Car Audio » Pilot pioneer cd-sr100 do radia pionner DEH-X3600UI
Odpowiedz do tematu
 Pilot pioneer cd-sr100 do radia pionner DEH-X3600UI
Witam wszystkich na forum
Nabyłem radio pionner wraz z pilotem , i teraz mam problem jak to do siebie sparować bo nie chce działać . Z góry dziękuje za odpowiedz .
Pozdrawiam

Postaw piwo autorowi tego posta

Uzupełni prfil jak nalezy potem odwiedzdział przywitan i na pewno wtedy uzyzkasz odpowiedz kultura musi byc ;)

Przepraszam bardzo . już zrobione ;)
mam nadzieje ze teraz uzyskam odpowiedź ;)

Posiadałem coś takiego jeszcze nie dawno. I jak dobrze pamietam, to nic nie trzeba parować. To ma działać. Inna sprawa, że to działa na podczerwień, więc urządzenia muszą się widzieć i być całkiem blisko siebie. Jeśli nie działa, to trzeba sprawdzić, czy dane radio działa z tym typem pilota.

Sprawdzałem i radio niby powinno działać z tym pilotem . możne złą baterie kupiłem , w nim powinna być 3v ?

tak, bateria identyczna jak w płycie głownej PC do biosu CR232.
Podczerwień nadawana jest od spodu pilota, tam gdzie jest volume +/-, u mnie było tak, że jak obróciłem kierownicą, także pilot był po drugiej stronie (normalnie po prawej) to nie za każdym razem łapało radio sygnał. Ja miałem CD-SR100 na podczerwień, wiem, że nowsze mają Bluetooth, a jeśłi tak to faktycznie trzeba sparować je.
Jeśli ma BT to użyłbym telefonu z BT i sprawdził jak się zachowa po włączeniu, czy jest widoczny, jeśli nie, to na 100% przytrzymanie któregoś klawisza około 10s spowoduje przełacznie pilota w tryb parowania. Którego? Dużo ich nie ma, można kombinować, albo zajrzeć do instrukcji.

ja nie mam radia z BT . a pilot nawet blisko radia mi nie działa . sprawdzałem juz 3 baterie nowe i dalej lipa . moze pilot uszkodzony bo dostalem go w gratisie do radia .

Być może i walnięty pilot, warto rozebrać i zobaczyć.
Jak dobrze pamietam, to kamera w telefonie jest w stanie pokazać czy podczerwień działa, wystarczy skierować ją na źródło sygnału i wcisnąc guzik na pilocie, powinno być widać migającą diodę podczerwieni (na biało).

pilot sprawny . świecą sie diody . może coś w radiu nie tak , albo źle cos wyczytałem i to radio nie obsługuje tego pilota .

A to gniazdo na Jacka obok RCA (Cinch) to nie jest czasem na odbiornik IR?

EDIT
Wystarczy zaglądnąć do manuala i wszystko jasne. Przeczytaj uważnie chodzi o pozycję nr6

I w zasadzie problem rozwiązany, tez zajrzałem do instrukcji (w końcu) i ten pilot nie gada z tym radiem. Gada ten:
pilot DEH-3600UI

Dzięki wielkie za pomoc ;)

Odpowiedz do tematu