|
|
problem A4 b7 2.0tdi błąd 00387 ktoś pomoże? |
| Autor |
Wiadomość |
boxsser

Model: A6
Silnik: 4.2 BAT
Zasilanie: benzyna+LPG
Nadwozie: Sedan

|
Wysłany: Czw 16 Paź, 2014 09:19 problem A4 b7 2.0tdi błąd 00387 ktoś pomoże?
|
|
|
witam posiadam audi a4 b7 2.0tdi bpw w sterowniku silnika wyświetla mi błąd 00387 positive output audio channel navigation announcements co skutkuje zapalaniem się kontroli check engine
szukałem w internecie i na forum podobnego tematu lecz nic nie znalazłem wiec proszę was drodzy klubowicze o pomoc |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 16 Paź, 2014 15:49
|
|
|
p0183?? |
_________________ https://www.facebook.com/groups/616140151788166/
Niech będzie pochwalony napęd Quattro !!
Jest
-A6 C6 4,2 Quattro
-Hyundai elantra combi
Było-
-80 b3 1.8 (+- 135km)
-V8 4,2 AEC 280km
-V8 3,6 PT 250km
-A6 c4 2.8 AAH Avant quattro
-A6 c4 2,6 avant automat
-Coupe GT 1981 - 2,1 |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Czw 16 Paź, 2014 22:54
|
|
|
Ja w swoim spisie nie znajduję 00387. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pią 17 Paź, 2014 09:38
|
|
|
| Audi202 napisał/a: | | Ja w swoim spisie nie znajduję 00387. |
Wszystko zależy od tego czym było to czytane. Nie wygląda mi to na błąd VAG. Kubuś dobrze wykombinował interpretację. Typ SAE P0183, VAG 16567 - uszkodzenie czujnika temperatury paliwa. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
boxsser

|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 18:59
|
|
|
Panowie wasze sugestie okazały się 100% trafione problemem był czujnik temperatury paliwa dziękuje za pomoc
panowie nie zakładając nowego tematu na forum mam pytanie a zarazem problem a mianowicie
pacjent passat b6 2.0 tdi bmp 140km diagnoza ABS błąd którego w ogóle nie mogę wykasować
01279 Czujnik przyspieszenia wzdłużnego- G251 panowie czy wymiana na sprawny czujnik załatwi sprawę ? gdzie w ogóle znajduje się taki czujnik ? gdzie go szukać ? pozdrawiam mam nadziej że panowie pomożecie w diagnozie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 19:05
|
|
|
| boxsser napisał/a: |
01279 Czujnik przyspieszenia wzdłużnego- G251 |
Czujnik G251 ale co z nim? Brak sygnału, sygnał niezrozumiały brak nastaw podstawowych? Ten opis błędu nie jest pełny. Duo sensor znajduje się na tunelu za klimatronikiem. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
boxsser

|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 19:25
|
|
|
tylko tyle udało mi się z czytać skanerem
01279.Czujnik przyspieszenia wzdłużnego - G251
nic więcej nie pisze wiec czy wymiana tego czujnika g251 załatwi sprawę ? ten czujnik znajduje się za panelem klimatronika tak? bo nigdzie go nie mogę zlokalizować ewentualnie proszę o numer z etki jeżeli jest taka możliwość |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 20 Paź, 2014 19:31
|
|
|
| boxsser napisał/a: | tylko tyle udało mi się z czytać skanerem
01279.Czujnik przyspieszenia wzdłużnego - G251
nic więcej nie pisze wiec czy wymiana tego czujnika g251 załatwi sprawę ? ten czujnik znajduje się za panelem klimatronika tak? bo nigdzie go nie mogę zlokalizować ewentualnie proszę o numer z etki jeżeli jest taka możliwość | Zanim pójdziesz w niepotrzebne koszta sprawdź czymś lepszym opis błędu. Może się okazać, że wymiana będzie zbędna. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elektryka i elektronika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |