaw otwarte, zarygluj zamek śrubokrętem i zamknij auto pilotem lub kluczykiem i poczekaj chwilę. Jeśli po 1 minucie nie zgaśnie wszystko to wyciągaj po kolei bezpieczniki. Tak powinieneś dojść, co jest przyczyną Twoich problemów. Pozdrawiam
Co do wody na podszybiu to też stary numer, ja wywaliłem tą gumkę pod serwem i otwór od spływu wody już się nie zapycha.
Co do modułu komfortu to nie ma go pod dywanem, a jest zintegrowany z pompką od centralnego w bagażniku. A chcą sprawdzić co jest przyczyną tego podświetlenia, które nie wygasa zamknij wszystkie drzwi, a od kierowcy zostaw otwarte, zarygluj zamek śrubokrętem i zamknij auto pilotem lub kluczykiem i poczekaj chwilę. Jeśli po 1 minucie nie zgaśnie wszystko to wyciągaj po kolei bezpieczniki. Tak powinieneś dojść, co jest przyczyną Twoich problemów. Pozdrawiam
| jerrydzwonkow napisał/a: |
| Kolego JACYNA 1976 ten płyn od spryskiwaczy pod dywanem kierowcy jest wynikiem innej awarii...sprawdź czy działa Ci spryskiwacz tylnej szyby;) Sprawdź też połączenie przewodów płynu spryskiwaczy znajdujące się pod osłoną słupka przedniego przy rączce od otwierania maski. Tam w gąszczu przewodów od elektryki jest połaczenie wężyków od płynu i lubi się rozłączyć gdy nie działa tylny spryskiwacz .
Co do wody na podszybiu to też stary numer, ja wywaliłem tą gumkę pod serwem i otwór od spływu wody już się nie zapycha. Co do modułu komfortu to nie ma go pod dywanem, a jest zintegrowany z pompką od centralnego w bagażniku. A chcą sprawdzić co jest przyczyną tego podświetlenia, które nie wygasa zamknij wszystkie drzwi, a od kierowcy zostaw otwarte, zarygluj zamek śrubokrętem i zamknij auto pilotem lub kluczykiem i poczekaj chwilę. Jeśli po 1 minucie nie zgaśnie wszystko to wyciągaj po kolei bezpieczniki. Tak powinieneś dojść, co jest przyczyną Twoich problemów. Pozdrawiam |
Dzięki kolego.Doszedłem do tego dzisiaj ,faktycznie spadł wężyk na łączeniu. Po osuszeniu kostek i kabli usterka całkowicie ustąpiła.Zastanawia mnie tylko co za geniusz wymyślił żeby łączenie spryskiwaczy umieścić w środku zwojów przewodów i kostek.
Witam wszystkich. Chciałbym dołączyć się do tematu żeby nie zakładać nowego. Kupiłem autko A4b5 2001r Avant tdi z jednym kluczykiem bez elektroniki w środku jest tylko szklana fasolka od immo. Centralny zamek działa z kluczyka. W związku z tym że i tak muszę dorobić jeden kluczyk , czy jest możliwość przeróbki na kluczyk scyzoryk. Na Allegro są dostępne scyzoryki z elektroniką ale są z dwoma i trzema przyciskami i nie wiem który byłby dobry, czy w ogóle po kupnie pilota z elektroniką będe mógł go zaadoptować do mojego auta.
Od czego zacząć, co sprawdzić na początek. Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam.
Od czego zacząć, co sprawdzić na początek. Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam.
| yoyek napisał/a: |
|
Od czego zacząć, co sprawdzić na początek. |
Czy Twoja pompka obsługuje pilota.
Rozumiem w bagażniku po prawej stronie z numerami 8L itd muszę dokładnie sprawdzić.
Dzięki liczyłem na Twoją pomoc
[ Dodano: Pią 14 Mar, 2014 10:13 ]
No i sprawdziłem. Niestety 8DO 862 257C
Pompa centralny zamek z regulatorem
wersja bez systemu alarmowego i bez pilota RF
Więc chyba nic z tego nie będzie
Jest możlwość kupienia osobnego alarmu typu np Vulkan V3 z pilotami scyzoryk i przełożenie pastylki.
Czy osobno idzie dokupić samą pastylkę nową do drugiego pilota i ją zakodować.
Dzięki liczyłem na Twoją pomoc
[ Dodano: Pią 14 Mar, 2014 10:13 ]
No i sprawdziłem. Niestety 8DO 862 257C
wersja bez systemu alarmowego i bez pilota RF
Więc chyba nic z tego nie będzie
Jest możlwość kupienia osobnego alarmu typu np Vulkan V3 z pilotami scyzoryk i przełożenie pastylki.
Czy osobno idzie dokupić samą pastylkę nową do drugiego pilota i ją zakodować.
albo zakupisz centralkę np z alledrogo, ale przerabiałem ten temat i nie polecam, łatwy montaż ale wykonanie pilotów kiepskie.
możesz korzystać tylko z klucza bez pilota, prawie wszędzie zakodują Ci "pastylkę"
bądź to co ja zrobiłem zakupić nową pompkę z pilotem koszt około 200 - 400 zł w zależności od ilości pilotów. i jest na zasadzie plug&play więc wyciągasz starą, wkładasz nową ewentualnie kodujesz piloty, sam bez problemu i wszystko powinno działać.
możesz korzystać tylko z klucza bez pilota, prawie wszędzie zakodują Ci "pastylkę"
bądź to co ja zrobiłem zakupić nową pompkę z pilotem koszt około 200 - 400 zł w zależności od ilości pilotów. i jest na zasadzie plug&play więc wyciągasz starą, wkładasz nową ewentualnie kodujesz piloty, sam bez problemu i wszystko powinno działać.
[quote="misiacze_k"]albo zakupisz centralkę np z alledrogo, ale przerabiałem ten temat i nie polecam, łatwy montaż ale wykonanie pilotów kiepskie.
bądź to co ja zrobiłem zakupić nową pompkę z pilotem koszt około 200 - 400 zł w zależności od ilości pilotów. i jest na zasadzie plug&play więc wyciągasz starą, wkładasz nową ewentualnie kodujesz piloty, sam bez problemu i wszystko powinno działać
Myślałem o czymś takim
http://allegro.pl/alarm-r...141_Alarmy-4143
bądź to co ja zrobiłem zakupić nową pompkę z pilotem koszt około 200 - 400 zł w zależności od ilości pilotów. i jest na zasadzie plug&play więc wyciągasz starą, wkładasz nową ewentualnie kodujesz piloty, sam bez problemu i wszystko powinno działać
Myślałem o czymś takim
http://allegro.pl/alarm-r...141_Alarmy-4143
Działac ci to bedzie ale jakosc tych kluczy jest kiepska
ale cos za cos tez to nie kosztuje bog wie ile
Też wolałbym oryginał ale zakup pompki 300-400 pln, 2 kluczyki scyzoryki z elektroniką też z 300 + przeróbki to bardzo duże koszty. a efekt prawie taki sam.
więc powiem tak.
Miałem bardzo podobny zestaw, który po około 2 miesiącach się zepsuł, gwarancja nie uznana bo zakładałem go sam i niby były błędy w podłączeniu instalacji.
W drugim podobnym zestawie jeden pilot miałem dwa dni aż nie spadł, a drugi szlak trafił po pół roku użytkowania. Obiecano mi przy kupnie, że jest możliwość dokupienia pilotów, co nie było prawdą.
Kupił jeszcze jeden zestaw (za każdym razem zmieniając dostawców) trafiając bodajże na bx 70 albo bx 90 bez pilotów scyzoryków i to już dość fajnie działało, ale jednak denerwowało mnie to, że przy zamykaniu samochodu automatycznie zamykają się szyby. nie dało się zamknąć z pilota by szyby się nie domykały. Jedynie z kluczyka, ale przecież nie po to mam pilota by otwierać i zamykać z kluczyka.
Jeszcze dodam, że wiecznie mnie denerwowało w tych scyzorykach, że po jakimś czasie zaczyna odstawać kluczyk i nic się nie da z tym fantem zrobić.
W końcu poszukałem na necie innych wariantów i wymyśliłem zmianę pompki.
Ja za swoją pompkę z trzema pilotami zapłaciłem 300 zł. Każdy musiałem zakodować, ale przy pomocy szukajki bez problemu to zrobiłem. Samo założenie pompki jest krótsze niż dostanie się do niej:) a kodowanie do pompki pilotów trwało około 5 min.
Suma summarum jak bym podliczył wszystkie te sterowniki to by się okazało, że warto jednak było kupić od razu taki patent gotowy seryjny, niż badziewie za parę groszy.
Proponuje poszukać, popytać, poczytać i zastanowić się poważnie na rozwiązaniem tej sprawy.
Jeszcze user "Adi202" niech Ci pośle linka ewentualnie do sterowników które on zakładał i poleca. ponoć są bdb ale nie sprawdzałem i takowych nie miałem. Chyba link gdzieś w tym temacie nawet jest
Miałem bardzo podobny zestaw, który po około 2 miesiącach się zepsuł, gwarancja nie uznana bo zakładałem go sam i niby były błędy w podłączeniu instalacji.
W drugim podobnym zestawie jeden pilot miałem dwa dni aż nie spadł, a drugi szlak trafił po pół roku użytkowania. Obiecano mi przy kupnie, że jest możliwość dokupienia pilotów, co nie było prawdą.
Kupił jeszcze jeden zestaw (za każdym razem zmieniając dostawców) trafiając bodajże na bx 70 albo bx 90 bez pilotów scyzoryków i to już dość fajnie działało, ale jednak denerwowało mnie to, że przy zamykaniu samochodu automatycznie zamykają się szyby. nie dało się zamknąć z pilota by szyby się nie domykały. Jedynie z kluczyka, ale przecież nie po to mam pilota by otwierać i zamykać z kluczyka.
Jeszcze dodam, że wiecznie mnie denerwowało w tych scyzorykach, że po jakimś czasie zaczyna odstawać kluczyk i nic się nie da z tym fantem zrobić.
W końcu poszukałem na necie innych wariantów i wymyśliłem zmianę pompki.
Ja za swoją pompkę z trzema pilotami zapłaciłem 300 zł. Każdy musiałem zakodować, ale przy pomocy szukajki bez problemu to zrobiłem. Samo założenie pompki jest krótsze niż dostanie się do niej:) a kodowanie do pompki pilotów trwało około 5 min.
Suma summarum jak bym podliczył wszystkie te sterowniki to by się okazało, że warto jednak było kupić od razu taki patent gotowy seryjny, niż badziewie za parę groszy.
Proponuje poszukać, popytać, poczytać i zastanowić się poważnie na rozwiązaniem tej sprawy.
Jeszcze user "Adi202" niech Ci pośle linka ewentualnie do sterowników które on zakładał i poleca. ponoć są bdb ale nie sprawdzałem i takowych nie miałem. Chyba link gdzieś w tym temacie nawet jest
Masz rację Kolego. Przemyślę jeszcze raz to wszystko.
Powiedzmy że kupię pompkę przystosowaną do alarmu i pilota to co jeszcze będę potrzebował, na pewno moduł sterownik do alarmu ,piloty czy to jest obojętnie jakie czy też muszą być przystosowane do czegoś, kodowania wszystkiego to wiem co jeszcze potrzebuję do kompletu zeby mieć alarm i centralny (mam tylko z kluczyka) sterowany z pilota.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc w temacie. Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 23 Mar, 2014 09:37 ]
Panowie, czy jest jakaś różnica między pompkami o oznaczeniu
8L0 862 257 i z literkami E,D
8D0 862 257 B,G,M,N,P
wszystkie mają opis
wersja z systemem alarmowym i pilotem RF
i drugie pytanie
jaki kluczyk scyzoryk dobrać do tych pompek żeby pasował, czy jest to obojętne czy z 2 czy z3 przyciskami byle miał elektronikę.
Sprzedający rzadko podają jakąś numerację
Najczęściej jak podają to
4D0 837 231 D lub A
Czy to ma znaczeni ?
Proszę o radę bo nie wiem czego szukać.
Powiedzmy że kupię pompkę przystosowaną do alarmu i pilota to co jeszcze będę potrzebował, na pewno moduł sterownik do alarmu ,piloty czy to jest obojętnie jakie czy też muszą być przystosowane do czegoś, kodowania wszystkiego to wiem co jeszcze potrzebuję do kompletu zeby mieć alarm i centralny (mam tylko z kluczyka) sterowany z pilota.
Dziękuję za zainteresowanie i pomoc w temacie. Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 23 Mar, 2014 09:37 ]
Panowie, czy jest jakaś różnica między pompkami o oznaczeniu
8L0 862 257 i z literkami E,D
8D0 862 257 B,G,M,N,P
wszystkie mają opis
wersja z systemem alarmowym i pilotem RF
i drugie pytanie
jaki kluczyk scyzoryk dobrać do tych pompek żeby pasował, czy jest to obojętne czy z 2 czy z3 przyciskami byle miał elektronikę.
Sprzedający rzadko podają jakąś numerację
Najczęściej jak podają to
4D0 837 231 D lub A
Czy to ma znaczeni ?
Proszę o radę bo nie wiem czego szukać.
Jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich. Mam identyczny problem jak kolega yoyek. Moja pompa też nieobsługuje pilota którego zresztą nie mam a chciałbym mieć. te numery które podane są w poprzednim poście to pompy które obsługują alarm i pilota. Ale też mam dylemat jak dopasować do niej pilota i jaki musiał by być.
Pompki z numerami 8L0862257 B, M i N pracują na częstotliwości 315MHz czyli rynek USA i Japonia. Was interesuje pompka o oznaczeniu 8L0862257 D, E, G lub P oraz kluczyk z pilotem 433,92MHz. Oczywiście można założyć pompkę z częstotliwością pracy 315MHz, ale trzeba by było znaleźć do tego odpowiedni kluczyk o tej samej częstotliwości. Pilot 315MHz ma z boku czerwony klawisz "PANIC".
Odpowiedz do tematu