|
Przesunięty przez: szynszylek Czw 19 Cze, 2014 21:38 |
A5 /8T3/ FWD 2.0 TDI: Jaka kierownica będzie pasować? |
Autor |
Wiadomość |
Gandy
Model: 8T3
Silnik: 2.0 TDI
Zasilanie: olej napędowy
Nadwozie: Coupe
|
Wysłany: Pią 11 Sty, 2013 18:46 A5 /8T3/ FWD 2.0 TDI: Jaka kierownica będzie pasować?
|
|
|
Witam!
Jestem właścicielem A5 8T3 2.0 TDI ze skrzynią multitronic. Mam kierownice w pełni standardową, ale chciałbym ją wymienić na jakąś z multifunkcją, najlepiej "ściętą" od RS. Pytanie: Czy taka kierownica będzie pasować do mojego auta i nie będzie się "gryźć" ze skrzynią biegów? A jeżeli będzie to jakiego rodzaju kierki powinienem szukać?
p.s.
Nie widziałem czy to bardziej temat układu kierowniczego czy może nie więc zawiesze tutaj ; )
pozdrawiam,
Andrzej |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 18:10
|
|
|
Kierownice "szyte" są od jednego szablonu. Mechanicznie będzie pasować tak jak elektronicznie. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Gandy
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 18:12
|
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź!
A co do samego montażu kierownicy. Czy orientujesz się może czy muszę również dokupić nowe kable? czy może w standardzie i tak są wpuszczone takie od multifunkcji?
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 18:33
|
|
|
Aby dorzucić multifunkcję musisz też wymienić i zakodować elektronikę kierownicy. Tak czy siak bez programu diagnostycznego tego nie zrobisz. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
Gandy
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013 18:34
|
|
|
Jeszcze raz wielkie dzięki za komplet informacji.
Nic tylko pora się rozejrzeć za odpowiednimi częściami i kimś kto pomoże mi to zrobić.
pozdrawiam,
Andrzej |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pozostałe tematy |
|
[ Twoje IP to: 18.97.9.171, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |