Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
nie działające przednie głośniki (misz masz na kostkach)
no właśnie ze nie wiem co to są za przewody są one złączone w miesce prawego przedniego głośnika, myslalem ze to moze od tej zmieniarki , ale tam jest tylko obcieta kostka i nie ma tam takich kolorow kabli
zestawu glosnomowiacego nie mam a przynajmniej nie znalazlem zadnego mikrofonu na tapicerce
jeszcze dzisiaj pozagladam do woofera moze tam ukryta jet tajemnica
wczesniej byl jeszcze telefon stacjonarny ale zostal po nim tylko uchwyt zadne kable nie wychodza nigdzie na zewnatrz
a gdzie on sie znajduje ? nie chodzi o glosniki w drzwiach przednich ? bo jak tak to te w przednich drzwiach dzialaja po podlaczeniu pod kostki z tylnych drzwi a jak chodzi o jakis inny przedni glosnik to nie wiem gdzie sie znajduje
no wlasnie troche sie pomieszalo bo przed nie gra jak jest na swoim miejscu ale jak zdjalem boczek drzwi przednich i podpialem go do kostki drzwi tylnych to gralo ale razem przod z tylem nie gra. gra tylko tyl i woofer mimo ze przod (glosniki) sa sprawne i jeden jest podpiety w dobrym miejscu dzis probowalem zpolaczyc tak jak bylo kiedys kiedys na oryginalnych kablach tzn zamienilem podpialem kolorami drugi przedni glosnik ale dalej lipa jutro sprawdze gdzie ida kable zielony i fioletowy jak dzis zauwazylem jest to cala wiazka kabli i jest tam czarny ,bialy z szarym paskiem, czerwony , zolty ,fioletowy, zielony , brazowy , wszystkie ida razem za deske rozdzielcza jutro sprecyzuje dokladniej bo to szukanie igly w stogu siana
Witam mam problem z przednimi głośnikami niby są podpięte ale najwidoczniej źle na elektronice nie znam się wcale więc nie chcę nic spalić;/ wcześniejszy właściciel wyją zmieniarkę i zostawił kilka kabli bez izolacji proszę o pomoc co z czym połączyć. radio gamma woofer i tylne głośniki ładnie grają. 

Na zdjęciu widać dodatkowe przewody podpięte do brązowej kostki. Co to takiego? Zestaw głośnomówiący?
| Adi202 napisał/a: |
| Na zdjęciu widać dodatkowe przewody podpięte do brązowej kostki. Co to takiego? Zestaw głośnomówiący? |
no właśnie ze nie wiem co to są za przewody są one złączone w miesce prawego przedniego głośnika, myslalem ze to moze od tej zmieniarki , ale tam jest tylko obcieta kostka i nie ma tam takich kolorow kabli
zestawu glosnomowiacego nie mam a przynajmniej nie znalazlem zadnego mikrofonu na tapicerce
jeszcze dzisiaj pozagladam do woofera moze tam ukryta jet tajemnica
wczesniej byl jeszcze telefon stacjonarny ale zostal po nim tylko uchwyt zadne kable nie wychodza nigdzie na zewnatrzmusisz sprawdzić gdzie one idą. Oraz sprawdź czy w ogóle masz głośniki. Przewody od przedniego lewego są na swoim miejscu i przynajmniej ten jeden powinien grać.
wlazsnie sprawdzalem te przewody i znikaja za schowkiem w desce rozdzielczej a niestety dzisiaj nie mam za wielu kluczy wiec jutro bede je namierzal , glosniki sprawdzalem podpinajac do kostek z tylnych drzwi i graja zarowno sykacze jak i glowne glosniki jutro podam wiecej info
dzieki:)
dzieki:)Mowa o przodzie. Chodziło mi o przedni głośnik.
| Mowa o przodzie. Chodziło mi o przedni głośnik. |
a gdzie on sie znajduje ? nie chodzi o glosniki w drzwiach przednich ? bo jak tak to te w przednich drzwiach dzialaja po podlaczeniu pod kostki z tylnych drzwi a jak chodzi o jakis inny przedni glosnik to nie wiem gdzie sie znajduje
Sądziłem, że przód nie gra. W czym problem?
| Sądziłem, że przód nie gra. W czym problem? |
no wlasnie troche sie pomieszalo bo przed nie gra jak jest na swoim miejscu ale jak zdjalem boczek drzwi przednich i podpialem go do kostki drzwi tylnych to gralo ale razem przod z tylem nie gra. gra tylko tyl i woofer mimo ze przod (glosniki) sa sprawne i jeden jest podpiety w dobrym miejscu dzis probowalem zpolaczyc tak jak bylo kiedys kiedys na oryginalnych kablach tzn zamienilem podpialem kolorami drugi przedni glosnik ale dalej lipa jutro sprawdze gdzie ida kable zielony i fioletowy jak dzis zauwazylem jest to cala wiazka kabli i jest tam czarny ,bialy z szarym paskiem, czerwony , zolty ,fioletowy, zielony , brazowy , wszystkie ida razem za deske rozdzielcza jutro sprecyzuje dokladniej bo to szukanie igly w stogu siana
Przednie głośniki podłaczone są do brązowej wtyki, tył+ sub do żółtej.
po chwilowym braku czasu znalazłem w końcu dokąd idzie ta wiązka kabli i okazało się ze jest zestaw głośnomówiący jeden (czarny) kabel jest w nim obcięty reszta jak na zdjęciu
znalazłęm jeszcze jedną wiazkę kabli w bagazniku wczesniejszy własciciel wymontowal zmieniarke
poradzi ktos jak to podpiac zeby wszystko dzialalo ?

znalazłęm jeszcze jedną wiazkę kabli w bagazniku wczesniejszy własciciel wymontowal zmieniarke
poradzi ktos jak to podpiac zeby wszystko dzialalo ?

Ostatnio zmieniony przez metakometa Sob 07 Wrz, 2013 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Zostają ci dwa rozwiązania. Pierwsze uruchomić zestaw, drugie zdemontować go i połaczyć ze sobą przewody głośnika.
najlepiej żeby wszystko działało razem, potrzebuje czegoś do odbierania rozmów czy przez radio da się sterować ? i jeszcze mam pytanko czy jak będzie podpięty zestaw to czy przednie głośniki będą grały z całą resztą sprzętu ?
Potrzeujesz telefonu. Na końcu przewodu (czarna wtyczka) znajduje się adapter do konkretnego typu telefonu GSM.
wymontowałem zestaw głośnomówiący połączyłem kable kolorami tak jak było to fabrycznie i dalej cisza
głośniki są na 100% sprawne
głośniki są na 100% sprawne
Odpowiedz do tematu