|
|
[B5 1z] Co to za przewody i do czego sluza? |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 14:59 [B5 1z] Co to za przewody i do czego sluza?
|
|
|
Przewody wychodza jakby od chlodnicy (od jej gory i dolu stojac przodem to wychodza z lewej strony aut, od strony pasazera). Wychodza z drugiej strony za chlodnica i sa zaslepione. Jeden z nich sie poci, drugi jest suchy i zakonczony dziwnym szpikulcem. Ponizej przedstawiam fotke (robiona od spodu auta):
fotka
Nie powinno w tym miejscu byc jakies urzadzenie przypadkiem? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 17:02
|
|
|
Klimatyzacja jest sprawna? |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 17:40
|
|
|
Nie jest sprawna, chcialbym ja uruchomic... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 17:45
|
|
|
Wygląda mi to na brakujący element klimatyzacji kompresor albo osuszacz. |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 17:58
|
|
|
I brakuje mu tez paska. Osuszacz jest (powinien być) po prawej stronie komory silnika. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 18:02
|
|
|
Gdy kupilem auto, paska nie bylo.
Kupilem pasek, nalozylem to kompresor wydaje dzwiek jakby swierszcz w nim siedzial, a klima nadal nie dzialala, wiec sciagnalem pasek i szukam dalszych przyczyn.
Prawa strona silnika stojac przodem do auta, tak?
1. Jesli tak to w tym miejscu wlasnie te przewody o ktore pytam sa zaslepione.
2. Niedaleko kompresora (bardziej z lewej strony stojac przodem do auta) tez jest jakies urzadzenie do ktorego sa podlaczone dwa przewody wychodzace od kompresora. Co to za urzadzenie? |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Nie 22 Lip, 2012 18:09
|
|
|
Nie wiem co masz na myśli. Najlepiej sprawdź wszystkie komponenty po przewodach. Układ połaczony jest w następującej kolejności - kompresor, osuszacz, parownik, skraplacz (chłodnica) i wraca do kompresora. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Lip, 2012 20:15
|
|
|
Wygląda na to, że wszystko masz w komplecie. Musisz tylko poszukać na grodzi brakującej wiązki do czujnika ciśnienia - kolory przewodów czarny z niebieskim paskiem i szary. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 25 Lip, 2012 16:12
|
|
|
Przeszukal pol internetu i nie znalazlem informacji skad idzie ta wiazka.
Na forum a6 przy silniku 2.5TDi znalazlem informacje, ze wiazka idzie od wentylatora klimy... Ale u mnie nie ma tam zadnej wiazki. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 25 Lip, 2012 21:28
|
|
|
Dziś rzuciłem okiem w takim samym Audi tylko że z silnikiem AFN. Tego czujnika w tym miejscu nie ma. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Klimatyzacja |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |