Odpowiedz do tematu
Odpowiedz do tematu
Audi A3, dziwny odg³os silnika + rozrz±d.
Witam, od kiedy kupi³em samochód na biegu ja³owym s³yszê takie dziwne wycie, oraz co jaki¶ czas lekko szarpie, rozrz±d jest do wymiany - to wiem, dzi¶ mechanik potwierdzi³, bo zagl±da³, i mówi, ¿e pasek ju¿ od góry pêka, wiêc nied³ugo chcê rozrz±d wymieniæ. Ale w³a¶nie dochodzi sprawa tego dziwnego odg³osu, dzi¶ mechanik siê temu przygl±da³, i mówi³, ¿e to mog± byæ np. popychacze, zawory, wa³ek rozrz±du, powiedzia³, ¿e wiêcej mi powie, jak bêdzie wymienia³ rozrz±d, bo musi rozebraæ g³owicê. Czy kto¶ z was mia³ kiedy¶ do czynienia z takim przypadkiem ? Ten dziwny d¼wiêk te¿ s³ychaæ jak siê jedzie powoli, s³ysz±c to ma siê wra¿enie jakby siê silnik mia³ rozsypaæ. Orientujecie siê co to mo¿e byæ ? Jaki mo¿e byæ ewentualny koszt naprawy ? Domy¶lam siê, ¿e to raczej kosztowna sprawa
Dziêki z góry za wszelk± pomoc, pozdrawiam.
dziwie Ci sie ¿e masz odwagê jexdziæ tym autem wiedz±c w jakim stanie jest rozrz±d.... chyba chcesz narobiæ sobie kosmicznych kosztów
a w jakim celu mechanior chce ¶ci±gaæ glowicê bo to mnie zastanawia
Zdaje sobie sprawê, z konsekwencji zerwania paska, i kosztów, rozrz±d by³ wymieniany ok 60 tys km temu, jego zu¿ycie te¿ wskazuje na to, i na ¶rodê za tydzieñ jestem ju¿ umówiony u mechanika na wymianê, ca³y rozrz±d + pompa wody. Z tego co zrozumia³em mechanika, to nie bêdzie ¶ci±ga³ ca³ej g³owicy, tylko tyle aby mieæ dostêp do wa³ka rozrz±du. W³a¶nie nie wiadomo sk±d siê bierze ten dziwny d¼wiêk, zobaczê jak bêdzie po wymianie rozrz±du, bo mo¿e to która¶ rolka tak wyje. Spotka³ siê kto¶ z was kiedy¶ z takim przypadkiem w tym silniku ?
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów