|
|
Jak w prosty sposób unieruchomić auto za pomocą VCDsa |
| Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2015 11:57 Jak w prosty sposób unieruchomić auto za pomocą VCDsa
|
|
|
Witam,
Potrzebuje w szyki i prosty sposób unieruchomić auto Audi A4 B7 3.0TDI. Czy jest jakiś blok w którym bym mógł np. odciąć dopływa paliwa, wyłączyć przekaźnik paliwa lub coś podobnego ? Chodzi mi o taki szybki prosty sposób, który szybko można odwrócić ale aby był ciężki do diagnozy przez kogoś innego (mechanika, serwis) |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2015 10:00
|
|
|
Nie ma takiej możliwości aby unieruchomić auto i nie zostawić jakiegokolwiek śladu. Każda manipulacja w programie lub elektronice odbije się w wartościach mierzonych lub w postaci błędu. |
_________________ Gość Witamy serdecznie na forum ATT
Piszę poprawnie po polsku. 🇲🇨 💯
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
lekceważenie mojej prośby skutkowac będzie lekceważeniem użytkownika |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 21:11
|
|
|
Tak to jasna sprawa. Chciałbym jednak tak je unieruchomić aby diagnoza co jest nie tak był jak najtrudniejsza. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 21:46
|
|
|
| innuita33 napisał/a: | | Tak to jasna sprawa. Chciałbym jednak tak je unieruchomić aby diagnoza co jest nie tak był jak najtrudniejsza. |
Kręcisz kolejny odcinek Usterka ? |
Jeżeli długo nie odpowiadam w Twoim poście wyślij info na email. Pomagam tylko na ATT.
Nowy Użytkowniku forum ATT nie zachowuj się jak arabski terrorysta i wypełnij sumiennie swój profil.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2015 23:02
|
|
|
Nie Potrzebuje unieruchomić auto na jakiś czas a wiem, że może komuś zależeć aby je uruchomić więc chce to zrobić dobrze. |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2015 00:15
|
|
|
Dziwnie to brzmi. Ja jeśli nie chcę aby ktoś odpalał moje auto to go mu nie udostępniam. Może jaśniej opisz tło sytuacji bo nie wiemy komu i w czym pomagamy |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2015 08:43
|
|
|
na około 2 miesiące jadę w delegację za granicę. Do auta jeszcze ktoś ma kluczyki i może je używać podczas mojej nieobecności, więc chce temu zapobiec od to całe tło. Nie chce rozkręcać auta i wyciągać przekaźników ale skoro nikt nie chce mi powiedzieć jak zrobić to vagiem to chyba będę musiał to zrobić. |
|
|
|
|
|
 |
eleszet
..................

Model: A8 D3
Silnik: 4.2 BFM
Zasilanie: PB & LPG
Nadwozie: Limousine
Pomógł: 31 razy Dołączył: 31 Paź 2012 Wszystkie posty: 1655

Piwa: 79/18 Skąd: Dolny Śląśk
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2015 08:52
|
|
|
Wszyscy chcą Ci pomóc. Osobiście nie robiłem jeszcze takiej akcji ale jeśli ktoś podpowie Ci jak to zrobić vagiem to z chęcią sam zakoduję informację w głowie.
Co do unieruchomienia auta to może warto żebyś założył jakieś niestandardowe zabezpieczenie. |
_________________ Nie musisz dziękować - wystarczy kliknąć: "piwo" oraz "pomógł"
wszystko się da to tylko kwestia uporu...
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2015 08:59
|
|
|
Pewnie, że można ale nie mam już zbytnio na to czasu. Po za tym mam VAGA i skoro da sie tym narzędziem to po co kupować nowe ?
Może ja źle zadałem pytanie. Czy można VAG-em aktywować/dezaktywować przekaźnik, czujniki ? Wiem, że np. można dezaktywowałem poduszkę powietrzną pasażera. więc pewnie inne rzeczy też się da. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2015 09:06
|
|
|
Spróbuj załączyć Transport mode i zobacz jaki będzie efekt. W zegarach adaptacja kanał 99 ustaw z 0 na 1. Auto powinno odpalić ale jego funkcje powinny być ograniczone. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Losowe tematy » Elementy silnika |
|
[ Twoje IP to: 216.73.217.85, używasz: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) ] Pamiętaj, że w internecie nikt nie jest anonimowy. |  |