|
Problem ze wskaźnikiem paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Kamillo
Model: A3 8L
Silnik: 1.6 ABT
Zasilanie: benzyna
Nadwozie: Hatchback
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2020 15:17 Problem ze wskaźnikiem paliwa
|
|
|
Podczas pierwszej dłuższej przejażdżki zauważyłem dziwną rzecz i nie mogę za nic wyczytać w necie o co chodzi. A więc do brzegu. Auto odebrałem dzisiaj zatankowane do połowy. Podczas podróży wskazówka sukcesywnie opadała aż do wartości rezerwy po czym na wyświetlaczu pokazał się obrazek dystrybutora, dało się słyszeć piknięcie i wskazówka z powrotem wracała do wartości pokazującej połowę baku. Sytuacja powtarzała się co ok 30 km. Ktoś z Was wie może co to może być albo jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Pon 26 Paź, 2020 18:32 Re: Problem ze wskaźnikiem paliwa
|
|
|
Kamillo napisał/a: | Podczas pierwszej dłuższej przejażdżki zauważyłem dziwną rzecz i nie mogę za nic wyczytać w necie o co chodzi. A więc do brzegu. Auto odebrałem dzisiaj zatankowane do połowy. Podczas podróży wskazówka sukcesywnie opadała aż do wartości rezerwy po czym na wyświetlaczu pokazał się obrazek dystrybutora, dało się słyszeć piknięcie i wskazówka z powrotem wracała do wartości pokazującej połowę baku. Sytuacja powtarzała się co ok 30 km. Ktoś z Was wie może co to może być albo jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc | najprawdopodobniej plywak ,dobrze by tez bylo zrobic test zegarow. pozdr |
_________________ Gość Witamy na forum ATT
http://pl.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
POMAGAM TYLKO NA FORUM
Piszę poprawnie po polsku.
niegdyś:
Audi 100 C3 2.0 D
Audi 80 1,8
Audi 80 Coupe 2,0
Audi 90 2.3
Audi V8 4,2
Audi A6 2.8 Quattro
Audi A6 1.8T Avant
Audi A6 1.8T Avant TIPTRONIC
Audi A6 2,4 AVANT TIPTRONIC
Audi A2 1,4 MPI
Audi A6 2.7 BI TURBO TIPTRONIC
Audi A2 1.4 TDI
Audi A6 1.9 TDI AVANT MULTITRONIC
Audi A4 B5 1.8
Audi A6 Allroad 2.5 TDI Tiptronic
obecnie:
Audi A6 3.0 quattro AVANT TIPTRONIC
|
|
|
|
|
|
Granth
Model: A6
Silnik: 1.8T AWT
Zasilanie: benzyna + LPG
Nadwozie: avant
Piwa: 1/5 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Pon 26 Paź, 2020 22:51
|
|
|
ja to w A3, to od razu zegary na wierzch i jeśli na obudowie jest napisane Yeager to wymiana "motorka" od wskaźnika paliwa. Miałem podobnie (ale nie tak samo) - "automatyczne tankowanie paliwa, kiedy wskaźnik ociagnął czerwone pole". Szkoda, że tylko na wyświetlaczu, a w baku pusto |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie 29 Lis, 2020 16:58
|
|
|
Nie widzę abyś miał LPDŻi a to też ważne. Wystarczy sprawdzić czy w zegarach jest jakaś adnotacja usterki czujnika poziomu. Rok 2000 może już mieć nowszy typ zegarów z częstą usterką i wcale nie musi ale może być to również przyczyną. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Losowe tematy » Pytajnik, czyli zielono mi ;) |
|
[ Twoje IP to: 35.173.48.18, używasz: CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. | |