|
|
[A8 D2 4,2] Brak mocy i palace sie kontrolki |
| Autor |
Wiadomość |
Rokutek30

Model: a8 d2
Silnik: 4.2quattro
Zasilanie: benzyna gaz
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Sob 13 Lip, 2013 13:00 [A8 D2 4,2] Brak mocy i palace sie kontrolki
|
|
|
mianowicie po uruchomieniu samochodu zapala mi się kontrolka od alternatora po przełączeniu na drive auto szarpie i po przejechaniu 2 metrów zapalają się kontrolki ABS i ESP na przemian z niesprawnym układem hamulcowym teraz nie wiem co robić i gdzie tkwi przyczyna |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sob 13 Lip, 2013 23:47 Re: brak mocy i palace sie katrolki
|
|
|
| Rokutek30 napisał/a: | | mianowicie po uruchomieniu samochodu zapala mi się kontrolka od alternatora po przełączeniu na drive auto szarpie i po przejechaniu 2 metrów zapalają się kontrolki ABS i ESP na przemian z niesprawnym układem hamulcowym teraz nie wiem co robić i gdzie tkwi przyczyna |
Przede wszystkim sprawdzić czy są błędy w układzie napędu czyli silnik, skrzynia i ABS oraz zmierzyć napięcie na akumulatorze. Prawdopodobnie jest za niskie ładowanie i sterowniki pracują w trybie awaryjnym. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
Rokutek30

Model: a8 d2
Silnik: 4.2quattro
Zasilanie: benzyna gaz
Nadwozie: sedan

|
Wysłany: Nie 14 Lip, 2013 09:23
|
|
|
wczoraj podpiłem kompa i wyszło ze ładowanie akumulatora wynosiło 16,21. wyjąłem regulator napięcia i włożyłem drugi i nie ma już błędów w silniku skrzyni i abs natomiast nie ma tez ładowania wiec chyba jest winny regulator albo alternator |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 14 Lip, 2013 10:58
|
|
|
| Rokutek30 napisał/a: | | wczoraj podpiłem kompa i wyszło ze ładowanie akumulatora wynosiło 16,21. wyjąłem regulator napięcia i włożyłem drugi i nie ma już błędów w silniku skrzyni i abs natomiast nie ma tez ładowania wiec chyba jest winny regulator albo alternator |
Jeżeli odpalasz silnik bez pomocy kabli i drugiego akumulatora, to akumulator nie będzie winny. Sprawdź alternator. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |