Naprawa przetarcia fotela, welur wzór t³oczone paski
Mam przetarty fotel kierowcy na rancie
w tym przetarciu wygl±da³o tak - dwie warstwy przetartego materia³y i takie jakby trociny na wierzchu, to spodni± warstwê materia³u nazwê podszewk±
no wieæ, podszewkê naprawi³am w sposób taki, pod³ozy³am dociêty kawa³ek cienkiej gabki i podszewka zosta³a z nim zcerowana, trzyma siê ³adnie, teraz zosta³ ten wierzchni materia³ rozleziony ten welur, uda³o mi siê dzi¶ trafiæ na Allegro za grosze boczek z takim materia³em - boczek jest styrany, ma urwane zaczepy - dok³adni taki jaki szuka³am bo ja tylko materia³ potrzebujê

[/url]
to jest boczek, który przyjdzie do mnie
no i teraz jak wykorzystuj±c ten materia³ pocerowac fotel, czy z orygina³y mam obcinac postrzepione brzegi i materia³ az do momentu gdzie ma dobr± strukturê i podk³adac nowy materia³ od spodu i cerowac, czy inaczej
jak zejdê na dó³, to zrobiê fotkê z bliska w jakim to jest teraz stanie u mnie, po pierwszym cerowaniu tej podszewki, to zobaczycie jaki jest ubytek tego wierzchu welurowego
edit://
fotki po naprawie podszewki

naprawia³em kiedy¶ fotel z takiej jednej bia³ej setki

najlepiej to zdj±æ poszycie i wszyæ nowy kawa³ek materia³u zawsze co¶ siê dobierze
materia³ juz mam oryginalny - z tego boczku ze zdjêcia wszystko
i bez ¶ciagania poszycia fotela, musze to zrobiæ to napewno
mi chodzi o rzecz tak±, czy podciac jeszcze ten wytarty welur brzego doooko³a dziury, czy nie podcinaæ, nowy materia³ pod³oze od srodka z kierunkiem, zeby paski sz³y równo
lepiej podci±æ,ale zastanów siê,czy nie bedzie lepiej zdj±æ i zrobiæ to raz a dobrze i na kolejne 20 lat...
bojê siê zdj±c, bo nie mam o tym pojêcia
ale ja mam szczup³e palce, podejde tak zeby sam materia³ zszywac do nowego materia³u
edit://
i czy podk³adac jeszcze g±bkê w srodek na ten rant - tak± bardzo cienk± na kilka milimetrów
| Astaroth napisa³/a: |
| bojê siê zdj±c, bo nie mam o tym pojêcia |
nie masz siê czego baæ, skoro dala¶ radê z elektryk± to i z tym dasz radê, w razie czego bedê Ciê instruowa³ krok po kroku i razem damy radê