|
|
Szarpanie po zapaleniu silnika |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2018 20:32 Szarpanie po zapaleniu silnika
|
|
|
Cześć,
Mam problem, otóż po zapaleniu silnika dość mocno szarpie. NIeważne czy zimny czy ciepły. Szarpanie ustępuje po wciśnięciu gazu, nawet delikatnie.
Silnik 2.0 tdi BKD, przebieg 223kkm. Pompowtryski sprawdzone - są ok, korekcje i BIPy w normie, świece żarowe OK..
Jakieś propozycje gdzie jeszcze szukać? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

Model: A6 C6
Silnik: 3.0 TFSI
Zasilanie: PB
Nadwozie: AVANT
Pomógł: 25 razy Wiek: 42 Dołączył: 02 Gru 2013 Wszystkie posty: 1439

Piwa: 66/19 Skąd: Łódzkie Bełchatów Zelów
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2018 20:46
|
|
|
moze sie zapowietrza po postoju |
_________________ Niech bedzie pochwalony naped QUATTRO
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2018 20:59
|
|
|
Jest jakaś opcja żeby to sprawdzić? Niektórzy sugerowali mi też korekcję dawki startowej, aczkolwiek zanim się za to zabiorę to wolę wyeliminować pozostałe prawdopodobne przyczyny.. |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 07:05
|
|
|
opcja jest tylko jedna sprawdzac weze paliwowe czy jest w nich jakas nie szczelnos masz tez zaworek zwrotny zalozony jesli nie to mozna go zalozyc na powrocie przed filtrem moze sie cofa tez paliwo w momencie kiedy go trzesie na jaki kolor kopci wtedy? |
Szóstego dnia Bóg stworzył silnik diesla tak się uradował tą doskonałością że siódmego dnia stworzył do niego Audi . |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 11:14
|
|
|
Właśnie problem w tym, ze nie kopci w ogole.. ani podczas jazdy ani przy zapalaniu. Nawet dymka nie puszcza |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 12:57
|
|
|
To zapowietrzanie sie układu mozemy wykluczyc bo wtedy by kopcil jak byl by zapowietrzony Pytanie czy wtryski sa zregenerowane jak ksiazka pisze bo z tym roznie bywa u nas |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 20:28
|
|
|
I tutaj sprawa się komplikuj, bo autko mam dopiero 3 tygodnie. Przy zakupie znajomy mechanik sprawdzał pompki i odczyty z nich - wszystko było OK..
Dziś wziąłem laptopa na wycieczkę i podczas jazdy odczyty prezentowały się:
BIPy:
1 cylinder +/- (-60)
2 cylinder +/- (-80)
3 cylinder +/- (-47)
4 cylinder +/- (-50)
Korekcje:
1 cylinder -0,28mg/suw
2 cylinder -0,48mg
3 cylinder +0,21
4 cylinder +0,37mg
Jakieś sugestie? Wnioski? |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 20:42
|
|
|
czyli sa spore rozjazdy w korektach |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 20:47
|
|
|
Sugerujecie regenerację? Czy obejdzie się na regulacji?
Dodatkowo jeśli mogę prosić dorzucam logi z dziś, może coś Wam powiedzą bo ja jestem w tym temacie ciemny..
http://log.malonetuning.c...qjCrgAAAA%3D%3D |
| Ostatnio zmieniony przez damian58 Wto 24 Kwi, 2018 21:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz83 zlw
RS6 MTM

|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2018 21:00
|
|
|
jesli masz zaufany zaklad ktory regeneruje naprawie reguluje wtryski to jedz zawies niech wrzuca na stol i sprawdza dokladnie mozliwe ze tylko gumki sa do wymiany amoze i do regeneracj ktorys tez tego ci nie napisze wrozka nie jestem |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.216.76, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |