|
|
Kupno A6/100 C4 |
| Autor |
Wiadomość |
Mateo

Model: A4 B5
Silnik: 1.9TDI
Zasilanie: ropka
Nadwozie: Avant

|
|
|
|
 |
Halski

Silnik: APU
Zasilanie: benzyna+LPG

|
|
|
|
 |
Mateo

|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2014 14:28
|
|
|
W drodze do tej co byś wybrał jeszcze miałbym tą http://olx.pl/oferta/ladn...html#ae82bb63f1 . Lepiej 2.6 czy 2.8? automat, manual? Wydaje mi się że 2.8 bo spalanie w sumie to samo, a koników trochę więcej, ale trochę boje się automatu. Jeśli ktoś ma coś fajnego w podobnych cenach proszę o linki. Znajomy co ma V8 i cygaro nakręca mnie na http://olx.pl/oferta/audi...html#f3777b85dd . Jest ładna, dobrze wyposażona, ale brak quattro, no i to połączenie KE + LPG, ponad 2 lata użytkowałem takiego połączenia w ogłoszeniu jest napisane że są grzane fotele, może mi ktoś napisać jak się włącza grzanie? W C3 były bosse? Czy jest to rezane z V8?
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob 11 Paź, 2014 15:20 ]
Oby dwie mają alu dzwoniłem do tego z Gołdapu. Bez sekwencji, zwykła instalacja, trochę lipa. Gość ma ją tylko miesiąc bo odkupił od kogoś za grosze bo ten ktoś wyjeżdżał za granice. Teoretycznie władował 9-10 tys. w naprawy w tym regenaracja automatu. Było to robione u miejscowego mechaniora który to może potwierdzić, ale nikt nie ma na to kwitów... Trochę dziwna sprawa, chyba ta odpadnie
http://olx.pl/oferta/audi...D5-ID7hQwJ.html
kolejne pytanie, czy np. w tej można poznać czy jest ten komputerek co wyświetla np. rezerwę PB czy tam płynu do spryskiwaczy? |
|
|
|
|
|
 |
Halski

Silnik: APU
Zasilanie: benzyna+LPG

|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2014 18:41
|
|
|
http://olx.pl/oferta/audi...D5-ID7cLOZ.html
Ten jest w cale nie tak daleko ode mnie. Kto nie próbował jak działa quattro jeśli miał je na wyposażeniu? Sorry ale to że inni nie dali foto nie znaczy że tego nie robili. Sam miałem w V8 i w A8 quattro i mimo że szanuję auta to sprawdzałem co potrafi - ale wjechać na plac i zobaczyć czy poradzi sobie w wyższym śniegu a orać autem pole to zasadnicza różnica. Nie ma co tak oceniać - lepiej sprawdzić.
Co do 1.8 T to jestem również zadowolony ale z tego co mi wiadomo C4 nie było z 1.8 T. Były chyba z 1.8 wolnossącym. Miałem taki 125KM w A3 poprzedniej. Dawał radę jeśli chodzi o eksploatację ale jednak mieć kilka niutków więcej i koników to daje frajdę. Możesz zawsze rozglądnąć się za A3 w 1.8T. Tyle że w turbo już trzeba liczyć się z turbinką, dwumasą i ogólnie z eksploatacją bardziej sumienną |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Sro 15 Paź, 2014 13:05
|
|
|
Jesli ja bym miał wybierac dla siebie brałbym tak w quattro ale to tylko moje zdanie na fotkach jest ladna jak na te lata ciekawe jak mechanicznie to tez wyglada |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
Wysłany: Sro 15 Paź, 2014 13:41
|
|
|
No to teraz na co zwracać uwagę? Jechać z kompem? Przebieg mogę jakoś sprawdzić? |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sro 15 Paź, 2014 15:18
|
|
|
Wiesz jak jest z przebiegiem w naszym kraju? Jeśli zależy Ci na pewnym przebiegu to auto musi mieć papiery wszystkie i potwierdzasz każdy serwis w ASO gdzie było cały czas robione. Wtedy w zasadzie można mieć nadzieję że jeszcze handlarze nie obeszli i tego |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
|
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
Wysłany: Sro 15 Paź, 2014 17:06
|
|
|
To jedynie gdzieś na stacje i tyle, co myślicie? |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sro 15 Paź, 2014 17:20
|
|
|
Dokładne sprawdzenie auta musisz zrobić. Stacja diagnostyczna powie Ci coś o stanie zawieszenia itp. Ale musisz też mieć oczy otwarte i uszy nadstawione. W C4 jak dobrze pamiętam miałem OBD I. Już parę latek temu to było i nie pamiętam ale chyba tak więc kompa też podłącz. |
|
|
|
|
|
|
 |
Mateo

|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 08:54
|
|
|
To jedna bedzie automat |
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 09:01
|
|
|
Sądząc po częstotliwości zmiany planów to nie wiadomo co będzie. Ja czekam na sam koniec jak napisze że kupił i co kupił bo nie nadążam |
|
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 09:06
|
|
|
Jedno jest pewne bedzie to audi |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Audi A6/S6 |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |